USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

3 dakikada Türkiye turu ve...

3 dakikada Türkiye turu ve...
26-06-2016 10:11
Google News

Türkiye’de 20 günde 3 bin 500 Km gezen İtalyan kameraman bir turistin çektiği 3 dakikalık bu "Kısa Film" kadar olsun bir tanıtım filmi -2014- hâlâ daha ne onca imkânına rağmen devlet televizyonu TRT tarafından ne de başka koca koca "Holding Özel TV'leri" tarafından çekilemedi.

Her taraftan birden "Malı götürenler" onlarca çekim vesaire yapıyor, özellikle belli "Kritik dönemler"de "iyi işler" de çıkarıyor gibi görünse de birşeyler ortaya atılıyor ama "bakış kapsayıcı" olmayıp, yetenek de tutuk bırakılıca gelip geçici, "Günübirlik işler" olarak olduğu yerde kalıyor/bırakılıyor o yapılanlar da...

Bu filme bakınca pek çok kişinin sanki ittifak halindeymiş gibi dile getirdiği türden yorumlar da aşağı yukarı böyle.

İTALYAN YÖNETMENİN BU FİLMİ, REKOR KIRDI...

Gittiği ülkelerin görüntüleriyle hazırladığı kısa filmlerle tanınan Leonardo Dalessandri adındaki İtalyan yönetmen ve gezgin, Türkiye’de geçirdiği 20 günde 3 bin 500 kilometreden fazla yol katetmiş. 

Çektiği 3 dakikalık kısa filmi "Watchtower of Turkey"i sosyal medya üzerinden paylaşan Leonardo Dalessandri, Türkiye’de Kapadokya, Pamukkale, Efes, İstanbul ve Konya’yı gezdiğini künefeden dönere kadar çeşitli Türk yemeklerini tattığını söylemişti bu filmi paylaştığı günlerde..

İtalyan yönetmen ve seyyah Leonardo Dalessandri, Türkiye'de insanların gülümsemelerini ve misafirperverliğini çok sevdiğini de ifade etmişti o günlerde.


İŞTE FİLMİN KÜNYESİ:

Yönetmen ve Kurgu: Leonardo Dalessandri

Müzik: Ludovico Einaudi

Dış ses: Meryem Aboulouafa


www.dikgazete.com 

@dikgazete

http://facebook.com/dikgazete/

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ