USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

AK Parti, Forum Metaverse etkinliğiyle katılımcılara artırılmış gerçeklik deneyimi sundu

AK Parti Genel Merkez Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığı tarafından düzenlenen Forum Metaverse etkinliği, katılımcılara artırılmış gerçeklik deneyimi sundu.

AK Parti, Forum Metaverse etkinliğiyle katılımcılara artırılmış gerçeklik deneyimi sundu
21-03-2022 17:10
Google News
Ankara
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Forum Metaverse' programına katıldı

Sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik gibi teknolojilerin kullanılarak fiziksel dünyayı sanal dünya ortamında hayata geçiren "metaverse" kavramı, AK Parti'nin ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla "Forum Metaverse" programında ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İHA'larınızı, SİHA'larınızı yapamıyorsanız, her an köle olmayla karşı karşıyasınız

AK Parti Genel Merkez Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığı tarafından ATO Congresium'da düzenlenen Forum'a, iki binden fazla davetli katıldı.

Artırılmış gerçeklik teknolojilerinin her alanda görülebildiği etkinlikte, katılımcılara çeşitli konu ve alanlarda metaverse deneyimi sunuldu.

Bir QR kodunun cep telefonuna okutulmasının ardından yönlendirilen sayfada, Bayraktar AKINCI TİHA (Taarruzi İnsansız Hava Aracı), İstanbul Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Türkiye'nin haberleşme ve gözlem uyduları, TÜRKSAT 5B uydusu gibi projelerle, önemli yatırımların yanı sıra bazı çalışmalar artırılmış gerçeklikle görülebildi.

Etkinliğe katılanlar, ilk kez bu teknolojiyi deneyimlemekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Açılışında, "metaverse"ü anlatan bir film gösteriminin de yapıldığı etkinlikte, bu teknolojinin getireceği fırsatlar ve risklerle bu alanda nelerin yapılabileceği, iki ayrı oturumda ele alınacak.

"Türkiye'de ve dünyada bir ilk"

AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye'de ve dünyada bir ilk olma özelliğini taşıyan bu Forum'da, bir siyasi parti, bir devlet liderinin himayesinde ilk defa "metaverse" kavramının ele alınacağını belirtti.

Etkinlikte, gündeme yeni giren bu kavramın, hayata ve değerlere etkilerini hep beraber konuşacaklarını dile getiren İleri, "Bu sürecin ülkemize açabileceği fırsat pencerelerini ve gündemimize getireceği riskleri beraberce değerlendiriyor olacağız." dedi.

Dünyanın içinden geçmekte olduğu dijital dönüşüm sürecine işaret eden İleri, şöyle konuştu:

"İnternet teknolojileri ile başlayan bu süreç, mobil iletişim, büyük veri, yapay zeka teknolojilerinin gelişmesiyle yeni bir aşamaya ulaştı. Son dönemde ise web 3.0, blokzincir ve tüm bu teknolojilerin beraberce mümkün kıldığı, adeta tüm hayatı bir sanal dünyaya çevirmek iddiasında olan sanal dünya teknolojileriyle hızla ve hızlanarak ilerliyor. Bu sürecin etkilerine ne kadar vurgu yapsak azdır. Bu dönüşüm, yaşam tarzımızı, ekonomimizi, hukukumuzu, üretim modellerimizi ve dolayısıyla siyaset anlayışımızı etkileme iddiasında bir süreç olarak ortaya çıkıyor. Ülkemizin genç nüfusu, teknolojik gelişmelerin hızla içselleştirme potansiyeli, değişimlere hızla adapte olabilen iş kültürü ve coğrafi konumu, şüphesiz bizlere bu dönüşüm sürecinde de önemli avantajlar sağlıyor. AK Parti iktidarı döneminde iş başında olan devlet aklı işte tüm bu avantajları kullanmak ve Türkiye'yi dijital çağda ön plana taşımak noktasında adeta seferber olmuş durumda."

"Gelecek, onu tasarlayana aittir"

"Gelecek, onu tasarlayana aittir." diyen Ömer İleri, AK Parti olarak bu yeni gelişen platformları, daha gelişme aşamasında doğru anlamanın, konumlandırmanın ve bu gelişim sürecini ortaya koyacakları kavramlarla ve tasarımlarla doğru yönlendirmenin önemini gördüklerini belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, şunları kaydetti:

"Bu platformların gençlerimize sunacağı fırsatları tespit etmenin, bize özgü ürünlerin, iş modellerinin oluşturulmasının gereğine inanıyoruz. İktidar partisi olarak bu alanların daha başlangıç aşamasında teknolojik, toplumsal ve değerler boyutlarını incelemenin milletimize borcumuz olduğunu görüyoruz. Siyasetin görevinin, bu ortamlar üzerinden siyaset yapmak yerine bugün bizim yaptığımız gibi bu ortamların siyasetini, başka bir deyişle dijitalin siyasetini yapmak olduğunu biliyoruz. Tüm bu nedenlerle bugün düzenlediğimiz Forum Metaverse etkinliğinin önemli bir adım olduğuna inanıyoruz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ