USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cuntabaşı Sisi’ye Berlin’de şok: Katil!.. Ve işte Almanya gerçeği!..

Almanya’ya iki günlük resmi ziyaret düzenleyen Mısır'ın darbe ile işbaşına gelen Cumhurbaşkanı Abdülfettah El-Sisi, Başbakan Angela Merkel ile düzenlediği ortak basın toplantısında Mursi yanlısı bir kişi tarafından “Katil” diye bağrılarak protesto edildi.

Cuntabaşı Sisi’ye Berlin’de şok: Katil!.. Ve işte Almanya gerçeği!..
03-06-2015 23:21
Google News
Almanya’ya iki günlük resmi ziyaret düzenleyen Mısır'ın darbe ile işbaşına gelen Cumhurbaşkanı Abdülfettah El-Sisi, Başbakan Angela Merkel ile düzenlediği ortak basın toplantısında Mursi yanlısı bir kişi tarafından “Katil” diye bağrılarak protesto edildi.
Mısır'ın Darbe ile işbaşına gelen Cumhurbaşkanı Sisi, resmi temasları çerçevesinde Almanya’nın başkenti Berlin’e geldi. Sisi, ilk olarak ziyaret ettiği Cumhurbaşkanlığı Sarayı Bellevue’de, Alman mevkidaşı Joachim Gauck tarafından askeri törenle karşılandı. Darbeci generalin gelişi sırasında protesto gösterileri düzenlendi. Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü, Sisi’ye hapse atılan gazetecileri serbest bırakması çağrısında bulundu. Mısır'ın darbe ile işbaşına gelen Cumhurbaşkanı Sisi, Gauck ile yaptığı görüşme sonrasında Alman Başbakanlığı’na geçerek, Şansölye Merkel ile bir araya geldi. İkili, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.
DARBE İLE CUNTA KURDU, KENDİNİ CUMHURBAŞKANI SEÇTİRDİ VE "DEMOKRASİYİ SEVERİZ..." DEDİ
  Mısır diktatörü Sisi, açıklamalarında, demokrasi hakkında konuştuklarını ifade ederek, “Bu noktada Mısır’da demokrasiyi ve özgürlüğü sevdiğimizi ve demokratik ilkeler ile değerlere sahip olduğumuzu söylemek istiyorum. Fakat zor zamanlar geçiriyoruz ve elbette Mısır’da bazı eksikliklerimiz var. Belki de mesajımızı Avrupa’ya iletememiştik. Bu iyi bir fırsat. Saygı duyduğumuz bir bakış açınız var ve bizim de saygı duymanız gereken bir bakış açımız var. Ben Sayın Başbakan Merkel’e açıkladım, eğer cezalandırma hakkında konuşacaksak, hatırlatmalıyım ki Mısır bir hukuk devleti ve anayasamız 100 yıldan daha eski. Yargıya saygı duyuyoruz” dedi.
MERKEL: MISIR'LA İLİŞKİLER STRATEJİK AÇIDAN ÖNEMLİ
Almanya Başbakanı Merkel ise, Mısır’la olan stratejik ilişkilerin oldukça önemli olduğunu belirterek, “Mısır, huzursuzluk ve istikrarsızlıkla dikkat çeken bölgesinde merkezi ülkelerden birisidir. Almanya, Mısır’ın iyi bir ekonomik yönüyle ilgileniyor bu sebeple Mısır genç nüfusuna umut sunabilir. Görüşmelerimizin büyük bir kısmı ekonomik işbirliği bakımından ele alındı” ifadelerine yer verdi.
MERKEL''DEN FIFA BAŞKANI'NIN İSTİFASINA YORUM
Merkel ayrıca, FIFA Başkanı Sepp Blatter’in sürpriz istifasına ilişkin de yorumda bulundu. Blatter’in istifasının dünya etrafındaki futbol hayranları için “iyi bir haber” olduğunu dile getiren Merkel, “FIFA’nın işi daha şeffaf bir esasta yürütülecek ve bunun dünya etrafındaki milyarlarca futbol hayranı için iyi bir haber olduğunu düşünüyorum. Dünya futbolunu temsil eden kuruluş artık hepimizin istediği standartlara uygun bir şekilde işleyecek” dedi. Toplantı sonunda Mısır’ın eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi taraftarı bir kişi, Sisi’ye “Katil” diye seslenerek protesto etti. Protestocu şahıs, güvenlik güçleri tarafından apar topar basın toplantısının yapıldığı salondan çıkarıldı.
HABERE BAKIŞ!..
GEZİ EŞKIYALIĞINDAN MISIR'A... MISIR'DAN ALMANYA'YA...
Mısır'da Türkiye'deki Gezi kalkışmasına benzer olaylar sonucu halk, "iki farklı kesim" olarak sokaklara dökülmüş, oluşturulan çatışma ortamı ile Seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi'nin Savunma Bakanlığı görevi verdiği General Sisi, önce yönetime el koymuş, sonrasında ise Mursi ve arkadaşlarını hapse atıp tiyatro mahkemelerle yargılatmış idama mahkum ettirmişti. Gezi olaylarında da Mısır'da, Türkiye'dekinden daha önce ortaya çıkan "Çapulcu vak'ası"nda da çıkartılan olayların arkasında Almanya'nın büyük desteği olduğu iddia edilmişti. Şimdi, Cuntacıbaşı olarak Mısır'da darbe ile iş başına gelen Sisi'nin Almanya tarafından el üstünde tutulması ile aynı Almanya'nın TC Hükümeti ve Erdoğan'a karşı "Resmi temaslar" dışındaki tavrına bir de bu açıdan bakmalı. Türkiye söz konusu olunca Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'ından Aydın Doğan'ın iş ortağı Alman gazeteye kadar pek çoklarının "Gauck- guk" yaptığı... Halkına kurşun sıkıp, siyasi muhalifleri için darağaçları kuran darbeciler söz konusu olunca, onların saraylarda ağırlandığı bir Almanya gerçeği ortada duruyor... dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ