USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Libya'da petrol üretimi Hafter'in kontrolündeki bazı tesislerin kapatılmasıyla ciddi şekil

Libya'nın doğusundaki silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'in kontrolündeki bölgelerde bulunan dört petrol tesisinde mücbir sebep ilan edilerek üretimin ve ihracatın durdurulması, ülkenin genelinde petrol üretiminde ciddi düşüşe yol açtı.

Libya'da petrol üretimi Hafter'in kontrolündeki bazı tesislerin kapatılmasıyla ciddi şekil
26-04-2022 14:59
Google News
Trablus

Libya Ulusal Petrol Kurumu (NOC), normalde günlük toplam 1,3 milyon varil petrol üreten ülkede söz konusu kapatmalar nedeniyle üretimde 550 bin varil azalma olduğunu belirtti.

Petrol sahalarının kapanmasının ardından Libya'nın günlük kaybı 60 milyon dolar Libya’nın petrol üretimi günlük 500 bin varilin altına düştü Libya Devlet Yüksek Konseyi üyelerinden "petrol üretimine başlanması" çağrısı

Libya, 48 milyar varili aşan petrol ve 55 trilyon metreküp doğal gaz rezervlerine sahip.

Ülkenin doğusundaki silahlı güçlerin lideri Hafter, Birleşmiş Milletler nezdinde meşru Libya hükümetine giden gelirleri kesmek için kontrol ettiği bölgelerdeki petrol sahaları ve tesislerini Ocak 2020'de de kapatmıştı.

Hafter'in ülke petrolüne yaklaşık 8 ay boyunca uyguladığı blokajı Eylül 2020'de kaldırmasıyla Libya, Angola ve Cezayir'i geride bırakarak, Nijerya'dan sonra Afrika'daki en büyük ikinci petrol üreticisi ve ihracatçısı haline geldi.