USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İsveç'teki Müslümanlar ve siyasetçilerden Kur'an-ı Kerim'i yakma eylemine tepki

İsveç'te Varnamo Belediye Meclisi Başkan Yardımcısı ve Sosyal Demokrat Partisinden siyasetçi Muranoviç, "Kur'an-ı Kerim yakma eyleminin planlı bir kampanya" olduğunu söyledi.

İsveç'teki Müslümanlar ve siyasetçilerden Kur'an-ı Kerim'i yakma eylemine tepki
26-04-2022 16:41
Google News
Stockholm

İsveç'te Varnamo Belediye Meclisi Başkan Yardımcısı ve Sosyal Demokrat Partisinden siyasetçi Azra Muranoviç, Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan'ın, Paskalya tatilinde İsveç'in çeşitli kentlerindeki Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

İsveç'te tekrar Kur'an-ı Kerim yakmak isteyen Paludan'a izin çıkmadıİsveç polisinden, Kur'an-ı Kerim yakan Paludan hakkında suç duyurusuKur'an-ı Kerim yakan Danimarkalı siyasetçiye tepki gösteren muhabir işinden uzaklaştırıldı

Kur'an-ı Kerim'i yakma eyleminin tesadüf olmadığını düşündüğünü ifade eden Muranoviç, "Bu, daha ziyade, ifade özgürlüğünü kullanarak ayaklanmaları kışkırtmak için yürütülen planlı ve tatsız bir kampanya." dedi.

Muranoviç, "Kur'an-ı Kerim'in yakılmasından ve ardından gelen şiddet olaylarından sonra, mahkemeye şu soru yöneltildi: 'Bu nefret söylemi mi yoksa ifade özgürlüğü mü?' Onlar, bunu 'nefret söylemi' olarak değerlendirdi." ifadelerini kullandı.