Özel Haber

Kadirov: Erdoğan'a teşekkürler! Bunu unutmayacağız! -Fuad Safarov, Moskova'dan bildiriyor-

Rusya Federasyonu’na bağlı Çeçenistan’ın lideri Kadirov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Rusya’ya karşı yaptırımlara tepkisini dile getirmesinden dolayı “teşekkürler! Bunu unutmayacağız!” dedi

Kadirov: Erdoğan'a teşekkürler! Bunu unutmayacağız! -Fuad Safarov, Moskova'dan bildiriyor-
10-03-2022 05:51

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Federasyonu'na bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti Lideri Ramzan Kadirov, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Batı'nın Rus sanatçıları hedef almasına tepki gösterdiğini takdir ettiklerini kaydederek, "Teşekkürler! Bunu unutmayacağız!" diyerek şükranlarını aktardı.

Bu arada, Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu tepkisini şöyle dile getirmişti: “Bunların insaniyet ve medeniyetle hiçbir bağı yok. Irkçılar, utanç verici. Rusya'ya cadı avını andıran uygulamaları kabul etmiyoruz.”

Konuyla ilgili açıklama yapan Çeçenistan Lideri Kadirov, “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bazı ülkelerde Rusya'dan gelen öğrencilere ve kültür adamlarına yönelik devam eden saldırıları şiddetle kınadı. Türkiye Cumhuriyeti lideri, Ukrayna'daki olaylar nedeniyle Ruslara yönelik saldırıları faşizmin bir tezahürü olarak nitelendirdi" dedi. 

Rusyalı soydaşlara yönelik  işlenen hukuksuzluğun durdurulmasını talep eden Erdoğan'ın bir Müslüman olmasından iki kat memnun olduğunu da vurgulayan Kadirov, "Erdoğan'a bu konudaki ilkelere bağlılığı ve devletimize desteğinden dolayı özellikle teşekkür etmek istiyorum. Akıllı bir siyasetçi, Türk halkının gerçek lideri, İslam dininin parlak ve karizmatik bir temsilcisidir." diye kaydetti. 

TÜRK HALKINA BARIŞ VE ESENLİKLER DİLİYORUM!

Rusya Müslümanlarının, Erdoğan'ın açıklamasını coşkuyla karşıladıklarına da işaret eden Çeçenistan Cumhuriyeti Lideri, "Bu tür adımlar, ilişkileri güçlendirir ve geliştirir, birçok konuda pozisyonların yakınlaşmasına katkıda bulunmakta. Sonunda tüm sorunlar er ya da geç çözülecek. ama adil, güzel ve asil jestler kesinlikle iyi komşuluk, dostane ilişkilerin daha da gelişmesini etkileyecektir. Teşekkürler! Bunu unutmayacağız! Kardeş Türk halkına barış ve esenlikler diliyorum" diyerek duygularını aktardı.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER