USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

"Ortadoğu’dan önce partine barış getir"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek, "Orta Doğu’ya barış getireceğini söylüyor. Önce partine barış getir. CHP kaç parça ! Şişli Belediyesi’nde hâlâ barışı bulamadın. Nereye barış getireceksin" dedi.Başbakan Davuto

"Ortadoğu’dan önce partine barış getir"
05-05-2015 18:31
Google News

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek, "Orta Doğu’ya barış getireceğini söylüyor. Önce partine barış getir. CHP kaç parça ! Şişli Belediyesi’nde hâlâ barışı bulamadın. Nereye barış getireceksin" dedi.
Başbakan Davutoğlu, Ardahan’da düzenlene mitingde halka hitap etti. Havayolu ile Kars’a gelen Davutoğlu, buradan helikopterle Ardahan’a geçti. Başbakan Davutoğlu, Kongre Caddesi PTT Meydanı’nda vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği mitingde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İl Başkanı Yusuf Demirci, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, milletvekili adayları Prof. Dr. Orhan Atalay ve Veteriner Hekim Yunus Baydar ile birlikte vatandaşları selamladı. Başbakan Davutoğlu konuşmasında şunları söyledi;
“Ardahan özgürlüğün, işgalin ne demek olduğunu bilir. Milli birlik ve beraberlik istiklal davası olduğu en önce Ardahanlılar yürür. Ardahanlılar ayrım yapanlara izin vermez. Buraya gelenler bir kesimden oy isterler. Bir başka parti etnik milliyetçilik yapar. Ardahanlı her bir kardeşimizden oy istiyoruz, gönüllerini kazanmak istiyoruz. Her bir kardeşimizin gönlüne girmek istiyoruz. Ardahan bizim serhattır. 7 Haziran’da milli iradeye sahip çıkacak mıyız? Bize her yer Türkiye diye haykıracak mıyız? Eğer AK Parti varsa cümle alem bilsin ki Ardahan tek yürek, Türkiye tek yürek.”
Kafkas barışı için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyleyen Davutoğlu, “Sandıkta size emanet. Ardahan’da ikide iki istiyoruz. Birlik için, beraberlik için ikide iki istiyoruz. Hazinemiz zenginleşti. GSMH 230 milyar dolardan 800 milyar dolara çıktı. Bu dev ayağa kalktı ve 2023’e doğru dünyanın en büyük ekonomisine doğru ilerliyor. Şer odakları durmadılar. Serhat şehrinden bütün Kafkaslar’a can, Azerbaycan’a mesaj olarak söylüyorum. Kafkas barışı için ne gerekiyorsa yaparız. Biz herkesle tarihi konuşuruz. Hiçbir güç karşısında baş eğmeyiz. Kafkas tarihi yazılacaksa Ahıska Türkleri’ni de konuşmak gerekir. Selam olsun bütün baskılara karşı kimliğini koruyan yiğitlere. Bizde kimseye karşı zulüm veya baskı aracı olarak kullanılan bir yöntem olmamıştır. Olmayacakta” dedi.

“NEREDE BİR MAZLUM OLSA SAHİP ÇIKARIZ”
Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen Başbakan Davutoğlu, “Dün Kılıçdaroğlu yine Suriyeliler’den bahsetmiş. İşte Kafkasya’dayız. Yiğit Azeriler, can Azerbaycanlı kardeşlerimiz Kılıçdaroğlu’nun milli şefi İnönü 146 Azerili kardeşimizi Ruslara teslim etti. Mazlumları Esad rejimine teslim edelim diyorlar. Biz teslim eder miyiz. Mazlumu zalime verir miyiz. Sahip çıkarız. Allah şahit çıkarız, tarih, millet şahit nerede bir mazlum olsa sahip çıkarız. Orta Doğu’ya barış getireceğini söylüyor. Önce partine barış getir. CHP kaç parça. Şişli Belediyesi’nde hala barışı bulamadın. Nereye barış getireceksin. Dün buraya gelmiş, Ardahan’a ne yaptılar demiş. El insaf. Ardahanlılar bilir ne yapıldığını. Bir başkası da Demirtaş. Kudüs Yahudilerin diyen. Adını ‘Hacı dedem koymuş’ diyor. Ona saygımız sonsuz. Ama ismine ihanet ediyor. Kabe’yi Taksim’le bir tutmaya kalkıştı. Geçen sene Ardahan’da demiş ki; ‘Marmaray’ı yaptılar, Ardahan’a ne yaptılar?’ Marmaray’ı da kim kullanıyor. İstanbul’da yaşayan Ardahanlılar da Marmaray’ı kullanıyorlar. Yeni bir şeyler öğrenmesi için zamana ihtiyaçları var” diye konuştu.

“ONLAR KONUŞUR, AK PARTİ YAPAR”
AK Parti iktidarları döneminde Ardahan’a yapılan hizmetleri anlatan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ardahan’da üniversite var mıydı, kim yaptı? Onlar konuşuyor, AK Parti yapıyor. 5 fakülte, 3 enstitü, 3 meslek yüksekokulu, binlerce öğrenci var. Ardahan’da üniversite yoktu. Öğrenci yurdu var mıydı? Şimdi binlerce öğrenciyi barındırıyor. Ardahan’da hiç bölünmüş yol var mıydı? Şu anda 62 kilometre bölünmüş yol var. Kim yaptı? Peki Ardahan’da doğalgaz var mıydı, kim yaptı? Bunları ne ile yaptık, milletten aldığımız güç ve hazinemizi tasarruf ile doldurarak. Organize sanayi bölgesi var mıydı, kim yaptı? Atık su arıtma tesisi var mıydı, kim yaptı? Alt alta yazın, kadre olarak Kılıçdaroğlu ve Demirtaş’a gönderin. Siz ikide iki yapın, üçüncü milletvekiliniz de benim inşallah. Başbakan olmadan önceki son yurt ziyaretimi buraya yapmıştım. Buradan Artvin’e geçtim. Ardahan’dan geçerken aldığım enerji hala beni diri tutuyor. O günden bugüne kadar tek bir gün tatil yapmadım. Ardahan’ımızı Kafkaslar’ın, Hazar’ın, Karadeniz’in en önemli geçiş şehirlerinden biri haline getireceğiz. Emekliliğim olmaz olsa buralarda geçirirdim. Ardahan’ı Karadeniz’e Sahara Tüneli, Posof’a Ulgar Tüneli ile bağlıyoruz. Ardahan’a yaptığımız toplam yatırım 3 milyar TL. Tarım ve hayvancılık anlamında her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Ardahan tarım ve hayvancılığın merkezi olacak. Özellikle hayvancılığın. Ardahan’ın tarım ve hayvancılık konusunda tüm taleplerini yerine getireceğiz. Ardahan Belediyesi’nde kentsel dönüşüm için büyük bir hamle başlatıyoruz. Kafkasya’nın giriş kapısı olarak dünyaya tanıtacağız. Ardahan tanınacak, bilinecek. Herkes Ardahan’a saygı duyacak.”
Başbakan Davutoğlu’nun konuşması sırasında “Başbakan Ahmet Türkiye sana emanet, Başbakan Ahmet, millet sana emanet” tezahüratları atıldı.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ