ESKİŞEHİR
Anadolu Üniversitesi (AÜ) sosyal medya ve Dijital güvenlik eğitim , Uygulama ve Araştırma Merkezi 'nden yapı lan yazılı açıklamada, ailelerin çocuklarının kullandığı dijital medya araç ları ve yeni internet akımları hakkında araştırmalar yapması gerektiği kaydedildi.
Dijital güvenliğin çocuklara erken yaş ta anlatılmasının önemi vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi :
"Çocuğa gerçekte yapmak istemeyeceği bir şeyi online yapmaması gerektiği söylenmelidir.
Onlara dijital dünyanın da gerçek dünyanın bir parçası olduğu anlatılmalıdır. Dijital dünyanın sağ ladığı faydalar göz ardı edilmemelidir.
Çocuk eğitici, öğretici oyunlara yönlendirebilir, dijital atölyelere ve eğitim programlarına katılmasına destek olunabilir. Aileler çocuklarıyla sosyal medyada arkadaş olmalıdır.
Kriminal zaman dilimi olarak betimlenen saat 02.00-05.00 arası nı kapsayan dilimde çocukların sosyal medya ağlarındaki faaliyetlerini, gönderilerini Takip etmelisiniz. Aileler sosyal medya bağımlı lığı nı azaltmalıdır.
Çocukların yetişkinlere göre Yanı ltılması çok daha kolay olabileceğinden Kişisel Mali bilgilerin hiçbiri çocuklarla paylaşılmamalıdır. Koruyucu yazılımlardan destek alınmalıdır."
Açıklamada çocuğun tehlikeli oyunlar oynadığının fark edilmesinin ardından online iletişimin kesilerek, ekran görüntüsü alınıp, güvenlik birimlerine ulaştı rılması gerektiği bildirildi.
Kaynak: AA
.
dikGAZETE .com