Genel

Çorlu'daki tren kazasıyla ilgili Başsavcılık soruşturmasını tamamladı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 25 kişinin yaşamını yitirdiği ve 340 kişinin yaralandığı tren kazasıyla ilgili Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kısmen tamamlandı.

Çorlu'daki tren kazasıyla ilgili Başsavcılık soruşturmasını tamamladı
01-03-2019 03:19

TEKÄ°RDAÄž (AA) - Cumhuriyet Savcısı Galip Yılmaz ÖzkurÅŸun, Çorlu'da 8 Temmuz 2018'de meydana gelen 25 kiÅŸinin yaÅŸamını yitirdiÄŸi ve 340 kiÅŸinin yaralandığı tren kazasıyla ilgili bazı görevliler yönünden yürüttüÄŸü soruÅŸturmayı tamamladı.

SoruÅŸturma kapsamında "kazanın meydana gelmesinde asli kusurlu" bulunan TCDD 1. Bölge MüdürlüÄŸü Halkalı 14. Demiryolu Bakım MüdürlüÄŸü Demiryolu Bakım Müdürü Turgut Kurt, Çerkezköy 143 Yol Bakım ÅžefliÄŸi Yol Bakım ve Onarım Åžefi Özkan Polat, Köprüler Åžefi Çetin Yıldırım ve Hat Bakım Onarım Memuru Celaleddin Çabuk hakkında "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan iddianame hazırlanarak, Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Tren ÅŸefi Hüseyin Kahraman, makinistler Halil Altınkaya ve Suat Åžahin ile diÄŸer yetkililer hakkında ise kovuÅŸturmaya yer olmadığına dair karar verildi.

Kararda, bazı yaralıların ÅŸikayetçi olmadığı, bazılarının ifadelerinin de tüm çabalara raÄŸmen alınamadığı ve bu nedenle ÅŸikayet hakkı süresi içinde bir dilekçe veya ifadenin bulunmadığına iÅŸaret edildi. Olay nedeniyle ÅŸikayetçi olan bazı vatandaÅŸların ise yapılan araÅŸtırmada tren kazasında yaralanmadıklarının tespit edildiÄŸi aktarılan kararda, bu kiÅŸilerin ÅŸikayet haklarının bulunmadığına dikkat çekildi.

SoruÅŸturma aÅŸamasında makinistler Halil Altınkaya ve Suat Åžahin ile tren ÅŸefi Hüseyin Kahraman'ın savunmalarının alındığı bildirilen kararda, makinistler ve ÅŸefin, menfez üzerinden geçerken lokomotifin aniden kontrolsüz bulunduÄŸu raydan yukarıya zıpladığı ve tekrar raya oturduÄŸu, sonrasında seri ÅŸekilde fren yaptıkları, acil durdurma butonuna bastıklarını, kendilerine bildirilen herhangi kısıtlama bilgisi verilmediÄŸini ifade ettikleri anlatıldı.

Kararda, makinistlerin alkolsüz oldukları ve 110 kilometre hızındaki trenin de hız limiti dahilinde olduÄŸu bilgisi verildi.

Kazayla ilgili hazırlanan bilirkiÅŸi raporuna atıfta bulunulan kararda, raporda Turgut Kurt, Özkan Polat, Çetin Yıldırım ve Celaleddin Çabuk'un asli kusurlu olduÄŸu bilgisinin yer aldığı hatırlatıldı.

TCDD 1. Bölge MüdürlüÄŸü yetkililerinin soruÅŸturması sürüyor

Bu arada, TCDD 1. Bölge MüdürlüÄŸü yetkilileriyle ilgili soruÅŸturmanın devam ettiÄŸi ve dosyalarının ayrıldığı öÄŸrenildi.

Uzunköprü - Ä°stanbul seferini yapan yolcu treninin 8 Temmuz'da Çorlu yakınlarında vagonlarından bazılarının devrilmesi sonucu 25 kiÅŸi yaÅŸamını yitirmiÅŸ, 340 kiÅŸi de yaralanmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER