USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Kırımlı Başkan Ünver Sel: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya ziyareti tarihi önemdedir ve Ankara bu fırsatı değerlendirmeye muktedirdir

Putin - Erdoğan buluşmasının tarihi önemde olduğunu belirten Kırım Tatar Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ünver Sel, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya ziyareti tarihi önemdedir ve Ankara bu fırsatı değerlendirmeye muktedirdir” dedi

Kırımlı Başkan Ünver Sel: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya ziyareti tarihi önemdedir ve Ankara bu fırsatı değerlendirmeye muktedirdir
27-09-2021 06:35
Google News

HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya ziyareti ile ilgili değerlendirmede bulunan Kırım Tatar Kültür Dernekleri Federasyonu (KTDF) Genel Başkanı, Kırım Kalkınma Vakfı ve Uluslararası Kırım Dostları Derneği Başkanı Ünver Sel, ziyaretin tarihi önemde olduğunu belirtti.

Sel, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya ziyareti tarihi önemdedir ve Ankara bu fırsatı değerlendirmeye muktedirdir” dedi.

Erdoğan - Putin buluşması ile ilgili “CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN, RUSYA FEDERASYONU DEVLET BAŞKANI VLADİMİR PUTİN İLE SOÇİ’DE GÖRÜŞECEK” başlıklı açıklamasında  Ünver Sel, şunları ifade etti:

Birleşmiş Milletler teşkilatının 2021 olağan toplantısı, gerçeği yeniden yüzümüze çarpmıştır. Tek kutuplu dünya artık sona ermiştir ve çeyrek asrı aşan jeopolitik boşluk dönemi kapanmıştır. ABD’nin işgal ettiği Afganistan’dan kaçarcasına çekilmesi bu durumun tescili niteliğindedir.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gerek Birleşmiş Milletler toplantısında yaptığı konuşması, gerekse kitaplaştırılan görüşleri, Türkiye liderliğinin bu gerçeği tespit ettiğini göstermektedir.

Öte yandan, toplantılar nedeniyle ABD’de bulunan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’na yönelik açık hasmane tutum, Türkiye’nin bir yol ayrımına geldiğinin en belirgin kanıtıdır.”

“Bir yandan teröre karşı ortak hareket etmekten bahseden Vaşington yönetiminin PKK/YPG’ye silah ve para yardımlarına yeniden başlaması, doğrudan Türkiye’yi hedef alan düşmanca bir tutumdur” diye diye devam ettiği açıklamasında Sel, daha sonra şunları kaydetti:

“Dünya sisteminin yeni bir rotaya girdiği bu şartlar altında Ankara, yakın geçmişte takip edegeldiği diplomasiyle yoluna artık devam edemez.

Bir yandan Rusya’dan stratejik silahlar alan, nükleer işbirliği geliştiren; Suriye ve Kafkaslarda ortak askeri misyonlar yürüten Türkiye’nin, Ukrayna ve Kırım’da izlediği diplomasi, maalesef açıkça ABD çıkarlarına destek vermektedir.

Bunu en iyi bilen kişi Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır ve bu şartlar altında gerçekleştireceği Rusya ziyareti büyük bir fırsat sunmaktadır.

Zira Türkiye’nin güvenliği ve istikrarı, bölgesel işbirliğini geliştirecek açık diplomasiyi tesis etmesiyle mümkündür.”

“KIRIM MESELESİ DE MASADA OLACAKTIR!..”

Sel, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Sayın Vladimir Putin’in bir araya gelecekleri görüşmede Kırım meselesi de masada olacaktır. Bu durum tarihsel gerçekliğin tabii sonucudur. Çünkü Türkiye’nin Kırım konusundaki yegâne muhatabı 300 yıldır Rusya’dır.

Ankara bu gerçeğin ışığında, Kırım konusunda yeni bir ilişki tesis etmek ve diplomasi yürütmek üzere hazırlık içindedir. Türkiye’nin çıkarları, Ukrayna ve Karadeniz’de istikrarsızlığı körükleyen ABD politikalarında değil, bölgesel diplomasiyi canlandıracak girişimlerde olacaktır. Batı yanlısı gurupların telaş ve hezeyanının nedeni budur.”

“ANKARA, BU FIRSATI DEĞERLENDİRMEYE MUKTEDİRDİR!..”

Sel, açıklamasını şu ifadelerle noktaladı:

Türkiye ile Kırım Tatarları arasında yüzyıllardır süren tarihi, kültürel ve ekonomik bağlar bu açıdan büyük bir fırsat sunmaktadır. Türkiye, Kırım’dan kaçan ve ABD’nin kuklası durumuna düşen bir avuç menfaatkârın hevesleri uğruna maceraya atılmayacak kadar köklü bir dış politika geçmişine sahiptir.

Kırım’la Türkiye arasındaki ilişkilerin yeniden tesisi, aynı zamanda Suriye, Kafkasya ve Balkanlarda Türkiye’nin elini güçlendirecektir.

Bu açıdan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya ziyareti tarihi önemdedir ve Ankara bu fırsatı değerlendirmeye muktedirdir.”

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ