USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Araştırma: Rusya ekonomisi Batı ile ticaret savaşından daha zararlı çıkabilir

Kiel Dünya Ekonomisi Enstitüsü (IfW) ve Avusturya Ekonomik Araştırma Enstitüsü (Wifo) tarafından yapılan analizde, Rusya'nın, başta ABD olmak üzere Batılı ülkelerle uzun bir ticaret savaşından daha zararlı çıkabileceği belirtildi.

Araştırma: Rusya ekonomisi Batı ile ticaret savaşından daha zararlı çıkabilir
03-03-2022 14:03
Google News
Berlin

Analizde, Rusya'nın ekonomik üretiminin Batı ile ticari ilişkilerin değişmeden kalması durumunda uzun vadede yıllık neredeyse yüzde 10 daha düşük olacağı belirtilerek, ABD ve Batılı ülke ekonomilerinin ise uzun vadede çok daha küçük kayıplara maruz kalacağı kaydedildi.

SWIFT kararı: Finansal bir nükleer silah mı? Kiev'de tren istasyonu civarı füzeyle vurulduBM, 1 milyondan fazla mültecinin Ukrayna'dan komşu ülkelere geçtiğini duyurduÇin, BM Genel Kurulundaki Ukrayna oylamasında çekimser oy kullandıMoody's Rusya'nın kredi notunu düşürdü

Rusya'nın 2020'de dış ticaretinin yüzde 37,3'ünü Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ile gerçekleştirdiği aktarılan analizde, AB'nin dış ticaretinin sadece yüzde 4,8'inin Rusya ile olduğu bildirildi. Analizde, "Müttefikler tarafından dayatılan ithalat engelleri, Rusya'yı ihracat engellerinden daha sert vuracaktır." denildi.