Dünya

ABD'den Rusya'ya Yeni Yaptırım Paketi

Obama'nın, Rusya’ya karşı uygulanacak yeni yaptırım paketini hafta sonuna doğru imzalayacağı, Ukrayna'ya da silah yardımında bulunulacağı kaydedildi... Rusya’ya karşı uygulamaya geçirilecek olan yeni yaptırım paketini, ABD Başkanı Barack Obama'nın

ABD'den Rusya'ya Yeni Yaptırım Paketi
17-12-2014 09:17

Obama'nın, Rusya’ya karşı uygulanacak yeni yaptırım paketini hafta sonuna doğru imzalayacağı, Ukrayna'ya da silah yardımında bulunulacağı kaydedildi...

Rusya’ya karşı uygulamaya geçirilecek olan yeni yaptırım paketini, ABD Başkanı Barack Obama'nın bu hafta sonuna doğru imzalayacağı kaydedildi.

Reuters Ajansı tarafından konuya ilişkin olarak geçilen haberde, Beyaz Saray Sözcüsü Joshua Ernest’in ‘‘İlgili paketin bu hafta sonuna kadar imzalanmasını bekliyoruz’’ şeklindeki sözlerine yer verildi.

UKRAYNA'YA SİLAH YARDIMI...

ABD Parlamentosu’nun iki ayrı kanadı olan Senato ve Temsilciler Meclisi tarafından geçtiğimiz Perşembe günü onaylanan ve Ukrayna’ya silah yardımı yapılmasını öngören kanun tasarısında Rusya’ya karşı uygulanacak yeni yaptırımlara ilişkin bazı düzenlemeler de yer alıyor. Ancak tasarının yürürlüğe girmesi için bizzat Amerikan Devlet Başkanı’nın imzası gerekiyor.

YAPTIRIMLARIN KALDIRILMASI RUSYA'YA BAĞLI

Öte yandan, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de dün yaptığı açıklamada, Moskova’nın Ukrayna krizi ile ilgili olarak attığı olumlu adımlara devam etmesi halinde ABD ve AB’nin yaptırımlardan vazgeçebileceğini belirterek, ‘‘Yaptırımlar, Kremlin’in alacağı kararlara bağlı olarak birkaç ay ya da birkaç gün sonra kaldırılabilir’’ şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER