Bilim , Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık; Gebzeli hayırsever iş adamına ilk üretilen aracı vereceklerini, ama bunun karşı lığında da hayırsever iş adamı Gebze'ye 5 milyon değerinde bir okul yapı p bağışlayacağını söyledi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TRT Haberde katıldığı programda gündeme ilişkin soruları Yanı tladı. yerli otomobil Projesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Işık, prototipine çok ciddi ilgi olduğunu bildirdi. Bakan Işık, 'Her gittiğimiz yerde, 'İlk arabayı ben almak istiyorum, kesinlikle alacağım, biz arkadaş Grubu olarak alacağız, şirketteki tüm arabaları yenilerim' gibi tepkilerle karşılaşıyoruz. Bir anekdot paylaş ayı m, ilk otomobili sattım. Gebze'de hayırsever bir iş adamımız ilk otomobili almak istediğini söyledi. 'Olur ama pahalı olur' dedim, 5 milyona sattım ilk otomobili' dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'dan farklı bir talimat gelmezse Gebzeli hayırsever iş adamına ilk üretilen aracı vereceğini belirten Bakan Işık, 'Ama bunun karşılığında da hayırsever iş adamımız Gebze'ye 5 milyon değerinde bir okul yapıp bağışlayacak' diye konuştu.
Yerli otomobilin yakıt tasarrufu açısından çok ciddi bir avantaj sağ layacağını vurgulayan Bakan Işık, İstanbul 'da yaş ayan bir kişinin günde 2-2,5 liralık, ayda ise 40-60 liralık şarj maliyetiyle dolaşabileceğini belirtti. Şehir dışı na çıkılması halinde aracın arkasındaki jeneratörün devreye gireceğine değinen Işık, '100 kilometrede içten yanmalı arabalarda en az 5 litre yakarken, yerli otomobilde 2 litrelik yakıt kullanılacak. Yerli otomobil projesiyle Türkiye 'nin yakıtta dışa bağımlı lığı da azalacak' ifadelerini kullandı.
Vatandaşın projeye gösterdiği ilgiden memnun olduklarını belirten Bakan Işık, konuşmasını şöyle tamamladı:'Türkiye'nin sanayileşmesiyle ilgili her dönemde Milli duruş karşıtı bir yapı var, onların derdi, zoru bu işleri, yerli otomobili itibarsızlaştırmak. Bunlar işte hemen manşet attılar 'çakma cadillac, devşirme otomobil.' Bunlar devşirme kafalı adamlar, Türkiye'nin bugüne kadar yerli üretimine yönelik hiç hayırlı cümle kullanmadılar.
Bunları hiç dikkate almıyoruz çünkü iyi niyetli eleştiri yapmıyorlar. Bir de paralel ihanet şebekesi gibi bazı odaklar, AK Parti ne yapıyorsa karşı çıkacağız, böyle bir anlayış var. Buna da itibar etmiyoruz. Ama samimiyetle iyi niyetle bu projenin eksiğini söyleyen eleştirileri de dikkatle Takip ediyoruz, talimat verdim bakanlığı mızda iki üç kişilik ekip eleştirileri değerlendirmeye alıyor'.
dikGAZETE