USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel haber-Şirket Haber

Askeri darbe girişimi halkı sokağa döktü

Türkiye darbe girişimine karşı sokağa döküldü. Tek yürek olan milyonlarca darbe karşıtı sokaklara dökülerek gerçek bir demokrasi dersi verdi.

Askeri darbe girişimi halkı sokağa döktü
16-07-2016 10:07
Google News

ADANA (İHA) - Adana’nın Kozan ilçesinde merkezi sistemle camilerde halka demokrasi çağrısı yapıldı.
Merkez Hoşkadem camiinden gece saat 02:30’da camilerden önce sala verildi ardından ezan okunup tekbir getirildi.Görevli tarafından “Demokrasimize milli irademize sahip çıkalım.Hiç kimsenin mal ve canına zarar vermeyelim.Ağır başlı ve metanetle hareket edelim “çağrısı yapıldı.
Kozan İlçe Emniyet müdürlüğü önünde toplanan kalabalık ise camilerden tekbir sesine tekbir getirerek cevap verdiler.

(GAZİANTEP) -Gaziantep Valiliği önünde etten duvar

GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep'te binlerce vatandaş darbe girişimi sonrası sokaklara döküldü.
Akşam saatlerinde gelen haberle şok yaşayan Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları, Cumhurbaşkanı ve Başbakanın çağrılarıyla meydanlara inerek darbe girişimini protesto etti. Gaziantep Demokrasi Meydanında toplanan binlerce kişi, ''Asker kışlaya diye slogan atarak'', Valilik binasının çevresine etten duvar ördü.
Ellerinde ay yıldızlı bayraklarla Gaziantep halkı sokaklara ve meydanlara akın ederek demokrasiye sahip çıktı.

(KARAMAN) - Darbe girişiminin ardından Karaman Emniyeti teyakkuz geçti
- Tüm personelini göreve çağıran emniyet başta kendi binası olmak üzere tüm kamu kurumlarının binalarında tedbir aldı, yaklaşık 60 bin kişi sokağa çıktı

Darbe girişiminde bulunulmasının ardından tüm yurt genelinde olduğu gibi Karaman’da da hareketli saatler yaşandı. Olayın duyulmasının ardından Karaman Emniyet Müdürlüğü teyakkuza geçerek tüm personelini acil koduyla emniyete çağırdı. Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, tüm personelin duyarlı olmaları konusunda talimatlar verdi. Polis, ekipleri emniyete giden yolları trafiğe kapatırken, müdürlük binasında adeta etten duvar oluşturdu. Polisin uzun namlulu silahlarla tedbir alması ise gözlerden kaçmadı. Polis, kendi binasının dışında valilik, adliye ve diğer kamu binalarında da tedbir aldı. Karaman’a girişlerde kontrol noktaları oluşturulurken, İl Jandarma Komutanlığına giden yollar da tırlarla kapatıldı. Polis ekipleri megafonlarla halkı sokağa çıkmaları konusunda çağrılar yaptı. Çağrılara uyan binlerce vatandaş ellerinde Türk Bayrakları ile Aktekke Kent Meydanına koştu. Meydana gelenlerin arasında Vali Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mustafa Akış ve Emniyet Müdürü Mehmet Şahne de yer aldı. Meydana gelen protokol üyeleri de vatandaşlarla birlikte tekbir getirerek slogan attı. Bu arada Karaman’daki tüm camilerden ezan okundu.

(MANİSA) - AK Partili Baybatur'dan Bozkurtlara teşekkür
- Manisa'da halk Valiliğe akın etti
- Camilerden sela okundu
- Cami hoparlörlerinden halka "Devletinize sahip çıkın" çağrısı

İstanbul ve Ankara’daki askeri kalkışmayla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkı sokağa çıkması yönündeki çağrısının ardından Manisalı vatandaşlar Valiliğe akın etti. Öte yandan Manisa'da camilerden de sela okundu. Manisa Valiliği'nde ayrıca AK Parti Manisa Milletvekili ve MKYK Üyesi Murat Baybatur, AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, belediye başkanları da toplandı. Manisa Valiliği önüne dev Türk Bayrağı asıldı. Manisa Valiliği önünde tekbir getiren vatandaşlara seslenen AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, "Sayın Cumhurbaşkanımız Marmaris'teydi. Onun talimatı gereği Manisa'ya geri geldim. Liderimiz uzun adam Recep Tayyip Erdoğan dimdik ayaktadır. Burada MHP'li kardeşlerimi, Bozkurt kardeşlerimi de görüyorum. Onları selamlıyorum" dedi. AK Partili Baybatur'un konuşmasının ardından vatandaşlar hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı okudu. Daha sonra AK Partili Baybatur ve beraberindekiler Manisa Valiliği'nden içeri girdi.

Camilerden sela okundu
İstanbul ve Ankara’da yaşanan askeri kalkışmanın ardından vatandaşlar sokaklara döküldü. Manisa'daki camilerden de sela okundu. Cami hoparlörlerinden "Halkımızı, milletimizi devletimizi korumaya davet ediyoruz" anonsu yapıldı. Manisalı vatandaşlar araçlarıyla konvoy halinde caddelerde dolaşmaya devam ediyor.

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ