Paris
Le Pen, aralarında emekli general ve subayların da bulunduğu askerlerin Macron’a yazdığı açık mektuba cevaben, aşı rı sağ cı Valeurs Actuelles sitesinde açık mektup yayımladı.
Fransa 'da askerlerden Macron'a 'büyüyen kaosu engellemezsen iç savaş çıkar' uyarı sıAskerlerin ülkenin kötü ye giden durumuna yönelik endişesini paylaştığını belirten Le Pen, “Bununla birlikte , bu zayıf siyasi gücü kötü alış kanlı klarından vazgeçirmek için uyarının yeterli olacağını düşünmüyorum.” ifadesini kullandı.
Marine Le Pen, Macron’un, “Fransa tarihini Yeniden yazma” projesine yönelik açıklamalarının, bu düşüncelerinin anlık bir Yanı lgı değil, esasen yozlaşmış ideolojik düşüncelerin yönlendirdiği siyasi bir eğilim olduğunu gösterdiğini savundu.
"Sizi, bu savaş ta hareketimize katılmaya ç Ağı rıyorum"
Askerlerin cesurca açıkladı kları endişelerinin kızgınlığı ifade etme seviyesinde kalmaması gerektiğini ifade Eden Le Pen, buna Seçim yoluyla tescillenecek farklı bir proje aracılığıyla hayata geçecek siyasi bir çözüm aranması gerektiğini vurguladı.
Le Pen, ulusal birlik hükümeti kurma amacıyla cumhurbaşkanı adayı olduğunu aktararak, "Sizi, başlayan bu savaşta hareketimize katılmaya çağırıyorum. Bu siyasi ve barışçıl, her şeyin ötesinde Fransa için bir savaş tır .” ifadesine yer verdi.
Aralarında 20 emekli general ile emekli ve muvazzaf subayların bulunduğu askerler, Valeurs Actuelles sitesinde yayımladı kları açık mektupta, ülkede büyüyen bir kaos olduğu iddiasında bulunarak, Cumhurbaşkanı Macron'a bu kaosu engellemezse iç savaş çıkacağı ve ölü mlerden sorumlu olacağı uyarısı nda bulunmuştu.
Kaynak: AA
dikGAZETE .com