USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Zeybekçi Manisa’dan seslendi: "Tüm siyasi partiler bir araya gelmeli"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 7 Haziran seçimleriyle ilgili olarak, “Bu seçim millete en uygun sistemi ortaya koyacak, başkanlık sistemini de getirebilecek bir seçimdir” dedi. Bakan Nihat Zeybekci AK Parti Manisa İl Kadın Kollarının 4’üncü Olağan Genel K

Zeybekçi Manisa’dan seslendi: "Tüm siyasi partiler bir araya gelmeli"
15-02-2015 17:38
Google News

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 7 Haziran seçimleriyle ilgili olarak, “Bu seçim millete en uygun sistemi ortaya koyacak, başkanlık sistemini de getirebilecek bir seçimdir” dedi.
Bakan Nihat Zeybekci AK Parti Manisa İl Kadın Kollarının 4’üncü Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Şehzadeler Belediyesi tarafından düzenlenerek Manisalıların hizmetine kazandırılan tarihi Rum Mehmet Paşa Bedesteni’nde gerçekleştirilen kongreye Bakan Zeybekci’nin yanı sıra AK Parti Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Recai Berber, Selçuk Özdağ, Uğur Aydemir, Muzaffer Yurttaş, AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, AK Parti Manisa Kadın Kolları üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. AK Parti Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Şule Uygur’un veda konuşmasıyla başlayan kongrede açıklamalarda bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, sözlerine Mersin’de vahşi cinayete kurban giden Özgecan Aslan’a rahmet dileyerek başladı. Zeybekci, “Bugün kadın kollarımızın bu kongresinin de özelliğiyle geçen günlerde hunhar bir şekilde katledilen Özgecan Aslan yavrumuza Allah’tan rahmet diliyorum. Yavrumuzun mekanı cennet olsun inşallah. Kamu vicdanının rahatlatıldığı, ‘evet bu tarz hunharca, insanlık suçu, nefret suçları hakkıyla cezalandırıldı’ denecek, cezalandırma sistemi üzerinde siyaset, bütün münazaraları, popülist söylemleri bir kenara bırakarak yeniden tartışmalı diyoruz. Siyasi partiler bir araya gelmeli, bu tarz cinayetleri, bu tarz insanlık suçlarını cezasını hakkıyla verecek düzenlemeleri yapmalı.” dedi.
AK Parti iktidarıyla Türkiye’nin ekonomik anlamda çok iyi bir konuma geldiğini vurgulayan Zeybekci, konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye fazla oldu. Bir zamanlar birilerinin kapılarında 10 milyon dolar için dilenen Türkiye, bir zamanlar IMF’ye ‘ne olur şu 300 milyon dolarlık krediyi serbest bırak’ diyen Türkiye, birilerinin önünde düğme ilikleyen Türkiye ne oldu biliyor musunuz ? Bizden medet bekleyen kardeşlerine, ecdadın bir zamanlar gidip de ihya ettiği coğrafyalara en büyük bağışları yaparak, dünyanın en büyük yardım eden ülkesi oldu. Evet, Türkiye çok oldu. Bütün bu saydıklarımızı yan yana koyduğumuz zaman, Türkiye çok olduysa Gezi olaylarını çıkardılar. Yetmedi, Gezi olaylarında beceremediler. Cumhurbaşkanımız Afrika’dan döndü, İstanbul Havaalanında toplanan o kalabalık, Ankara’ya geldi o mitingler, Türkiye’yi dolaştı o mitingler, o gelenler, kiralananlar arkalarına bile dönmeden kaçtılar gittiler. Onlar dışarıdan provokasyon için gelmişti Hazırlıkları bunlar iyi yapmışlardı ki arkasından 17 Aralık geldi. 17 Aralık ve 25 Aralık’ta Türkiye’yi yeniden karıştırmaya çalıştılar. Türkiye’de yeni tuzaklar kurdular. Milletin evlatlarına, milletin başbakanına mazbatalar, tutanaklar hazırlamışlardı. Milletin Başbakanına ‘Dönemin Başbakanı’ diye hazır kararları vardı. Hazır mahkeme kararları vardı ellerinde. 17 Aralık’ta 25 Aralık’ta kurdukları tuzaklarda Bakanımızın yani Cumhurbaşkanımızın o duruşuyla, o dik duruşuyla, Recep Erdoğan’ın o kapı gibi duruşuyla, darmadağın oldular.”
“Dağdaki çobanla benim oyum bir mi olacak” diyen köşe yazarlarının hala görev yaptığını belirten Zeybekci, “Bunların en baş yazarlarından biri. Hala yazıyor, hala aynı şekilde yazmaya devam ediyor. Bu millet AK Parti’ye oy verdikçe hakaret etti, hala orada tutuyorlar. Bu millete ‘bidon kafalı’ dedi. ‘Ey bu AK Parti’ye oy verenler size vursak tam tam tam diye ses gelir bidondan, bidon kafalılar’ dedi. Onlar öyle gördü biz milleti başımızın tacı gördük.” şeklinde konuştu.

“BAŞKANLIK SİSTEMİNİ GETİREBİLECEK SEÇİM”
Önümüzdeki 7 Haziran genel seçimleriyle ilgili olarak da konuşan Bakan Zeybekci, “Allah’ın izniyle 7 Haziran’da anayasayı değiştirebilecek bir AK Parti meclisi, bir AK Parti iktidarını hep beraber çıkaracağız. Tabi Allah neyi nasip eder bilinmez ama bir dahaki seçimlerde bu millet oylarıyla hesap soracağı bir Cumhurbaşkanı seçmiştir. Bu başka bir tartışmayı da gündeme getirdi. Sorumlu bir Cumhurbaşkanı, icracı bir Cumhurbaşkanı. Bu seçim anayasa değiştirilerek, bu millete en uygun sistemi ortaya koyacak, başkanlık sistemini getirebilecek bir seçimdir. Onun için tarih yazacağız inşallah. Bu millet çalışanları, bu millet hizmetkarlarını bu millet evlatlarını bir kere daha sahip çıkacaktır.” ifadelerini kullandı.
Bakan Zeybekci’nin konuşmasının ardından AK Parti Kadın Kolları eski İl Başkanı Şule Uygur tarafından Bakan Zeybekci’ye çiçek takdim edildi. Bakan Zeybekci eski başkan Uygur’a çalışmalarından dolayı teşekkür ederken AK Parti Manisa İl Kadın Kollarının yeni başkanı Füsun Kumbaracı’ya da başarı temennisinde bulundu. Bakan Zeybekçi kongreden ayrıldıktan sonra karayoluyla İzmir’e hareket etti.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ