BM Barış Gücünün görev süresi uzatıldı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Kıbrıs’ta bulunan BM Barış Gücünün (UNFICYP) görev süresini 31 Ocak 2016’ya kadar uzattı. BMGK’da oy birliği ile kabul edilen karar metninde, Ada’da müzakerelerin tekrar başlaması ve olumlu atmosferde sürmesi n


Birleşmiş Milletler güvenlik Konseyi (BMGK), Kıbrıs’ta bulunan BM Barış Gücünün (UNFICYP) görev süresini 31 Ocak 2016’ya kadar uzattı.
BMGK’da oy Birliği ile kabul edilen Karar metninde, Ada’da müzakerelerin Tekrar başlaması ve olumlu atmosferde sürmesi nedeniyle duyulan memnuniyet belirtildi. Müzakerelerde henüz kapsamlı bir anlaşmaya varılamadığı da kaydedilen kararda, taraflardan henüz çözüm bulunamayan Temel meselelere yoğunlaşmaları istenerek, mevcut durumun sürdürülemeyeceği ifade edildi . Kıbrıs’ta hem tampon bölgenin hem de diğer bölgelerin mayınlardan arındırılması konusunda da daha fazla çalışma yapı lmasını talep Eden Konsey, iki taraf arasında yeni geçiş kapı larının açılması gibi güven artırıcı önlemlerin uygulanmasını önerdi.
Kıbrıs’taki olayların ardından 1964 Yılı nda BMGK kararı yla oluşturulan UNFICYP, BM’nin en uzun süre görev yapan barış gücü operasyonlarından birisi konumundadır. Adadaki Barış Gücünün görev süresi 6 aylık periyotlarla uzatılıyor.
(İHA)
ilgili haberler...
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ