7 yıl sonra bir ilk

İsrail, yedi yıl sonra ilk kez Gazze Şeridi’nin ihraç ettiği sebzeleri satın aldı. İsrail ordusuna ait radyoda yayınlanan haberde, İsrail’in Gazze’den 27 ton domates ve 5 ton patlıcan satın aldığı belirtildi. Yedi yıl sonra ilk kez yapılan bu alışveriş ka


İsrail , yedi yıl sonra ilk kez Gazze Şeridi’nin ihraç ettiği sebzeleri satın aldı.
İsrail ordusuna ait radyoda yayınlanan haberde, İsrail’in Gazze’den 27 ton domates ve 5 ton patlıcan satın aldığı belirtildi. Yedi yıl sonra ilk kez yapı lan bu alışveriş karşı lığında, Gazzeli çiftçilerin 25 bin İsrail Şekeli (16 bin 20 TL) Teslim aldığı bildirildi. Alınan sebzelerin İsrail’in Güney kesiminde satılacağı kaydedildi. 2006 Yılı nda gazeteci Gilad Shalit’in kaçırılması nın ardından Gazze’den ithalat yapılmasını yasaklayan İsrail’in, Yahudiler için önemli kabul edilen ve toprağın dinlendirildiği Sebt yılı nedeniyle bu yasağı kaldırdığı ifade edildi .
2006 yılında Hamas tarafından İsrail sınırına yakın bölgeden kaçırılan Gilad Shalit, beş yıl boyunca esir tutulduktan sonra 18 Ekim 2011 de serbest bırakılmıştı.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ