USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İlk Roman vekil büyüdüğü çadırları ziyaret etti

Türkiye’nin ilk Roman milletvekili olan ve çadırlarda büyüyen CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi seçilmesinin ardından kırmızı plakalı makam aracı ile naylon çadırlarda yaşayan Romanları ziyaret...

İlk Roman vekil büyüdüğü çadırları ziyaret etti
26-11-2015 19:37
Google News
Türkiye’nin ilk Roman milletvekili olan ve çadırlarda büyüyen CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi seçilmesinin ardından kırmızı plakalı makam aracı ile naylon çadırlarda yaşayan Romanları ziyaret etti.
TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi seçilen İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İzmir’in Urla ilçesi Sıra Mahallesi’nde Roman vatandaşlarla bir araya geldi. Milletvekili Purçu ve beraberindeki CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP İl Başkanı Bedri Serter, CHP’li Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar karanfiller ve alkışlarla karşılandı. CHP heyeti, bazı evlere ziyarette bulunduktan sonra Sıra Mahallesi Manolya Sokak Meydanı’nda halka seslendi. Romanlara hitap eden Levent Gök, “Sizlere ayrımcılık yapıldı, sorunları çözülmedi. Ama tarihte ilk defa CHP elinin tersiyle bütün her şeyi yıkarak Roman kardeşlerini bağrına bastı. Sizlere Roman dediler, bir köşeye ittiler. En kötü evlerde oturdunuz. Evlerde değil, çadırlarda bile oturdunuz. Çadırlarınızın altında akan suları çocuklarınız hissetmesin diye 10 tane battaniye serdiniz. Çocuklarınız zatürre oldu, her türlü hastalığa yakalandı ama siz bütün dünyaya umut verilen güler yüzünüzü esirgemediniz. Bundan daha büyük insanlık olabilir mi? Herkesi güldürdünüz eğlendirdiniz, siz bağrınıza taş bastınız” diye konuştu.
CHP’nin Romanları görmezden gelmediğini ve bağrına bastığını söyleyen Gök, şöyle devam etti:
“Kimse sizin haklarınızı vermiyor. Ama ilk defa CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu dedi ki; ‘Bu böyle devam etmeyecek, Roman kardeşimi milletvekili yapacağım dost düşman görecek’ dedi. Bugün sizler gibi çadırda yetişmiş, hayatın bütün acılarını tatmış bir kardeşiniz sizin içinizden çıkan kardeşiniz. CHP öncülüğünde bugün TBMM’nin en üst makamına seçilmiş durumdadır. Özcan Purçu’nun içinde bulunduğu kırmızı plakalı araba sizlere ananızın ak sütü gibi helal olsun.”

“BUNDAN SONRA SAHİPSİZ DEĞİLSİNİZ”
CHP’nin yeniden bir tarih yazdığını belirten Özcan Purçu ise şöyle konuştu:
“Geçen seçimde nasıl tarih yazdıysak, ilk defa Roman kökenli bir milletvekili olduysa bu seçimde de tarih yazdık. İlk defa TBMM’nin en yüksek makamı divan heyetine seçildik. Çok mutluyum ülkem, halkım adına. Siz olmasaydınız ben bu makama gelemezdim. Biz Roman aile çocuğu olarak dünyaya geldik. Naylon çadırda büyüdük, su, elektrik yoktu. Böyle yaşadık. Ama bugüne kadar ülkemize sevgimizi, saygımızı esirgemedik. Bütün kimliklere eşit şekilde yaşadık. Divan heyetindeyim, ülkeme hizmet edeceğim. CHP çok büyük bir şey yaptı. Bütün ülkelerden bana tebrikler yağdı. Demokrasi anlamında tüm dünyaya örnek oldu. Bundan sonra sahipsiz değiliz. CHP var, kurmaylarımız, Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu var. Artık sahipsiz değilsiniz.”

ROMANLARA BARINMA MÜJDESİ
Roman vatandaşları ziyaretinden önce İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüştüklerini ve bir müjde aldığını paylaşan Purçu, “Sayın Kocaoğlu ‘Urla’da barınma sıkıntısı var, bunu çözeceğiz’ dedi. Hemen belediye başkanını aradı. ‘Ne kadar arsa varsa kamulaştırmaya açın, inşaata başlıyoruz’ dedi. İnşallah 1 yıl içerisinde evlerimize geçiyoruz. CHP bunun takipçisi olacak.”
Purçu, Roman vatandaşlara çocuklarını okutma ricasında bulunarak, sözlerini şöyle noktaladı:
“Ben bu yola çıktığımda fakirliğe de, her şeye karşı koydum. Evlendirmeye kalktılar evden kaçtım, ayakkabısız kaldım anamın terliğini giydim, susuz kaldım camiden sırtımda su taşıdım. Hangi şartta olursa olsun ben okutamam demeyin.”

CHP’Lİ BAŞKANIN AYAĞINI MAKAM ARACI EZDİ
Roman vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılanan CHP heyetinin gelişi sırasında Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın Purçu’nun kırmızı plakalı aracı tarafından ayağı ezildi. Sol ayağının üzerinden arabanın geçmesiyle hastaneye götürülen Başkan Uyar, hastanedeki tedavisinin ardından tekrar alana geldi. Yaşananları anlatan Uyar, “Önden karşılama yapalım dedik. Çocukları seviyorum, onlar sarıldı, ben onlara sarıldım. Arabayı o esnada ben de görmedim, araba da beni görmedi. Olabilir kaza. Ufak bir eziklik var, kırık filan yok. Sadece biraz ezilme var” dedi.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ