USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Çanakkaleyi görmedik diyen öğrencilere "Eyvah"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve beraberindeki çocukları Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kabul etti. Salonda bulunan çocuklara “İçinizde Çanakkale’ye gitmeyen var mı?”

Çanakkaleyi görmedik diyen öğrencilere "Eyvah"
23-04-2015 19:26
Google News

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve beraberindeki çocukları Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kabul etti. Salonda bulunan çocuklara “İçinizde Çanakkale’ye gitmeyen var mı?” diye soran Erdoğan, 11 çocuğun el kaldırması üzerine “Eyvah” diyerek Bakan Avcı’ya öğrencilerin okulları hakkında inceleme başlatılması talimatını verdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve beraberindeki çocukları Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na gelen çocuklarla tek tek tokalaşarak sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, koltuğunu Aydınlıkevler İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Zülal Erdurmuş’a (10) devretti. Kabulde Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne, milletin evine hoş geldiniz” diyerek konuşmasına başladı. TBMM’nin açılışının 95. yıl dönümünde tüm şehitleri, gazileri rahmetle, minnetle yad ettiğini dile getiren Erdoğan, 23 Nisan 1920’de açılan Meclis’in ilk başkanının Kurtuluş Savaşı’nın başkomutanı Gazi Mustafa Kemal’i ve silah arkadaşlarını da hürmetle, rahmetle andığını söyledi.

“RASTGELE ALINMIŞ BİR KARAR DEĞİL”
Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi gibi çok önemli bir günün çocuklara armağan edilmesinin rastgele alınmış bir karar olmadığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Büyük Millet Meclis’imizin dualarla, salavatlarla açıldığı o tarihi güne ilişkin fotoğraflara bakın. İlk dikkatinizi çekecek olan çocuklardır. Ulus’taki herhalde Büyük Millet Meclis’imizi gezdiniz, gördünüz dimi böylece. Ankaralı olmakta sizin için tabi bir ayrıcalık. Hem bu işin kurulduğu, temelinin atıldığı o Meclis’i görüyorsunuz hem de şuandaki yeni Meclis’imizi görüyor, biliyorsunuz” diye konuştu.

“BU PARLAMENTO SEÇİLME YAŞINI 25’E İNDİRDİYSE ŞİMDİ BUNU BİRDE 18’E İNDİRMELİ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis’in çocuklarla açıldığını, çocukların istikbali için mücadele yürüttüğünü ve zamanı geldiğinde de o günün çocuklarına ülke yönetimini teslim ettiğinin altını çizdi. Bugünün çocukları olarak cumhurbaşkanlığına, Meclis’e, başbakanlığa, bakanlıklara, valiliklere, kaymakamlıklara, belediyelere ziyaretçi olarak gelen çocukların yarın o görevleri bizzat yürüteceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim bugün yaptığımız gibi sizler de daha sonraki nesillere güzel bir gelecek sağlamak için çalışacak, mücadele edeceksiniz. 18 yaşından itibaren seçme ve seçilme yeterliliğine sahip olan bireyler olarak bu büyük ve kutlu yürüyüşte yerinizi almaya başlayacaksınız. Gerçi şuanda henüz 18 yaş bir seçilme yaşı değil ama benim özellikle birkaç yıldır 18 yaşın sadece seçme değil, aynı zamanda seçilme yaşı olma teklifim var. Temenni ederim ki bu parlamento nasıl 30’u 25’e indirdiyse şimdi bunu birde 18’e indirmeli. Çünkü Batı ülkelerinin birçoğunda, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin birçoğunda 18 yaş hem seçme hem de seçilme yaşıdır. Seçmek zordur aslında, seçilmek değil. Çünkü en iyi, en kaliteliyi bulup çıkarabilmek kolay bir iş değil, zor bir iştir. Seçilmek için aday olursunuz, eğer layıksanız işte o seçecek olan kişiler sizi oradan çeker çıkarır ve seçer. Bu bakımdan temenni ediyorum ki 18 yaşın seçme ve seçilme yaşı olarak yapılacak yasal düzenleme ülkemizin geleceğini genç kuşaklara emanet etme noktasında çok büyük önem arz edecektir” şeklinde konuştu.

“12 YILDIR ÇOCUKLARIMIZA DAHA İYİ BİR GELECEK BIRAKABİLMEK İÇİN ÇOK ÇALIŞTIK”
Çocukların içerisinden işadamları, bürokratlar, belediye başkanları, milletvekilleri, bakanlar, başbakanlar ve cumhurbaşkanları çıkacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her birimizin gözünde ve yüzünde bu kararlılığı görüyorum. Bilhassa son 12 yıldır çocuklarımıza daha iyi bir gelecek bırakabilmek için çok çalıştık, çok ciddi projeler hayata geçirdik. Özellikle eğitim alanında ülkemizde büyük bir dönüşümü gerçekleştirdik. Evinize gittiğinizde annelerinize, babalarınıza lütfen sorun. Onlar hangi şartlarda eğitim görmüşler. Onların anlattıklarını bugün sizin sahip olduğunuz imkanlarla bir karşılaştırın. Aradaki farkın gerçekten çok büyük olduğunu göreceksiniz. Biraz daha geriye gidip büyük anneanneleriniz varsa, yaşıyorlarsa, büyükbabalarınız yaşıyorsa onlara da bir sorun. Alacağınız cevaplar eminim ki sizi ciddi manada hayrete düşürecektir. Ülkemizin nereden nereye geldiğini bilmezsek bugünümüzü ve gelecek hedeflerimizi doğru değerlendiremeyiz. Türkiye son 12 yılda elde ettiği üç katlık büyüme ile bugünlere geldi ve bu büyümede en önemli payı Milli Eğitim Bakanlığımız almıştır. İkinci sırada Sağlık Bakanlığımız almıştır. İnşallah 2023 hedeflerimize de ulaşarak sizlere 2053 ve 2071 vizyonumuzu hayata geçirebileceğiniz bir Türkiye teslim etmek istiyoruz” dedi.

“OKULLAR HEMEN İNCELENSİN”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24-25 Nisan tarihlerinde Çanakkale Kara Savaşları’nın yıl dönümünü yad edeceklerini de söyledi. Bugün İstanbul’da yüze yakın ülkenin devlet başkanlarının, başbakanların, bakanların, temsilcilerinin geleceğini ve onlarla ‘Dünya Barış Zirvesi’ni toplayacaklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’dan tüm dünyaya bir barış mesajını hep birlikte vereceğiz. Yarın sabah Çanakkale’ye geçeceğiz ve Çanakkale’de şehitlerimizi ziyaret edeceğiz” diye konuştu.
Salonda bulunan çocuklara “İçinizde Çanakkale’ye gitmeyen var mı?” diye soran Cumhurbaşkanı Erdoğan, salonda bulunan 11 çocuğun el kaldırması üzerine “Eyvah” dedi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Onları değil onların okullarını bir hemen incelememiz lazım. Bir defa Çanakkale Şehitlikleri’ni görecekler ki ecdadımız o Çanakkale’de yedi düvele karşı nasıl bir mücadele vermiş. İşin diğer boyutunda tabi kara savaşlarının başladığı dönemde Gazi Mustafa Kemal’le birlikte tüm oradaki üniversite yıllarındaki gençler dahi, liseli gençler dahi tüfeklerinin kabzaları yerde sürünüyor, o kadar gençler dahi. Bu Çanakkale kara savaşlarında ne yaptılar iştirak ettiler. Böyle bir mücadeleyi verdiler. Biz o neslin, o ecdadın evlatlarıyız. Onu yerinde görmek inanıyorum ki sizlere çok önemli bir tarih şuuru verecektir. Tarihi olmayanın geleceği olmaz. Bunu bileceğiz ve bu şekilde de Çanakkale’deki o ziyaretleri yaptığımızda ve kabristanları gezerken Ahmet, Mehmet, Hasan, Hüseyin ama birde onların nerelerden geldiğini gördüğünüzde inanıyorum ki şaşıracaksınız. Orada Tiflis’i, Bakü’yü, dünyanın değişik yerlerinden Pakistan’dan, Afganistan’dan gelenleri göreceksiniz. Hepsi bizim istiklal mücadelemize geldiler katıldılar. 23 Nisan’da tüm dünyaya ilan ettiğimiz Kurtuluş Savaşımızın Çanakkale Savaşı bir habercisi oldu. Bu bakımdan çok çok önemli. Muhakkak orayı gezip görmeniz gerekir. Ben inanıyorum bakanlığımız bunu süratle derleyip, sizleri Çanakkale’ye götüreceklerdir” dedi.
“Kökünden kopan bir ağaç nasıl yaşayamazsa, kısa sürede nasıl çürür ve devrilip giderse aynı şekilde tarihlerinden kopan milletlerde ayakta kalamazlar” diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Kazakistan ziyaretinden bahsetti.

“23 NİSAN’LA İLGİLİ SORU SORUN”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan koltuğu devralan Zülal Erdurmuş ise, yaptığı konuşmanın ardından gazetecilerin sorularını aldı. Bir gazetecinin Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili bazı tartışmaların yaşandığını ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı nasıl bulduğunu sorması üzerine minik Cumhurbaşkanı Erdurmuş, “Aslında bugün 23 Nisan, biliyorsunuz ki biz bugün bayram kutlamaya geldik. Bugün coşkulu ve sevgili bir günümüz. Onun için 23 Nisan’la ilgili sorular daha uygun olabilir” diye karşılık verdi.

“BENİM BİLDİĞİM BİR BAŞKANLIK SİSTEMİ, VAR O DA SINIF BAŞKANLIĞI”
Erdurmuş, başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili soruya ise, “Benim bildiğim bir başkanlık sistemi var, o da sınıf başkanlığı. Biz sınıf başkanımızı da dönem başında seçmiştik” cevabını verdi.
Çözüm süreciyle ilgili soruya da Erdurmuş, “Barış süreci, çözüm süreci içerisinde kardeşlik, sevgi, barış diliyorum. Biz 23 Nisan çocukları olarak sorunlarımızı sevgi, barış ve kardeşlik içinde çözeriz” dedi.
Erdurmuş, yaklaşan 7 Haziran seçimleri için ise, “Ben henüz seçilme ve seçme hakkına erişmiş değilim. Bunun için seçme hakkına erişmişler düşünsün diyorum” diye konuştu.
Yapılan açıklamaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çocukları makamına davet ettİ.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ