USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Evlilik okulu boşanmaları önleyecek

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan tarafından boşanmaların önüne geçmek amacıyla Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan Evlilik Okulu, kuruldu.Son yıllarda boşanma oranlarının yüksek olması nedeniyle, aile yapısının dağılmasını önlemek amacıyla İzmit B

Evlilik okulu boşanmaları önleyecek
15-03-2015 14:40
Google News

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan tarafından boşanmaların önüne geçmek amacıyla Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan Evlilik Okulu, kuruldu.
Son yıllarda boşanma oranlarının yüksek olması nedeniyle, aile yapısının dağılmasını önlemek amacıyla İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan tarafından kurulan evlilik okulu, Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyor. Okulda evli çift adaylarına yönelik, iletişim, empati, fedakarlık, birliktelik ruhu ve daha birçok konuda dersler veriliyor. Dersler sonunda evlenecek adaylara yemin ettirilip sertifikaları veriliyor.
Projenin mimarı olan ve konu hakkında açıklamalarda bulunan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Evlilik okulumuz ikinci ayında. Ve şu ana kadar 50 çift başvuru yaptı, 41 çiftin sertifikasını verdik. Onları mutlu bir evlilik yaşasınlar diye iyi dileklerimizle uğurladık. Evlilik okulu Türkiye’de bir ilktir ve İzmit Belediyesi olarak başlattık bunu. Çocuk hekimliği yaptığım zaman da bunu görüyordum. Özellikle anne-babalar arasında çocuklarını bana getirdiklerinde fark ettiğim ve bazen de onların zaman zaman bana açılıp yardım istedikleri sorunlar oluyordu. Çiftlerin evlenmeden önce birtakım temel bilgiler edinmesi, evliliklerindeki ilişkilerinde sorun çözme becerilerinin artırılması, empati yapma özelliklerinin artırılması, sevginin, saygının daha fazla yaşanması sağlayacak yöntemlerin teorik olarak biraz anlatalım öğretelim dedik” şeklinde konuştu.
Projenin Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıdığını söyleyen Doğan, “Çok zevkli bir iş. Ben bazen derslere geliyorum konuşmalar yapıyorum. Şunu söylüyorum şakayla, valla buraya gelenlerin hepsinin nikahını bizzat ben kıyacağım. Evlilik okuluna gelmeyenlerin nikahlarını belki de hiç kıymayacağız. Gelsinler zorunlu olarak derslerimizden sertifika alsınlar diye. İzmit Belediyesi çok önemli bir iş yaptı. Bu iş önemli bir iş. Ülkenin geleceğini şekillendiren, ailenin mutluluğu, huzuru için yapılan bir iş. Bunu bence tüm Türkiye’ye örnek yapılması lazım. Hatta nasıl olur bilmiyorum, bunun düzenlenmesi yapılabilir. Benim düşünceme göre, evlilik öncesi bu eğitimleri zorunlu hale getirilebilir. Ben bunu öneriyorum. Evlilik okulunu büyük bir umutla kurduk. Türkiye’de ilk olan bir yapı, bir okul. Daha önce de çocuk hakları okulu kurmuştuk. O da ilkti şimdi evlilik okulu. Evli çift adaylarımızı eğitiyoruz. Onların evlilikte daha mutlu, daha huzurlu, daha sorunsuz bir evlilik için uğraşıyoruz ve sonunda da sertifika veriyoruz. Ben arkadaşlara söyledim gelmeyenlerin nikahlarını kıymayacağız, tabi bu şaka. Bunu teşvik için söylüyoruz. Ama gelen her birinin nikahını ben bizzat ben kıyacağım” ifadelerini kullandı.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ