Güney Kore, küresel ve bölgesel tehditlere karşı askeri reformları hızlandıracağını duyurdu

Güney Kore, küresel ve bölgesel tehditlere karşı askeri reformları hızlandıracağını duyurdu

Güney Kore Devlet Başkanı Lee Jae Myung, ABD ve İsrail'in İran'a saldırılarıyla başlayan savaş ve Kuzey Kore'nin son dönemdeki bazı girişimleri karşısında askeri reformları hızlandıracağını bildirdi.

Güvenlik tehditlerine cevap verebilmek için savunma alanında kendi kendine yeterliliğin şart olduğunu vurgulayan Lee, "seçici askerlik" dahil askeri reformların hızlandırılacağını söyledi.

Lee, ayrıca barış zamanında kendi operasyonel komuta yetkisine sahip olan Güney Kore'nin savaş zamanındaki yetkisini de ABD'den devralma konusunda hızla harekete geçileceğini belirtti.

Önerilen askerlik sistemi, Güney Kore'nin tüm sağlıklı erkeklerin 18 ila 21 ay hizmet vermesini zorunlu kılan askerlik uygulamasına ek olarak askere alınanlara standart hizmet ile uzmanlaşmış, teknoloji odaklı roller arasında seçim yapma hakkı tanınmasını öngörüyor.

⁠ABD-İsrail'in İran'a saldırıları

İsrail ve ABD, Tahran ile Washington yönetimleri arasında müzakereler sürerken 28 Şubat'ta İran'a askeri saldırı başlattı.

İran da İsrail'in yanı sıra ABD üslerinin bulunduğu Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn başta olmak üzere bazı bölge ülkelerinde belirlediği hedeflere saldırılarla karşılık verdi.

ABD-İsrail saldırılarında eski İran lideri Ali Hamaney'in yanı sıra çok sayıda üst düzey yetkili öldü.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
ilgili haberler...
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR