USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı, Rusya ile müzakerelerden umutlu

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihail Podolyak, Rusya ile yaşanan savaşın sonlandırılması için yürütülen müzakerelerden uzlaşı çıkmasını beklediğini ve "yakın gelecekte" ateşkese yaklaşılacağını düşündüğünü söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı, Rusya ile müzakerelerden umutlu
10-03-2022 10:31
Google News
Kiev

Podolyak, başkent Kiev’de bulunan Devlet Başkanlığı Çalışma Ofisi’nde Rusya-Ukrayna savaşı ve Kiev ile Moskova arasındaki müzakere sürecine ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Rusya’nın Ukrayna’daki saldırılarının çok yoğun şekilde devam ettiğini belirten Podolyak, Moskova’nın Kiev yönetimine siyasi şartlarını kabul ettirmek istediğini dile getirdi.

Dünyanın gözü Antalya'daRusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanları Lavrov ile Kuleba Antalya'ya geldi

Moskova yönetiminin Ukrayna’nın geniş bir bölgesini ele geçirmek istediğini söyleyen Podolyak, Rus güçlerinin taktik değiştirdiğini ifade etti.

Rus güçlerinin savaşın ilk günlerinde Ukrayna’nın ve sivil halkın direncini kırmak için askeri altyapıyı, askeri havaalanlarını, komuta ve kontrol merkezilerini vurduğunu belirten Podolyak, "Şimdi taktikleri değişti. Sivil nüfusun yoğunlaştığı büyük şehirleri, kasabaları, küçük kasabaları kuşatmaya çalışıyorlar. Ülke genelinde çok sayıda insani kriz noktaları oluşturmaya çalışıyorlar." dedi.