USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Fransız basınından ülkenin arabuluculuk rolünü Türkiye'ye kaptırdığı yorumu

Fransız merkezli Contrepoints dergisinde, Ukrayna-Rusya müzakerelerinde Fransa’nın arabuluculuk rolünü Türkiye’ye kaptırdığı değerlendirmesi yer aldı.

Fransız basınından ülkenin arabuluculuk rolünü Türkiye'ye kaptırdığı yorumu
31-03-2022 13:17
Google News
Ankara

Çevrim içi dergide yayımlanan yazıda, Moskova-Kiev arasında İstanbul’da başlayan görüşmelerin çatışmaya diplomatik kanallar kullanılarak çözüm bulunmaya çalışıldığını göstermesi açısından sevindirici olduğu belirtilirken, "Bununla birlikte, Fransa ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin diplomatik nüfuzunu kaybettiğine üzülebiliriz." ifadesi kullanıldı.

Rusya-Ukrayna müzakerelerinde 'en anlamlı ilerleme': İstanbul toplantısıRusya-Ukrayna müzakere heyetleri İstanbul'da bir araya geldiRusya: İstanbul müzakereleri Ukrayna’nın Rusya ile normal ilişki kurmasına zemin oluşturdu

Coğrafi konumunun Türkiye’ye Avrasya’da önemli bir rol imkanı verdiği, bunun Rusya ve ABD tarafından göz ardı edilmediğine dikkat çekilen yazıda, bu sayede Ankara’nın bölgesel gücünü artırmak için iki tarafın da desteğine sahip olacağı girişimlerde bulunduğu belirtildi.

Türkiye NATO ya da Rusya ile kendisini sınırlamak istemiyor

Yazıda, Türkiye’nin bölgesel konumu itibarıyla kendisini NATO ya da Rusya ile sınırlamak istemediğine işaret edilerek, Türkiye’nin turizm ve hidrokarbon alanında Rusya ile güçlü ekonomik bağları olduğu hatırlatıldı.

Diğer yandan Türkiye’nin Ukrayna ile de oldukça yakın ilişkiler içinde bulunduğu, çatışmalardan önce Ukrayna’ya Bayraktar silahlı insansız hava araçları satıldığı anımsatılan yazıda, bu konumun Ankara’ya nüfuz ve her zamankinden daha fazla siyasi, ekonomik ve medeniyetlerin kesiştiği bir nokta olmasını sağladığı vurgulandı.