Abhazya, 2025 yılında 25 Türk vatandaşını sınır dışı etti -Erhan Kuadzba, Sohum'dan bildiriyor-

Abhazya, 2025 yılında 25 Türk vatandaşını sınır dışı etti -Erhan Kuadzba, Sohum'dan bildiriyor-

Türkiye’de işledikleri çeşitli suçlardan sonra Abhazya’ya kaçak olarak giren 25 Türk vatandaşı, Abhazya polisi ve istihbaratının çalışmaları sonucunda yakalanıp Türkiye’ye iade edildi

SOHUM - Abhazya

Geçmiş yıllarda Türkiye’de cinayet ve çete üyesi Olmak ve çete adına suç işlemek gibi çeşitli suç lardan dolayı aranan ve kaçak yollarla Abhazya’ya giren 25 Türk vatandaşı, Abhazya Cumhuriyeti İstihbarat servisi (SGB) ve Abhazya İçiş leri bakanlığı ’na bağlı polis departmanı tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı.

Abhazya İçişleri Bakanlığı’ndan edinilen bilgilere göre 2025 yılı boyunca çok sayıda adrese operasyonlar düzenlendi. İstihbarat bilgileri doğrultusunda yapı lan baskınlarda gözaltı na alınan zanlı lar önce sorguya çekildi ardından Rusya ve Gürcistan sınırı üzerinden sınır dışı edildi .

Özellikle cinayet şüphelisi olan ve Türkiye’de faaliyet gösteren büyük çetelerin üyelerinin İnterpol tarafından da arama listesinde olduğu öğrenilirken Türkiye’ye iade edilen şüphelilerden en dikkat çekeni Abhazya polisi tarafından yakalanan Şahin Hasan oldu . Şahin Hasan’ın, Türkiye’de faaliyet gösteren büyük bir çetenin Yöneticisi olduğu tespit edilirken bir başka çetenin Lideri Sercan Tokaç’ta Abhazya İstihbaratı tarafından yakalandı.

Abhazya İçişleri Bakanlığı ve Abhazya İstihbarat Servisi (SGB), Türkiye’den kaçan zanlıların ulaşım kolaylığı nedeniyle Abhazya’ya kaçak yollarla giriş yaptığına dikkat ederek bu türden operasyonların aralıksız devam edeceğini duyurdu.

.

Erhan Kuadzba, dikGAZETE .com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ