Bakandan mangalcılara uyarı
- 19-09-2015 13:31
- 3
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman yangınlarının önüne geçmek için bayramda mangal yakacak vatandaşlara, tesis ettikleri mesire alanlarını kullanmaları yönünde uyarıda bulundu. Bakan Eroğlu, “Bayramda ormanlarımızı kurban...
Bakan Eroğlu, Türkiye’de meydana gelen orman yangınlarının yüzde 90’ının insan kaynaklı olduğunu bildirdi. Yılı n ilk günü nden dün sabah itibariyle ülke genelinde bin 669 adet orman yangınının meydana geldiğini ve bu yangınlar sonucu 2 bin 392 hektar alanı n zarar gördüğünü açıklayan Eroğlu, şunları kaydetti:
“Orman yangınları daha çok piknik sonrasındaki ihmallerden kaynaklanıyor. Konuyla alakalı Kurum ve Kuruluş lara özellikle mesire yerlerinde gerekli tedbirlerin alınması yönünde uyarılarda bulundum. Kurban Bayramı ’nda şehrin gürültü sünden ve stresinden uzaklaşıp huzurlu bir ortamda tabiatla iç içe vakit geçirmek ve aileleriyle bir arada piknik yapmak isteyen vatandaşlarımız, Orman ve Su İşleri bakanlığı ’nın tesis ettiği mesirelik alanları kullansınlar.”
"MESİRE ALANLARI ORMAN YANGINLARI RİSKİNİ AZALTIYOR"
Bakan Eroğlu, mesirelik alanların başka bir faydasının ise orman yangınları riskini azaltması olduğuna dikkati çekerek şöyle devam etti :
“Valiliklerimizin hepsine gönderdiğim yazı ile hassas bölgelerde ormana giriş ve çı kış ların yasaklanması, güvenlik güç lerinin devriye gezdirilmesi, kontrollerin sıklaştırılması, her türlü piknik ateşi, anız, artık ve çöplük ateşi yakılmaması için gerekli kontrollerin Emniyet birimlerince yapı lması ve vatandaşların orman yangınları riski konusunda bilgilendirilmesi Yanı nda uyarılması hususunda talimat verdim.”
"ALO 177 ORMAN YANGIN HATTI"
Bakan Prof . Dr. Eroğlu, vatandaşların orman yangınları riski konusunda bilgilendirilmesi hususunda orman Teşkilatı na gerekli talimatları da verdiğini belirterek, “Vatandaşlarımızdan herhangi bir orman yangını gördüklerinde ‘Alo 177 Orman Yangını İhbar Hattı ’nı hemen aramaları konusunda duyarlılık bekliyoruz. Çünkü bu orman yangınlarına kısa sürede müdahale edilmesi ve kontrol altına alınması açısından çok önemli” diye konuştu.
Vatandaşlardan piknik yapmak için tercih ettikleri mesirelik alanlarda orman yangınına sebebiyet verebilecek her türlü hususta duyarlılık göstermelerini isteyen Bakan Eroğlu, “Piknikçilerimiz mangal yaptığı alanda yaktıkları ateşi söndürdüklerinden Emin olmalı ve piknik sonrası ortaya çıkan çöpleri de toplayarak uygun yere bırakmalı. Söz konusu alanlarda bayram süresince görevlerinin başında olacak Orman Teşkilatı personelimizle karşı lıklı saygı, sevgi ve anlayış içerisinde olalım” diye konuştu.
GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI
Vatandaşların Kurban Bayramı’nda herhangi bir aksilik yaş amadan Huzur içerisinde mesirelik alanları kullanmaları için gerekli tedbirleri aldıklarını ifade Eden Bakan Eroğlu, ayrıca vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit edecek her türlü duruma karşı da gerekli güvenlik önlemlerini aldıklarını da sözlerine ekledi.
(İHA)
ilgili haberler...
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...