Doğu'da hava sıcaklığı düşünce dereler dondu, camlar kırağıyla kaplandı

Doğu'da hava sıcaklığı düşünce dereler dondu, camlar kırağıyla kaplandı

Kars'ta hava sıcaklığının sıfırın altında 5 dereceye düşmesiyle, küçük dereler buz tuttu, araç ve iş yerlerinin camları ile bitkiler kırağı ile kapandı.

ardahan / Kars

Doğu Anadolu bölgesindeki Kars ve Ardahan'da, sı fırın altı na düşen hava sıcaklığı ve kar Yağış ı, hayatı olumsuz etkiledi.

Ardahan'da gece etkisini gösteren soğuk havanın yanı sıra Yüksek kesimlerde de kar yağışı etkili oldu .

Kardan dolayı Ardahan ile Artvin sınırındaki 2 bin 580 rakımlı Bilbilan yaylası, beyaza büründü.

Yöre sakinlerinden Mehmet Yıldız , kış ın yaklaşmasıyla Bilbilan yaylasının karla kaplandığını ifade ederek, bundan sonra yörede soğuk hava ile kar yağışı nın etkili olmasını beklediklerini söyledi.

Kentin Göle ilçesinde de gece hava sıcaklığı, sıfırın altında 7 derece olarak kaydedildi.

Kars

Hava sıcaklığı nın gece sıfırın altında 5 dereceye düştüğü Kars'ta da araç ve iş yerlerinin camları kırağı ile kaplandı.

Sabahın erken saatlerinde iş yerlerine giden vatandaşlar, kırağı ile kaplanan araç ların camlarını aparatlarla kazıyarak temizledi.

Soğuk hava nedeniyle bitki ve ağaçlarda oluşan kırağı ise güzel görüntüler oluşturdu.

Sarıkamış ilçesinde de bina çatı ları, araçların camları ve bitkiler, kırağı ile kaplandı, debisi düşük Küçük dereler buz tuttu.

Vatandaşlardan Serhat Yıldız, havaların son günlerde soğumaya başladı ğını belirterek, "Bu gece hava çok soğuktu, sabah uyandığımızda arabanın camları buz tutmuş, ağaçlar beyaz olmuştu. Kış artık yavaş yavaş yüzünü gösteremeye başlıyor." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE .com
ilgili haberler...
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ