USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Rusya'da kapılarını kapatacak ünlü markalara alışveriş akını

Ruslar, Ukrayna ile savaş nedeniyle Rusya'daki mağazalarını kapatacaklarını açıklayan dev markalardan alışveriş yapmak için sıraya girdi.

Rusya'da kapılarını kapatacak ünlü markalara alışveriş akını
05-03-2022 17:59
Google News
Moskova

Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'nın kentlerini vurmasıyla dünyadaki tepkiler ve yaptırımlar daha da büyüdü. Rusya'yı uluslararası finans ve ticaretten izole etmek için devletlerin yanı sıra global şirketler başta olmak üzere birçok kurum, kuruluş ve oluşum Rusya'ya karşı adımlarını atmaya devam ediyor.

Küresel şirketler Rusya'dan göçüyor Putin: Bize uygulanan yaptırımlar Rusya'ya savaş ilan etmek gibidirPayPal, Ukrayna’daki savaşı protesto etmek için Rusya'daki hizmetlerini askıya aldı BMW, Rusya'ya araç ihracatını ve ülkedeki yerel üretimini askıya aldı Ford, Rusya'daki operasyonlarını askıya aldı Japon otomobil üreticileri Rusya'daki faaliyetlerini askıya alıyor IKEA'dan Rusya ve Belarus'taki mağazalarını kapatma kararı Volkswagen, Rusya'ya ihracatını ve ülkedeki üretimini askıya alacakMicrosoft, Rusya'da satışlarını durdurdu Airbnb, Rusya ve Belarus'taki operasyonlarını askıya aldı

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken, saldırıların 10'uncu gününde Rusya'ya dünyadan hem siyasi hem ekonomi dünyasından tepkiler ve yaptırımlar artıyor.

Global dev tekstil ve moda şirketleri de ülkedeki mağazalarını kapatıyor ya da üretimlerini askıya alıyor.