USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Casio teknolojide çığır açan sağlığa duyarlı ürününü tanıttı

Casio, lambasız projeksiyon cihazı Core Serisi XJ-V1’i Türkiye’de tanıttı. Enerji dostu ürün, cıva içermemesiyle de sağlığa duyarlı ve çevre dostu. Casio Core Serisi XJ-V1, düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı. Casio Görüntüleme Sistemleri Başkanı T

Casio teknolojide çığır açan sağlığa duyarlı ürününü tanıttı
07-04-2015 18:45
Google News
Casio, lambasız projeksiyon cihazı Core Serisi XJ-V1’i Türkiye’de tanıttı. Enerji dostu ürün, cıva içermemesiyle de sağlığa duyarlı ve çevre dostu.
Casio Core Serisi XJ-V1, düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı. Casio Görüntüleme Sistemleri Başkanı Toshiharu Okimuro’nun da katılımıyla gerçekleşen toplantıda; Mobit Bilişim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Gündüz Ekinci, CEO Erkan Oğur, Satış Direktörü Ahmet Sinan Ekinci ve Yeni Yüzyıl Üniversitesi Halk Sağlığı Uzmanı Doç. Dr. Oğuz Özyaral birer konuşma yaptı. Toplantıda konuşan Casio Görüntüleme Sistemleri Başkanı Toshiharu Okimuro, Casio’nun satış rakamları ve hedefleri hakkında bilgi vererek 2015 mali yılı içerisinde 350 milyon yenlik bir hacme ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. Okimuro, "Kar marjımız yüzde 10. Çin gibi Kore gibi ülkelerindeki üretimlerle kar marjı düşüyor. Japon firmaları alt etmeye çalışıyorlar. Yüzde 10 kar marjı gerçekten çok önemli bir marj bizim için. Çünkü elde ettiğimiz faaliyet karından yatırımlar gerçekleştireceğiz. Bunlardan biri projeksiyon cihazı. Casio önümüzdeki dönemde de faaliyet karını yatırıma dönüştürerek çok daha ilgi çekici ürünler sunmaya devam edecek. Stratejilerimizden ilki Japonya dışındaki satış kanallarımızı güçlendirmek, ikincisi sistem cihazları işimizi geliştirmek, üçüncüsü de yeni iş kolları oluşturmak. Biz bu stratejilerimizi gerçekleştirerek 2016 yılı itibarıyla faaliyet karımızı yüzde 15’e ulaştırmayı hedefliyoruz" dedi.
CASIO’NUN 2015 HEDEFİ 350 MİLYON YENcasio
Toplam satışlarının yüzde 36,6’sını Japonya’da gerçekleştirdiklerini bildiren Okimuro, "Japonya dışındaki satışların çoğunu yüzde 35,9 ile Asya ve Orta Doğu pazarında gerçekleştiriyoruz ki Türkiye de bu bölgenin içerisinde. Türkiye bizim için çok büyük potansiyeli barındıran bir pazar" dedi. Okimuro, 2015 mali yılı içerisinde 350 milyon yenlik bir hacme ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.
ÜRETİMİN TAMAMI JAPONYA’DA YAPILIYOR
Lambasız projeksiyon cihazı ile ilgili bilgiler veren Okimuro cihazın üretiminin tamamının Japonya’da yapıldığını ve Japon Kalite anlayışı ile üretildiğini belirterek "Geçen 5 yılda projeksiyon cihazı pazarı sabit kaldı. Her yıl 7 milyon ünite ürün satıldı. şeklinde konuştu. Biz ’lambasız projeksiyon cihazı pazarında’ yaklaşık yüzde 90’lık payla lider markayız" ifadelerini kullandı. Cıvasız çevre dostu yeni değerler üretmenin Casio projeksiyon cihazlarının öncelikli hedefi olduğunu belirten Okimuro, “Çevreye zarar veren cıvalı lamba kullanmaksızın yüksek parlaklık elde etme konusundaki arayışımızın bir sonucu olarak, Casio efsanevi Lazer&LED Hibrit Işık Kaynağı Teknolojisini, 2010’da dünya çapında bir yenilik olarak getirdik. Ardından pazarın en üst kalitedeki lambasız projeksiyonlarını herkes için ulaşılabilir bir noktaya çekmeyi hedefledik. Çevre sağlığını önemseyen, cıva emisyonu riskini ortadan kaldıran, daha parlak görüntülü, daha uzun ömürlü projeksiyon Casio Core Serisi XJ-V1 ile bunu başardık. Lazer&LED Hibrit Işık Kaynağı Teknolojili, lambasız projeksiyonlar artık yüksek basınçlı cıva lambalı geleneksel projeksiyonların fiyatlarına yakın seviyede” dedi.
JAPONYA’NIN ATOM BOMBALARINDAN SONRA EN BÜYÜK FELAKETİ CIVA
Atom bombasından sonra Japonya’nın en büyük felaketlerinden biri olarak bilinen ve yaklaşık 2 bin insanın öldüğü Minimata felaketinin cıva zehirlenmesinden kaynaklandığını hatırlatan Okimuro, "Japonya’nın Minamata bölgesinde bir fabrika civa atıkların denize dökmüştü. Bunlardan balıklar zehirlendi. Balıkları yiyen insanlarda hastalık oluştu. Minamata’da yaşanan bu felaket sonrası Birleşmiş Milletler’de bir anlaşma imzalandı. Biz de Casio olarak bu olay sonrası artık civa kullanmıyoruz. İşte bu ürün de cıvasız üretildi" dedi.
EN DÜŞÜK TOPLAM MALİYET
Casio Projeksiyon Türkiye resmi distribütörü Mobit Bilişim A.Ş.’nin CEO’su Erkan Oğur ise Casio Core Serisi XJ-V1’in en düşük toplam sahip olma bedeli (TCOest) ile rakipsiz olduğunu belirterek “Projeksiyon cihazı kullanırken; lamba ve filtre değişimi, yüksek enerji tüketimi maliyetleri yükselten unsurlardır. Casio Core Serisi XJ-V1, lamba, filtre değişim ve enerji tüketim maliyetlerinden tasarruf eder. Kullanım ömrü boyunca gerçekleşen tüm maliyetler göz önüne alındığında, en düşük toplam sahip olma maliyeti ile rakipsizdir” ifadelerini kullandı.
SAĞLIĞA DUYARLI, ÇEVRE DOSTU, EKONOMİK
Mobit Bilişim A.Ş. Satış Direktörü Ahmet Sinan Ekinci de toplantıda Casio Core Serisi XJ-V1’nin özelliklerini şöyle anlattı: “Lazer&LED Hibrit Işık Kaynağının 20 bin saat ömrü vardır. Bu kaynak sayesinde yüksek verim alınır, çok düşük güç tüketilir. İçerdiği yeni toz koruma sistemi sayesinde toza karşı çok daha dirençlidir ve filtre değişim ihtiyacı yaratmaz. Parlaklık kaybı lambalı projeksiyonlara göre çok daha azdır. Hızlı açılır, 5 saniyede tam parlaklıkta sunuma başlayabilir. Tamamen cıvasız üretilirler. İnsan sağlığına duyarlıdır ve doğa dostudur. Düşük enerji tüketimi ile karbon salınımını en aza indirir".
"CIVASIZ ÜRÜNLER SEÇİN"
Son olarak Halk Sağlığı Uzmanı Doç. Dr. Oğuz Özyaral, cıvanın çevresel ve sağlık açısından oluşturduğu tehlikelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Özyaral, evlerde ve projeksiyonlarda kullanılan lambaların ortalama 5 mg cıva içerdiğini, bunların kırılması halinde ortama yayılan cıvanın kısa sürede buharlaştığını ve ortamı zehirli bir atmosfere dönüştürdüğünü söyledi. Özyaral, “Seçtiğiniz lambaların içinde cıva olmamasına özen gösterin. Projeksiyon gibi cihazların da lambasız olanlarını özellikle tercih edin. Okul ortamında kullanılan bir lambalı projeksiyonun lambasının kırılması ya da değiştirme sırasında çocukların eline geçip oyun oynanması, pek çok tehlikeyi de beraberinde getirebilir. Bu yüzden özellikle okullardaki projeksiyonların lambasız olarak tercih edilmesi çok önemlidir. Esasında bir element olan cıva çok ciddi problemleri olan bir madde. Çünkü hem katı hem sıvı hem de buharlaşa biliyor. Toksik bir özellikte ve çok zehirli. Dolayısıyla santral sinir sistemi üzerinde çok ciddi problemler çıkarabiliyor. Doğanın içinde yanmış vaziyette yanardağ püskürdüğü zaman tozlarla atmosfere karışıyor. Diğer taraftan tüm sanayi atıklarında yer alıyor. Kullandığımız lambalarda mevcut. Kaynağı ne olursa olsun cıva çok ciddi bir şekilde buharlaşıyor ve atmosfere karışıyor. Dönüp baktığımız zaman biraz sonra daha detaylı söyleme çalışacağım mesela hastanelerdeki medikal atıklar, evlerden çıkan evsel atıklar, endüstriden çıkan atıklar hepsinin doğaya boşaltıldığını görüyoruz. Asıl esas çevre sorunu buradan başlıyor. Biz neyi doğru yapmıyoruz. Belediyelerin dünya üzerinde çöp toplama sistemlerine baktığımızda bunlar bir şekilde geri dönüştürülecek ya da yakılacak. Onların da buharları dumanları doğaya karışacak. Dolayısıyla atmosfer vasıtasıyla başka bölgelere gidecek. Şunu hiç unutmayın dünyanın herhangi bir yerinde olan olay bütün dünyayı etkiler. Yani Japonya’da oldu, Ukrayna’da oldu orada kalıyor diye bir şey yok. Bu yıkım bu yanma bulutlarla her yere gidecektir. En önemlisi ise denizlere gidecektir” diyerek kullanıcıları uyardı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ