USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

’Koalisyon ülkeyi batırır’

Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, muhalefet liderlerinin koalisyon planı yaptıklarını, bunun ülkeyi batırmak anlamına geldiğini söyledi.Beraberinde AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ve milletvekili adayları ile birlikte seçi

’Koalisyon ülkeyi batırır’
20-04-2015 16:02
Google News

Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, muhalefet liderlerinin koalisyon planı yaptıklarını, bunun ülkeyi batırmak anlamına geldiğini söyledi.
Beraberinde AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ve milletvekili adayları ile birlikte seçim çalışmalarına Antalya’nın doğu ilçelerinden olan İbradı’da devam eden Lütfi Elvan, Belediye Kültür salonunda vatandaşlara hitap etti.

“İBRADI’NIN ULAŞIM SORUNUNU GİDERECEĞİZ”
Torosların yaylasında İbradılılarla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan, “Biz elmanın iki yarısı gibiyiz. Torosların bir tarafı bir yarısı diğer tarafı diğer yarısı. Ama elma bir bütün. Bu yörede doğdum, bu yörede yaşadım, kardelenler içerisinde büyüdüm. Bir taraftan Torosların bir çocuğu olarak diğer taraftan da Türkiye’nin en büyük yatırımcı bakanlığını yürüten bir kardeşiniz olarak sayın başbakanımız bana bu görevi tevdi etti ve dedi ki gideceksin Toroslara sahip çıkacaksın. Evet çok değerli kardeşlerim ben İbradı’ya hizmet etmek için geldim. Sizlere inşallah önümüzdeki dönemde ne yapabiliyorsak ki en büyük eksikliğimiz ulaştırmadır, ulaştırma yatırımlarıdır. Onun da gereğini Allah’ın izniyle yapacağız ve yapıyoruz” dedi.

“GENPOS YOLU’NU 90 KİLOMETREYE İNDİRİYORUZ”
İbradı tarihiyle doğasıyla o tabiat güzelliğiyle o bitki türleriyle Antalya’nın en güzel ilçelerinden bir tanesi olduğunu ifade eden Lütfi Elvan, “Aslında bakarsanız bugüne kadar İbradı’nın potansiyelini gereği kadar değerlendirememişiz. Şimdi turizm denilince akla hep deniz ve kum geliyor. Halbuki dünyada gelişmiş ülkelerde turizm denilince denizden kumdan önce o tarihi güzellikler, o tarihi doku ki burada çok sayıda konağımız var. şeyhülislamlar kadılar yetiştirmiş bir İbradı’mız var. Ama diyeceksiniz ki siz doğru söylüyorsunuz 160-180 kilometre turistin yol kat etmesi lazım diyorsunuz. Hayal dahi edilemeyen o kilometreyi 90 kilometreye indiriyoruz. Genpos Yolu. Belki geçmişte atalarımız büyüklerimiz onlarca destan yazdılar Oralardan atlarıyla, eşekleriyle, develeriyle geçerken ne sıkıntılar çektiler.
Rahmetli babam şunu söylerdi. Ben atımla mal götürürken sahile ağaçların üzerinde atın nallarını görürdüm derdi. O dönemde o kadar kar yağarmış. Nereden nereye geldik” şeklinde konuştu.

“DIŞ ÜLKELER 10-15 YILDA İKTİDAR KIRMAYI GÖREV BİLMİŞLERDİ”
Milletin hizmetkarı olarak yola çıktıklarını söyleyen AK Parti Antalya 1. Sıra Milletvekili Adayı Lütfi Elvan konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Devletimizden korkan, devletin polisinden jandarmasından korkan Türkiye öyle bir konuma geldi ki dışarıdaki gelişmiş ülkeler rahatsız olmaya başladılar. Çünkü onlar her 10-15 yılda iktidar yıktırmayı görev bilmişlerdi. Türkiye’nin güçlenmesini istemiyoruz bir şekilde buna engel olalım dediler. AK Parti bunu kırdı. Hatırlarsanız yine bir takım girişimler oldu partimizi kapatmaya yönelik, muhtıra vermek gibi girişimler oldu. Bunların üstesinden geldik. Nasıl geldik, sizlerin desteğinizle geldik.”

“BOLU TÜNELİ’Nİ PATATES DEPOSU YAPMAK İSTEDİLER”
İbradı’yı ve Antalya’yı, Beyşehir üzerinden Konya’ya bağlayacaklarını dile getiren Eski Bakan Lütfi Elvan, “5 kilometrelik tünel yapıyoruz. Demir Kapı Tüneli. Şu anda bin 500 kilometreyi geçtik. Gidip bizzat nasıl bir yatırım yapılıyor diye bakmak isteyen İbradılı vatandaşlarımız için otobüs tutup götüreceğiz. Bugüne kadar hükümet olarak 100 milyon liranın üzerinde para harcadık, harcamaya da devam edeceğiz. Biz 5 kilometre tünel açıyoruz. 17 kilometrelik tünel açıyoruz. Geçmişte iktidar olan partiler bir Bolu tünelini 20 yılda açamadılar. Hükumetler geldi gitti. O dönemdeki hükumetleri hatırlayın. Her yıl elbise değiştirir gibi hükumetler değişiyordu. Koalisyon hükumetleri vardı. İstikrarsızlık döneminin yaşandığı bir ortamdı. Neticede Bolu Tüneli’ni yapamadılar. En sonunda bir hükumetinin bakanı dedi ki burayı biz patates deposu yapalım dedi. Nereden nereye geldik” dedi.

“RANTİYEYİ ŞANTİYEYE ÇEVİRDİK”
12 yılda 207 kilometrelik tünel açtıklarını dile getiren Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan, dünyanın en büyük havaalanını İstanbul’da inşa ettiklerini belirtti. Lütfi Elvan, İstanbul’a yapılacak 3. havaalanı 150 milyon yolcu kapasiteli. 3. köprümüz dünyanın en büyük köprüsü genişlik itibariyle. Körfez geçiş köprüsü yapıyoruz. İstanbul’a dünyada yine bir ilk olacak olan 3 katlı bir tünel yapıyoruz. Boyu 6 katlı bir apartman yüksekliğinde. Bir katta metro, iki katından da arabalar geçecek. Bunları nasıl yaptık. Rantiyeyi şantiyeye dönüştürerek yaptık. İstikrar sayesinde yaptık. Sizin bize olan güveniniz sayesinde yaptık” şeklinde konuştu.

“LAF ÜRETMEYİZ İŞ YAPARIZ”
Laf üretmediklerini ve iş yaptıklarını dile getiren Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan. “Aş üretiriz iş üretiriz. Çamlı Yokuşu’nun sorununu hemen çözüyoruz. Yine bir başka heyelan bölgenizdeki sıkıntılı bölge Kayadibi’nde 100 metrelik istinat duvarı istemişsiniz. O nu da hemen yapıyoruz. Yine eksikliklerinize baktım. Dediler ki PTT görevlisi yok. Hemen tamamlıyoruz. En kısa sürede PTT görevlisini de göndereceğiz. Tedaş’la ilgili bir eksiğimiz varmış onu konuşacağım. Onun sözünü vermiyorum” diye konuştu.

“KENDİ TANK, UYDU VE HELİKOPTERİMİZİ YAPIYORUZ”
Özellikle yurt dışındaki bazı mihrakların yaptıkları büyük projelerden rahatsız olduklarını ifade eden Eski Bakan Lütfi Elvan, “Avrupa’nın en büyük ülkelerinden bir tanesinde 3. Havalaalanıyla ilgili olumsuz yazılar yazıyorlar. Sanane benim 3. havaalanımdan. Bunu ben İngiltere’de, Almanya’da yapmıyorum kendi ülkemde, kendi mühendislerimle, kendi işçilerimle yapıyorum. Geçmiş dönemlerde, koalisyon dönemlerinde bir tankımız çok ufak bir parçasının bile Amerika’dan alınması için izin istiyorduk. Şu anda savaş sanayinde kullanılan araçların yüzde 55’inden fazlası yerli. Kendi atak helikopterimizi imal ettik. Bu helikopter dünyanın en kabiliyetli ve en çok beğenilen helikopterlerinden bir tanesi oldu. Kendi tankımızı imal ediyoruz. Kendi uydumuzu yapıyoruz. Kendi füzemizi imal etmeye çalışıyoruz. Şu anda biz kendi uydumuzu imal etmeye başladık. Kendi savaş uçağımızın yapımına başladık. Kendi milli bölgesel uçağımızı yapıyoruz. Onun için bu vatanını seven ve bu millet için bir şeyler yapalım diyen ki Toroslar’daki tüm kardeşlerimiz söyledik, Mutlaka bu seçimde kritik bir süreç ak partiye, Ahmet hocamıza sayın Davutoğlu’na güçlü bir destek vereceksiniz” ifadelerini kullandı.

“KOALİSYON DEMEK ÜLKENİN BATMASI DEMEK”
Muhalefetin bazı liderlerinin biz koalisyon planı yapıyoruz dediğini de sözlerine ekleyen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan, konuşmasını şöyle tamamladı:
Bu ne demek biliyor musunuz? Bu, bu ülkeyi batırmak demek. Biz AK Parti olarak asgari ücreti 2 bin lira yapıyorum, memurlara ikramiyeyi 5 bin yapıyorum, 10 bin yapıyorum. Şuna şu kadar veriyorum buna bu kadar veriyorum diyebiliriz. Türkiye işte bundan battı. 2000’li yılların başında biz kriz üstüne kriz yaşadık. Verilen boş vaatler, o iktidarlar geldi sen 3 vereceksen, ben 5 vereceğim. O boş vaatlerin neticesinde ülke krize girdi. İstikrar önemli, bu ülkenin güçlenmesi önemli. Orta Asya’dan buralara kadar gelip bu yaylalardan otağımızı kurup oluşturduğumuz bin yıllık güçlü çınar ağacını daha da güçlendireceğiz inşallah.”
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ