USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

“Atatürk’ün vasiyeti kayboldu” iddialarına yanıt

Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü, son günlerde bazı basın-yayın organlarında yer alan “Atatürk’ün vasiyeti kayboldu” konulu haberlerle ilgili açıklama yaptı. Konuyla ilgili Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, iddiaların gerçeği

“Atatürk’ün vasiyeti kayboldu” iddialarına yanıt
11-03-2015 19:54
Google News

Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü, son günlerde bazı basın-yayın organlarında yer alan “Atatürk’ün vasiyeti kayboldu” konulu haberlerle ilgili açıklama yaptı.
Konuyla ilgili Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, iddiaların gerçeği yansıtmadığı, her bir belgenin titizlikle saklandığı ifade edilerek, "10-11 Mart 2015 tarihlerinde bazı basın-yayın organlarında yer alan ’Atatürk’ün vasiyeti kayboldu’ konulu haberler üzerine kamuoyuna açıklama yapma ihtiyacı duyulmuştur. Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü’ne intikal eden her arşiv belgesi titizlikle kayıt altına alınır ve bu belgelerin herhangi bir şekilde kaybolması veya tahrifi söz konusu olamaz. Kurumumuzda mahkeme tarafından talep edilen ve davaya konu olan Atatürk Orman Çiftliği’ne ilişkin herhangi bir vasiyetname bulunmamaktadır. Haberlerde zikredilen ve Genel Müdürlüğümüze 1989 yılında teslim edilmiş olan vasiyetname ise kurumumuzda titizlikle muhafaza edilmekte olup, Atatürk Orman Çiftliği ile ilgili herhangi bir madde ihtiva etmemektedir” denildi.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ