Avrupa İlaç Ajansı Sinovac'ın ön değerlendirme sürecini başlattı

Avrupa İlaç Ajansı Sinovac'ın ön değerlendirme sürecini başlattı

Avrupa Birliği'nin ilaç düzenleyicisi Avrupa İlaç Ajansı, Çin'in Sinovac firması tarafından yeni tip koronavirüse karşı geliştirilen ve Türkiye'de kullanılan aşının ön değerlendirme sürecini başlattı.

BRÜKSEL 

Avrupa İlaç ajansı ndan (EMA) yapı lan açıklamada, "İnaktif Kovid-19 aşı sı (Vero Cell)" için ön değerlendirmeye başlama kararı nın laboratuvar ve klinik çalışmalardan elde edilen ilk sonuç lara dayanarak alındığı belirtildi.

İlk sonuçlarda aşının Kovid-19 Hastalığı na neden Olan virüse karşı antikor ürettiğinin görüldüğü bildirildi.

Ajans, aşıyla ilgili veriler geldikçe değerlendirmesini sürdürecek.

Aşının AB'de kullanım onayı amacıyla resmi başvuru için yeterli kanıt elde edilene kadar değerlendirme süreci devam edecek.

Bu süreç te aşının etkinlik , güvenlik ve kalite konularında AB'nin standartlarına uyup uymadığı değerlendirilecek.

EMA yetkilileri, değerlendirmenin ne kadar süreceği konusunda Bilgi vermedi.

Ancak EMA, ön değerlendirme süreci sayesinde firma tarafından pazar onayı başvurusu yapıldı ğında normalden çok daha kısa sürede Karar alabiliyor.

Daha önce onay verdiği aşıları da ön değerlendirme sürecinden geçiren EMA'nın şu anda ön değerlendirmesine devam ettiği aşılar Curevac, Novavax, Sputnik V.

Bunlara Çin 'in Sinovac firmasının aşısı da eklenmiş oldu .

Daha önce BioNTech-Pfizer, AstraZeneca, Moderna ve Johnson and Johnson aşılarına AB'de kullanım onayı verilmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE .com

ilgili haberler...
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ