Ankara
aşı rı sağ cı RN milletvekilleri, 2035 Yılı na kadar Fransa’nın Enerji politikalarına yön verecek stratejisini kararname ile geçiren hükümete tepki gösterdi.
Çok yıllı enerji stratejisinin enerji kanununa uygun şekilde yasa ile geçirilmesini isteyen RN milletvekilleri, hükümete karşı Gensoru önergesi verdi.
Kararnameyi "parlamentoya karşı liberal olmayan bir eylem" olarak niteleyen RN, strateji belgesinde öngörülen adımları da " Nükleer enerjiyle ilgili yalan söylendiği ve Kamu maliyesi için büyük bir risk oluşturduğu" gerekçesiyle eleştirdi.
Baş Bakan Lecornu’nun 12 Şubat’ta açıkladı ğı ulusal çok yıllı enerji stratejisinde nükleer enerjiden elde edilen elektrik üretiminin artırılmasını, Rüzgar ve güneş enerjisine daha az yatırım yapı lması öngörülüyor. Ayrıca bu strateji kapsamında Fransa 'da 6 yeni Nesil nükleer reaktörün inşası planlanıyor.
Ulusal Meclis’teki sandalye Dağ ı lım dikkate alındığında solcuların ve sosyalistlerin destek vermeyeceği gensoru önergesinin kabul edilme ihtimali bulunmuyor.
Kaynak: AA
.
dikGAZETE .com