USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
En Son Yazılar

Löw ve İsmail Kartal bir araya geldi

Dünya Şampiyonu Almanya Milli Takımı'nın teknik direktörü Joachim Löw, İstanbul’da Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal ile bir araya geldi. Alman teknik adam, Fenerbahçe’nin şampiyonluk yarışını ve sarı-lacivertli ekibe yapılan silahlı saldırıyı değ

Löw ve İsmail Kartal bir araya geldi
24-04-2015 16:34
Google News

Dünya Şampiyonu Almanya Milli Takımı'nın teknik direktörü Joachim Löw, İstanbul’da Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal ile bir araya geldi. Alman teknik adam, Fenerbahçe’nin şampiyonluk yarışını ve sarı-lacivertli ekibe yapılan silahlı saldırıyı değerlendirdi.

Anadolu Hisarı’nda Uskumru Restaurant’taki bu özel yemekte Almanya Milli takım teknik direktörü Joachim Löw ve Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal bir araya geldi.

Fenerbahçe’de teknik direktör olması kendini çok sevindirdiğini belirten Löw, “Beraber çalıştığımız dönemde önemli bir insandı. Aramızdaki bağı hiçbir zaman koparmadık. Dostluğu ve arkadaşlığı unutulmaz bir insandır. Açık sözlüdür. Çalıştığımız dönemde futbol sohbetlerimiz çok olurdu, bu kadar iyi anlaşmamızın başlıca sebepleri arasında futbol felsefemizin de aynı olması önemli tabii. Zamanında bir teknik direktör gibi düşündüğünü fark ettim. Birbirimize karşı da her zaman dürüsttük” dedi.

“ÇOK BİLMEK İSTER, HEP ARAŞTIRIR, HEP SORARDI”

Fenerbahçe’de çalıştığı dönemle bugünkü değişimi nasıl karşıladığının sorulması üzerine Alman teknik adam, “2-3 sene önce buradaydım. Tesisleri gezdim. İsmail hoca zamanında neler yapıldığını gösterdi. Teknik imkanları gösterdiler. Değişim fark ediliyor tabii. Benim zamanımda bu kadar imkanlar yoktu. Şu anki imkanlar ile o günler kıyaslanamaz bile. Dünya çapında standart var. Bunların mimarı ve sorumlusu İsmail hocadır. Çok bilmek istiyordu. Hep araştırır ve sorardı. Bilimselliğe önem veriyor. O yüzden Fenerbahçe’de var. Bu çalışmalar onsuz olmazdı” cevabını verdi.

“FAVORİ FENERBAHÇE”

Şampiyonluk favorisinin Fenerbahçe olduğunu ifade eden Löw, “Şampiyon olmalarını çok istiyorum ama futbol bu. Eğer olamazsa da kulüp için en iyi ve doğru teknik direktörün de İsmail Kartal olduğunu söyleyebilirim” diye konuştu.

“SALDIRI FENERBAHÇE’YE DEĞİL, TÜRK FUTBOLUNA YAPILDI”

Fenerbahçe’ye yapılan silahlı saldırı ile ilgili olarak ise Löw, “Bu saldırı sadece Fenerbahçe’ye değil, Türk futboluna yapılmıştır. Herkese büyük bir zarar verdiler. Tehlikeli bir durum. İşin ucunda hayati tehlike var. Çok üzüldüm bu olaya. Olmaması gerekirdi. Mutlaka kimin ve neden yaptığı öğrenilmeli. Böyle bir olay savaşta yaşanır. Mutlaka ve mutlaka bu saldırıyı kimlerin gerçekleştirdiği çözülmeli. Futbolda şiddetin yeri yoktur” diye konuştu.

“DÜNYA KUPASI’NI ALMAYLA BİTMİYOR, HEDEFLER HİÇBİR ZAMAN TÜKENMEMELİ”

'Dünya Kupası’nı da kazandınız. Alınacak başka kupa kaldı mı' sorusuna ise Tecrübeli teknik direktör, “Kupalar çok önemli ama aynı yolda ilerleyip doğruları bulmak ve doğru olmak da çok önemlidir. Yoldan çıkmamanız gerekir. Dünya Kupası’ndan sonra takımda önemli değişiklikler oldu. Yalnız bir kupa almak başarı değildir. Benim için başarı bir oyuncumu daha yukarılara çıkarmak, onların nasıl gelecekte bir yıldız adayı veya yıldız olduğunu görmektir.

 Böyle bir durum bir teknik adamı çok mutlu eder. Futbol sürekli kendini yeniliyor. Sizin de yeniliklere açık olmanız ve çok çalışmanız gerekiyor. Dünya Kupası’nı aldık tamam ama bir kupayla bitmiyor, alınacak diğer kupalar da var. Hedefler hiçbir zaman tükenmemeli. Ben kupaları isterim. Hepimiz için bu kupalar çok önemli ama saydığım konular da mutlaka olmalı” şeklinde cevap verdi.

KARTAL: “LÖW’DEN DERS ALMIŞTIK”

Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal ise, gerçekleştirilen sohbette Alman hocayla olan bir anısını paylaşırken şunları söyledi:“Aykut Kocaman döneminde Almanya’ya gittik. Koşu ve sprint mesafeleriyle ilgili Löw bize 4 gün brifing verdi. Almanya-Hollanda maçı öncesiydi. Kondisyonerlerimiz de vardı. Bu bizim bilimsel çalışmalara verdiğimiz önemin en net göstergelerinden biridir.”

Joachim Löw, Anadolu Hisarı’ndaki yemekte yakın dostu İsmail Kartal’a eşinden gelen mesajı gösterirken, Türkçe olarak “Daniela’nın sana selamı var” demesi ise bir anda herkesi şaşırttı. 

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ