USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

"Emeklilere söz verdim"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir tek konuda mütevazi olamayacağını belirterek, ”27,5 yılımı devlete verdim. Vergi nasıl toplanır, bütçe nasıl yapılır, harcamalar nasıl olur eğer Türkiye’de bunu 10 kişi biliyorum derse bunlar içerisinde birisi de

"Emeklilere söz verdim"
03-05-2015 22:08
Google News

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir tek konuda mütevazi olamayacağını belirterek, ”27,5 yılımı devlete verdim. Vergi nasıl toplanır, bütçe nasıl yapılır, harcamalar nasıl olur eğer Türkiye’de bunu 10 kişi biliyorum derse bunlar içerisinde birisi de benim" dedi.
7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde mitinglerini sürdüren Kılıçdaroğlu, Nevşehir’de Türk Telekom Meydanı’nda konuştu.

"EMEKLİLERE SÖZ VERDİM"
Kılıçdaroğlu konuşmasının başında emekliler ile ilgili verdiği sözleri hatırlatarak bunları gerçekleştireceğini kaydetti. Bunun için Türkiye ekonomisinin kaynak sorunu olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Türkiye dünyanın en güzel ülkelerinden birisi her şeyimiz var. Mimarımız, gazetecimiz, öğretmenimiz, emeklimiz var ve hepsi de iyi yetişmiş ama Türkiye’de eksik olan bir şey var. Temiz siyaset, ahlaklı siyaset, halkını düşünen siyaset, cebini değil halkını düşünen siyaset yok. Bunu yapacağız bunu getireceğiz. Bu ülkenin insanları doğduğu andan itibaren verdi öderler. Su içersiniz vergi verirsiniz, bulaşık yıkarsınız vergi verirsiniz, ekmek alırsınız vergi verirsiniz hayatın her alanında vergi var. Vergi ödemediğimiz tek şey teneffüs ettiğimiz havadır. O zaman şu soruyu sorma hakkımız var bizim ödediğimiz vergiler nereye gidiyor. Ayakkabı kutusuna da son vereceğiz kaçak saraya giden hortumları da keseceğiz. Emekli kardeşlerime söz verdim size vefa borcumuz var. Bu ülkenin kalkınmasında sizin alın teriniz var, sizin emeğiniz var. Çalıştınız vergi, sigorta pirini ödediniz emekli oldunuz adam gibi yaşamanız lazım. Doğru düzgün aylık vermiyorlar. Aylığı bin liranın altında olan 8 milyon emekli var. Ramazan ve Kurban Bayramında emeklinin gülmeye hakkı yok mu? Emeklinin bayram yapmaya hakkı yok mu? Biz de Ramazan ve Kurban Bayramlarında emekliye birer maaş ikramiye vereceğiz. Koro halinde ‘Parayı nereden bulacaksın’ dediler. Sen kaçak sarayına para buluyorsun, 2 milyon Suriyeliye 5 Milyar para buluyorsun, ayakkabı kutularına istifleyecek Dolarları buluyorsun, bakanların çocuklarının yatak odalarında boy boy kasalar koyuyorsun sıra emekliye gelince para yok. Bende diyorum ki; size yok emekliye var. Size değil emekliye vereceğiz” dedi.

‘ÇİFTÇİYE MAZOT 1,5 TL’DEN VERİLECEK’
CHP iktidarın çiftçiye mazotun litresinin 1,5 TL’den verileceğini söyleyen Kılıçdaroğlu: “Çiftçi perişan ben Nevşehir’i ve patatesi çok iyi biliyorum, çiftçinin alın terini de biliyorum. Çiftçi ektiği ürünün karşılığını alamıyor. Elektrik faturalarını biliyorum, gelen faizlerinde hepsini biliyorum. Söz verdim mazotu CHP iktidarında 1,5 TL yapacağım. Sözüm söz. Diyorlar ki ‘petrol dışarıdan geliyor 1,5 TL’ye nasıl vereceksin?’ Bende petrolün dışardan geldiğini biliyorum. Mazotun rafineri karı dahil litresi 1,21 Kuruş. Köylüye 1,5 TL’den vereceğiz zarar eden var mı? Niye nasıl vereceksin diyorlar. Sen yata, elmasa, pırlantaya sıfır vergi alıyorsun ‘ben sana kaynağı nereden buldun’ dedim mi? Ben çiftçiye verince ‘kaynak nerede?’ diyorsun. Ben çiftçiye vereceğim kaynağını da bulacağım. Türkiye bölgenin en zengin ülkesidir. Benim hedeflerim ve amaçlarım var. Birincisi; bu ülkede kavga olmasın huzur olsun, her evde huzur olsun. 17 Milyon yoksulumuz var. 21. Yüzyılın dünyasında 17 Milyon yoksulumuz var. Bunlar 3 milyon 750 bin hanede oturuyorlar. Söz verdim hiçbir ailenin geliri 720 TL’nin altında olmayacak. Her ailenin en az 720 TL geliri olacak. Üzerinde hiçbir sorunumuz yok altındaysa var. 720 TL aile sigortası gelecek, kadının banka hesabına yatacak. Kadın gidecek bankadan işçi gibi, memur gibi, çalışan gibi parasını çekecek. Bununla çoluk çocuğunun rızkını sağlayacak. Buna aile sigortası diyoruz, her ailenin güvencesidir. Sosyal devletin gereğidir. Benim inancıma göre, siyasi anlayışıma göre, ahlakıma göre de sağ elinin verdiğini sol el görmeyecek. Hiç kimsenin yoksulluğunu afişe etmeyeceğiz. Yoksulluğu 4 yılda tarihe gömeceğim. CHP iktidarında hiçbir aile ‘ben yoksulum’ demeyecek. Hiçbir ailede çocuk yatağa aç girmeyecek. Akşam her ailede tencere kaynayacak. Her evde huzur ve devletin bereketi olacak. Bereketli bir toplum olacağız” diye konuştu.

"TÜRKİYE İŞSİZLER ORDUSU"
Türkiye’nin Cumhuriyetin 100. Yılında 6 milyon 200 bin işsizlik rakamına ulaştığını belirten Kılıçdaroğlu, hükümetin kendi işsizlerine iş bulmak yerine yurt dışından işçi getirmek için meclise kanun teklifi getirdiğini kaydetti. Kılıçdaroğlu, “6 milyon 200 bin işsizimiz var. İşsiz sayısı çalışan işçi sayısını geçti. Bu Cumhuriyet tarihinde ilk kez oluyor. AK Parti iktidarı 13 yılda ülkeyi bu hale getirdi. İşsizler ordusu oluşturdular. 2 Trakya büyüklüğünde tarım alanı çiftçiler tarafından ekilmiyor Çünkü zarar ettiklerini söylüyorlar. ‘Ekiyoruz emeğimizin karşılığını alamıyoruz’ diyorlar. İşsizlikle mücadele etmek bizim bir numaralı görevimizdir. Bir evde işsiz varsa huzur yoktur. İşsizliği kaldıracağız. Avrupa’ya gidip konuşuyorlar ve oradaki işsizleri buraya çağırıyorlar. ‘Biz Türkiye’de onlara iş verelim’ diyorlar. Şimdi Allah aşkına meşhur bir sözümüz var ‘Ayranı yok içmeye’ diye başlayan. 6 milyon 200 bin işsiz var önce bunlara iş bul. Meclise bir kanun getirdiler başbakan ve bakanların hepsinin imzası var. Yabancıların istihdamı hakkında kanun tasarısı. Yabancılara iş vereceklermiş. Bizim işsizlerimiz önemli değil nasıl olsa çantada keklik. Onlar nasıl olsa oy veriyorlar. ‘Açta olsa tok da olsa bize oy veriyorlar’ diyorlar buna izin vermeyeceğiz. Önce benim insanımın karnı doyacak“ dedi.
7 Haziran tarihinde yapılacak olan Milletvekilliği Genel Seçimleri öncesinde seçmenlerden destek isteyen Kılıçdaroğlu, CHP iktidarı ile birlikte Türkiye’de yeni bir başlangıç olacağını vurguladı. Huzurlu ve güçlü bir Türkiye için CHP’nin iktidar olması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“Daha önce bize oy versin vermesin bütün vatandaşlarıma sesleniyorum; bize oy verin 7 Haziran’da gelin yeni bir başlangıç yapalım. Kavga olmasın bereket, huzur olsun. Huzurlu bir Türkiye, yaşanacak bir Türkiye için yeni bir başlangıç yapalım. Temiz ve ahlaklı siyaseti getirelim. Sizden bunları yapmak için sadece 4 yıl için yetki istiyorum. Bahsettiğimiz projelerin kaynağını için ‘bütçe kaldırmaz’ diyorlar. Bütçe de kaldırır, devlette kaldırır, Türkiye’de kaldırır. Yeri geldiği zaman ‘Türkiye dünyanın en güçlü 19. Ekonomisi’ diye mangalda kül bırakmıyorlar. Ama iş taşeron işçiye gelince, emekliye gelince ‘nereden bulacaksın?’ diyorlar. Adam gibi bulacağım ve vereceğim. Mütevazi bir insanım ama bir konuda mütevazi değilim. 27 buçuk yılımı devlete verdim. Vergi nasıl toplanır, bütçe nasıl yapılır, harcamalar nasıl olur eğer Türkiye’de bunu 10 kişi biliyorum derse bunlar içerisinde birisi de benim. Bu konuda mütevazi hiç değilim. Benim siyaset anlayışım onların siyaset anlayışına hiç benzemez. Benim anlayışımda cebini doldurmak yoktur. Yandaşa hizmet etmek yoktur. Benim için yandaş yok vatandaş vardır. Onlar siyaseti köşeyi dönmek için yapıyorlar, zenginleşme aracı olarak kullanıyorlar. Ben ise siyaseti halka adanmışlık olarak kabul ediyorum. Siyaset halka hizmet etmek demektir, sorunları çözmek demektir. Siyaset sorun üretmez sorun çözer. O yüzden 7 Haziran’da gelin yeni bir başlangıç yapalım, yaşanacak bir Türkiye’yi beraber inşa edelim”.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ