Çinli elektrikli araç üretici BYD'nin Şıncın'daki fabrikasının garajında yangın çıktı

Çinli elektrikli araç üretici BYD'nin Şıncın'daki fabrikasının garajında yangın çıktı

Çinli elektrikli araç üretici BYD'nin fabrikasında test için kullanılan ve hurdaya çıkarılan araçların park edildiği garajda yangın meydana çıktı.

Şirketten yapılan açıklamada, Guangdong eyaletine bağlı Şıncın şehrinin Pingşan ilçesindeki fabrikada sabah saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktığı ifade edildi.

Açıklamada, test için kullanılan ve hurdaya çıkarılan araçların park edildiği garajdaki yangının söndürüldüğü olayda can kaybı olmadığı belirtildi.

Çin’in Shenzhen kentinde elektrikli araç üreticisi BYD’ye ait bir fabrikada yangın çıktıAlevlerin kısa sürede yayıldığı olayda bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi pic.twitter.com/3omKia32aD

— Anadolu Ajansı (@anadoluajansi) April 14, 2026

Sosyal medyada yer alan görüntülerde, alevlerin çok katlı garajın tamamını kapladığı ve gökyüzüne kalın bir duman bulutunun yükseldiği yer aldı.

Merkezi Çin'in Şıncın şehrinde bulunan BYD, 2025'te ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla'yı geride bırakarak "dünyanın en çok elektrikli araç satan şirketi" olmuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
ilgili haberler...
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR