USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Pakistan Anayasa Mahkemesi güvensizlik oylamasının reddedilmesinin iptaline karar verdi

Pakistan'da Anayasa Mahkemesi, 3 Nisan'da Başbakan İmran Han'a karşı güvensizlik oylamasının reddedilmesinin iptali yönünde karar verdi.

Pakistan Anayasa Mahkemesi güvensizlik oylamasının reddedilmesinin iptaline karar verdi
07-04-2022 20:32
Google News
İslamabad

Yerel basındaki haberlere göre, Anayasa Mahkemesi 3 Nisan’dan bu yana görüşülen davada kararını bugün açıkladı.

Pakistan'da Başbakan Han'a karşı güvensizlik oylaması önergesi kabul edildi Pakistan'da Cumhurbaşkanı Alvi, Başbakan Han'ın çağrısı üzerine Meclisi feshetti Pakistan'da Başbakan Han'ın görevi resmi olarak sona erdi Pakistan'da hiçbir başbakan 5 yıllık görev süresini tamamlayamadı

Mahkeme, 3 Nisan'da Başbakan İmran Han'a karşı güvensizlik oylamasının reddedilmesinin iptali yönünde karar verdi ve o tarihten bugüne kadar alınan kararların geçersiz sayılmasına hükmetti.

Kararda, Ulusal Meclis Başkanı Asad Kayser'e 9 Nisan'da meclisi toplaması ve güvensizlik oylaması oturumunu gerçekleştirmesi çağrısı yapılırken, oylama ile Başbakan İmran Han'ın görevden alınması halinde meclisin yeni başbakanı seçeceğine işaret edildi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Ömer Ata Bandial, bugün duruşma sırasında yaptığı açıklamada, 3 Nisan'da Meclis Başkan Yardımcısı Kasım Suri’nin Başbakan Han’a karşı güvensizlik oylamasını reddetmesinin hatalı olduğunu belirtmişti. Bandial, asıl meselenin bundan sonra ne olacağı olduğunu ve ulusal çıkarlara bakmaları gerektiğini kaydetmişti.