USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

“Kadınların oylarını istiyoruz, erkekler kime istiyorsa ona oy versin"

İzmir’de milletvekili aday tanıtım toplantısında konuşan Ertuğrul Kürkçü, "“Kadınların oylarını istiyoruz. Kadınlar Halkların Demokratik Partisi’ne versin, erkekler kime istiyorsa ona versin" dedi.Halkların Demokratik Partisi (HDP), İzmir’de milletvekili

“Kadınların oylarını istiyoruz, erkekler kime istiyorsa ona oy versin"
14-04-2015 00:33
Google News

İzmir’de milletvekili aday tanıtım toplantısında konuşan Ertuğrul Kürkçü, "“Kadınların oylarını istiyoruz. Kadınlar Halkların Demokratik Partisi’ne versin, erkekler kime istiyorsa ona versin" dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP), İzmir’de milletvekili aday tanıtım toplantısı düzenledi.
HDP İzmir milletvekili aday tanıtım toplantısı, HDP İzmir 1. Bölge 1. sıra milletvekili adayı ve HDP Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü, HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ve HDP İzmir 1. Bölge 3. sıra adayı sanatçı Pınar Aydınlar’ın katılımıyla İzmir Fuar Alanı’nda yapıldı. 26 İzmir adayının tanıtım toplantısında salona 15 farklı dilde ‘merhaba’ yazılı pankart asılırken, “Biz’ler Meclis” seçim şarkısı çalındı. Konuşmasında İzmir Valisi Mustafa Toprak’a seslenen Ertuğrul Kürkçü, “Sakın ola Vali Bey Ağrı Valisi’nin peşinden gitmeyesin. Sakın ola. Seçim güvenliği sorunu meselesinde bu seçimleri tamamlamak için bütün arkadaşlarımızı, İzmirli yurttaşlarımızı temkinli olmaya davet ediyorum. Sizin kavganızı yapmayacağız. Bizim kavgamız sandıkta. İlk defa işler tersine döndü. Geçmişte bize derlerdi ‘sandığa gel sandığa.’ Hadi bakalım sen gel sandığa. Gel bakalım. Boy ölçüşeceğiz” dedi.
HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ise, dünyanın HDP’yi konuştuğunu ve Türkiye’nin ana muhalefeti haline geldiğini söyledi.

“BİZE TÜRKİYELİLİK NASİHATİ VERMEYİN”
Genel seçimlerde başarısızlığı ihtimal olarak bile düşünmek istemediklerini ifade eden Kürkçü, “Partimiz, ne bir tek güce, ne bir tek halk kesimine, ne bir tek etnisiteye mal edilebilir. Evet partimiz Kürt halkının büyük devrimci enerjisinden doğmuştur. Kürt halkına bu mücadelesi için, bize enerji verdiği için, kaybettiği evlatları için büyük teşekkür borçluyuz. Halkların Demokratik Partisi hepimizin, herkesin partisidir. Halkların Demokratik Partisi Kürdistan’da Kürt’tür, Arap illerinde Arap’tır, Ege’de Türkmen’dir, Karadeniz’de Laz’dır. Türkiye’de Türkiyelidir. Halkların Demokratik Partisi, Türkiye’nin özgür halklarının partisidir. Bize Türkiyelilik nasihatinde bulunanlara söylüyorum; Türkiye’nin 81 ilinde her sandıkta oy sahibi başka parti var mı? Biz her sandıkta en az bir oya sahibiz. Ne Cumhuriyet Halk Partisi, ne Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye’nin her sandığında bir oya sahip değildir. O yüzden bize nasihati boş verin. İşinize bakın. Türk halkının kalbini kazanmaya çaba gösterin. Halkların Demokratik Partisi Türk halkına da, Kürt halkına da saygısından ödün vermeyecek. Bütün halkların birbirine saygılı olduğu yeni bir hayat mümkündür” ifadelerini kullandı.

“HARBE DEĞİL SEÇİME GİDİYORUZ”
Bundan 5-10 sene önce kendilerine salonlarda toplantı yaptırmadıklarını söyleyen Kürkçü, “Daha 3 yıl önce gittiğimiz ilçelerde demokratik halklarımızı engellemek için bizi İzmir’in ilçelerine sokmamaya çalışırlardı. Ama direndik, gerçeği anlattık. Onların teklif ettiği kavgayı kabul etmedik, kalbimizi açtık. Şimdiden ilan ediyoruz ki partilerin hiçbiriyle harp halinde değiliz. Harbe değil seçime gidiyoruz. Halka tercihini sormaya gidiyoruz. O yüzden belki bazıları bizim sesimizi kısmaya çalışabilirler. Ne Cumhuriyet Halk Partisi, ne Milliyetçi Hareket Partisi ne de Adalet ve Kalkınma Partisi’ne partimizin hiçbir üyesi görüşlerini ifade ettiği sürece bir engel koymayı aklından bile geçirmeyecektir. Ama bize engel koymaya kalkanlara da şimdiden söylüyoruz; sakın aklınızdan bile geçirmeyin. Bize engel olamazsınız” dedi.

“ERKEKLER KİME İSTİYORSA ONA OY VERSİN”
Kürkçü, Halkların Demokratik Partisi’nin yeni bir ev içi demokrasisinin de tarifini yaptığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kadınların oylarını istiyoruz. Kadınlar Halkların Demokratik Partisi’ne versin, erkekler kime istiyorsa ona versin. Her evdeki gençlerin oyunu istiyoruz. Her evin genci Halkların Demokratik Partisi’ne versin, yaşlılar ne kadar çok seviyorlarsa eski partilerini ona vermeye devam edebilirler.”

“TÜRKİYE’NİN ANA MUHALEFETİ HALİNE GELDİK”
Aday tanıtımından önce konuşma yapan HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, şimdi HDP’nin zamanı olduğunu, Türkiye’de demokratik değişimi geliştirmek, toplumsal sorunlara çözüm bulmak için yola çıktıklarını söyledi. Çaresiz olmadıklarını, başkasından talep etmediklerini belirten Tuncel, “Çünkü biz kendimize güveniyoruz, çünkü biz halkımıza güveniyoruz. HDP sadece Türkiye’de değil dünyada konuşuluyor. Türkiye’nin ana muhalefeti haline geldi. Tayyip Erdoğan hala cumhurbaşkanı olamamış bir başbakan. Başbakanın başbakanlığını yapıyor. Tayyip Erdoğan AKP’nin başkanı gibi konuşuyor. Her gittiği yerde AKP’ye oy istiyor. 400 istiyorum dedi. Sonra baktı ki karşısında HDP dalga dalga geliyor, 335’e düştüler. Yakında oradan da aşağıya düşecek. Çünkü HDP yükseldikçe Erdoğan’ın saltanatı sarsılıyor” diye konuştu.

“KOBANİ’DE NASIL ZAFERE ULAŞTIK, ŞİMDİ TÜRKİYE’DE BARAJI YIKACAĞIZ”
‘Bize oy verin her şey güzel olacak’ diye vaatte bulunmadıklarını kaydeden Tuncel, “Bize oy verin gelin birlikte çalışalım, gelin bu ülkenin sorunlarını hep birlikte çözelim diyoruz. Onlarda oyun çok. Osmanlı’da oyun çok. HDP’nin hızla yükselmesini engellemek için her yerde provokasyon ortamı oluşturuyorlar. Yetkililer şimdi açıklamalar yapıyorlar; neymiş HDP zorla baskıyla oy istiyormuş. Sizi baskıyla mı buraya getirdiler? Zorla mı geldiniz buraya? Onlara her şeyi zorla yapıyorlar. Senin bu baskı politikalarını Halkların Demokratik Partisi yerle bir edecek. Halkların Demokratik Partisi iktidara yürüyor. Ama provokasyon bitmiyor. Bu ülke savaştan çok çekti. İnsanlar barış, özgürlük, halkların kardeşliği için mücadele verdiler. Kobani, enternasyonalist mücadelenin zemini haline geldi. ‘Kobani düştü düşecek’ diyorlardı. Kobani’nin düşmesini istiyorlardı. Bugün de Türkiye’de ‘HDP barajı aşamaz, baraj mümkün değil’ diyorlar. Kobani’de nasıl zafere ulaştık, şimdi Türkiye’de barajı yıkacağız. Haklı olanlar daima kazanmıştır” diye konuştu.
Konuşmasında Ağrı’daki çatışmalara da değinen Tuncel şöyle konuştu:
“Ağrı’da yaşananlar, aslında bu ülkede kim savaş istiyor, kim barış istiyor, kim bu ülkenin halklarını karşı karşıya getirmek istiyor bunun göstergesi. Barış sürecini bütün halk sahiplendi. Tayyip Erdoğan’ın komutasında operasyon yapılıyor. Niye? Efendim orada fidan dikilecek. Fidan dikmeye gerillalar gelecekmiş, HDP’ye oy toplayacakmış. Daha operasyon nedir ne değildir belli olmadan Tayyip Erdoğan Sakarya’da konuşuyor. ‘Bunlar baskı yapıyor’ diye. Davutoğlu konuşuyor aynı gün. Sonuçları belli değil, ne olmuş ne olmamış belli değil. ‘Baskıyla, zorla oy alıyorlar’ diyorlar.”

“ALTERNATİF SİZ DEĞİLSİNİZ”
Tuncel, CHP’ye oy verenlere ise şöyle seslendi:
“Dostlarımıza şöyle diyeceğiz; ‘sizin bildiğiniz CHP aslında bu ülkede hiçbir değişim yapmadı.’ Eskiden ‘AKP gidince kim gelecek?’ diyorlardı. Zaten onlar iktidarda olmayı istemiyorlar. Soruyorlar Kılıçdaroğlu’na ‘Ne hedefiniz var?’ diye. ‘Yüzde 35’ diyor. Hep muhalefette kalmaya alışmış ya. Onlar 90 yıldır var. Yaptıkları da yapmadıkları da ortada. Onlara diyoruz ki ‘alternatif siz değilsiniz.’ Artık Halkların Demokratik Partisi var.”
Aday tanıtım toplantısında partililere seslenen İzmir 1. Bölge 3. sıra adayı sanatçı Pınar Aydınlar da, “Halkların Demokratik Partisi olarak bizim şanlı bir tarihimiz var. Bizim tarihimiz, İbolar’dan, Mazlumlar’dan, Mahirler’den, Denizler’den beslenen tarihtir. Bizler barajları yıkmaya değil, bizler o barajların suyunu kurutmak için geldik sevgili yoldaşlar” dedi.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Alanyaspor3345-3
9Sivasspor3244-5
10Antalyaspor3242-1
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3336-13
16Fatih Karagümrük3333-5
17Hatayspor3233-8
18Gaziantep FK3231-15
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ