Özel Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Merz'e Gazze sorusu Rus medyasında gündem oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü basın toplantısında Almanya Başbakanı Merz'e yönelttiği Gazze sorusu, Rus medyasında gündem oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Merz'e Gazze sorusu Rus medyasında gündem oldu
31-10-2025 17:45

MOSKOVA - ÖZEL

Almanya Başbakanı Friedrich Merz'in Türkiye ziyareti, Rus medyasında geniş yer aldı. Rus medyası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gazze konusundaki eleştirilerine özellikle dikkat çekti.

Çok okunan haftalık Argumentı i Faktı (Aif) gazetesi, "Erdoğan, Almanya'nın Gazze krizindeki tutumundan dolayı Merz'i sert bir şekilde eleştirdi" diye yazdı.

Vedomosti gazetesi de, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da yapılan görüşmelerin ardından düzenlediği ortak basın toplantısında, Alman liderin İsrail'e destek konusundaki açıklamaları nedeniyle Alman Başbakanı Friedrich Merz'i alenen eleştirdi" dedi.

Çok tirajlı Moskovski Komsomolets (MK) gazetesi ide, "Erdoğan, Merz'in Gazze'deki soykırımı inkar etmesini sert bir dille eleştirdi." diye vurguladı.

Ren TV televizyonu, "Erdoğan, Merz'i İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki eylemlerine destek verdiği için kınadı." diye kaydetti.

Devlet TASS Haber Ajansı da, "Türkiye Cumhurbaşkanı, Alman Kızılhaçı'nın Kızılay Derneği ile birlikte bölgedeki soykırım ve kıtlığa son vermesi gerektiğini kaydetti." dedi.

Çok okunan günlük Komsomolskaya Pravda  (KP) gazetesi ise, "Almanya Başbakanı Friedrich Merz ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında aleni bir tartışma yaşandı. Gazze Şeridi'ndeki çatışma, tartışmaya yol açtı. İki siyasetçi, Türkiye Cumhuriyeti'nde düzenlenen ortak basın toplantısında tartıştı." diye belirtti.

RBC gazetesi, "Merz, Almanya'nın İsrail'e desteğini sürdürdüğünü belirtti. Erdoğan, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki eylemlerini soykırım olarak nitelendirdi." diye yazdı.

Söz konusu haberler, yaklaşık 60 farklı Rus medya sitesinde yer aldı.

Ayrıca, Rus televizyon kanallarındaki canlı yayın siyaset programlarında Erdoğan'ın açıklamaları gündeme getirildi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan: AB'ye tam üyelikte çok kısa sürede ciddi mesafe alabiliriz

https://www.dikgazete.com/haber/cumhurbaskani-erdogan-ab-ye-tam-uyelikte-cok-kisa-surede-ciddi-mesafe-alabiliriz-972257.html

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER