USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

MEYAD’dan Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın’a ‘İnsan Hakları ve Çalışma Barışı’ teşekkürü

Mobbing Eğitim Yardım Araştırma Derneği “MEYAD” Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın’ı ziyaret ederek “İnsan Hakları ve Çalışma Barışı” teşekküründe bulundu

MEYAD’dan Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın’a ‘İnsan Hakları ve Çalışma Barışı’ teşekkürü
10-12-2025 08:22
Google News

HABER MERKEZİ

Mobbing Eğitim Yardım Araştırma Derneği (MEYAD) yönetimi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Av. Ahmet Aydın’ı makamında ziyaret ederek, çalışma hayatında insan onurunu merkeze alan politikaları ve “mobbing” ile mücadelede gösterdiği duyarlılık sebebiyle teşekkür plaketi takdim etti.

Gerçekleştirilen görüşmede, çalışma hayatında güncel olarak karşılaşılan sorunlar, mobbing vakalarının yol açtığı sosyal, psikolojik ve kurumsal etkiler ile bu alanda güçlendirilebilecek çözüm mekanizmaları kapsamlı şekilde ele alındı. 

MEYAD Genel Başkanı İsmail Akgün, iş yerlerinde baskı, yıldırma ve dışlama davranışlarının yalnızca çalışanların psikolojisini değil, kurum verimliliğini, iş barışını ve toplumsal huzuru da olumsuz etkilediğini vurguladı. Akgün, mobbingin kimi zaman açık bir insan hakkı ihlali, kimi zaman da çalışma hayatının görünmez fakat en yıkıcı sorunlarından biri olarak ortaya çıktığını ifade etti. Bu nedenle kamusal iradenin, kararlı duruşunun kritik önem taşıdığını belirtti.

Mobbing vakaları, yapısal bir sorun…

Ziyarette, Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın’ın çalışma barışının güçlendirilmesi, çalışan haklarının korunması ve mobbing ile mücadelede gösterdiği hassasiyet özel bir yer tuttu. MEYAD yönetimi, Aydın’ın bu alandaki katkılarını 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında hazırlanan özel bir teşekkür plaketi ile onurlandırdı. Plaket, insan onurunu ve adil çalışma koşullarını esas alan yaklaşıma duyulan saygının bir sembolü olarak takdim edildi. 

Bakan Yardımcısı Aydın, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sağlıklı bir çalışma ortamının sürdürülebilir kalkınmanın temel unsurlarından biri olduğunu belirtti. Mobbing vakalarının sadece idari bir konu değil, çalışma hayatının bütününü etkileyen yapısal bir sorun olduğunu ifade eden Aydın, kamu kurumları ile sivil toplum arasındaki iş birliğinin bu konuda yol açıcı nitelikte olduğunu söyledi.

Görüşme, çalışan haklarının korunması, mobbing ile mücadelede yöntemlerin güçlendirilmesi ve daha güvenli çalışma ortamlarının yaygınlaştırılması adına önemli bir adım olarak değerlendirildi. MEYAD’ın kamu iş birliğini artırma yönündeki kararlılığının, ilerleyen süreçte yeni ortak çalışmalara zemin oluşturması bekleniyor.

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ