?>

Zorlu Enerji’nin Türkiye’deki yeni RES'leri devrede

- Zorlu Enerji’nin Türkiye’deki ikinci rüzgar santral projesi olan Sarıtepe-Demirciler Rüzgar Enerjisi Santralleri, tam kapasite elektrik üretimine başladı

Ekonomi - 9 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Zorlu Enerji’nin Türkiye’deki ikinci rüzgar santral projesi olan Sarıtepe-Demirciler Rüzgar Enerjisi Santralleri (RES), tam kapasite elektrik üretimine başladı. 80,3 MW kurulu güce sahip iki santral, Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde 100 milyon avro yatırımla faaliyete geçti.

Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ'nin yaptığı açıklamaya göre, şirket yerli ve yenilenebilir enerji alanında Türkiye’de referans projeler geliştirmeyi sürdürüyor.

Zorlu Enerji’nin Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde 100 milyon avro yatırımla kurulumunu gerçekleştirdiği Sarıtepe-Demirciler Rüzgar Enerjisi Santralleri (RES) projesi tam kapasite elektrik üretimine başladı.

80,3 MW kurulu güce sahip proje, Zorlu Enerji’nin, Türkiye’nin en büyük rüzgar santralleri arasında gösterilen 135 MW kurulu güçteki Gökçedağ RES’den sonra Türkiye’deki ikinci RES projesi konumunda.

Sadece Türkiye’nin değil, Pakistan’ın da en büyük RES yatırımcıları arasında yer aldıklarını belirten Zorlu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak, şunları kaydetti:

“Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde 100 milyon avro yatırımla kurduğumuz Sarıtepe - Demirciler RES ile birlikte yerli ve yenilenebilir enerjinin yurt içi portföyümüzdeki oranı yüzde 67’ye yükselirken; rüzgarda Türkiye’de 215.3, Pakistan yatırımımızla birlikte ise toplam 271.7 MW’lık güce ulaştık.”

Yerli ve yenilenebilir enerji alanında Türkiye’nin vizyonunu ileri taşıyan projeler geliştirdiklerini belirten Ak, tüm rüzgar projelerinde gönüllü karbon piyasasında işlem gören enerji projelerini derecelendiren standartlar arasında en itibarlısı olan “Gold Standard” sertifikasına sahip olmalarının bunun önemli bir yansıması olduğunu dile getirdi.

Ak, “Yatırımlarımızda ekonomik sürdürülebilirlik kadar, toplumsal ve çevresel sürdürülebilirliği önemsiyor ve bunun gereklerini yerine getiriyoruz. Sektörümüz açısından da ilham verici olduğuna inandığımız projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

Zorlu Enerji, Pakistan’ın ilk rüzgar santralinin de yatırımcısı ve işletmecisi konumunda.

Haftanın Öne Çıkanları

DAEŞ'in elindeki Havice'den mayınlardan geçerek kaçıyorlar

2016-08-22 00:17 - Dünya

Denize uçmaktan son anda kurtuldu

2016-08-20 20:52 - Genel

Türkiye, 8 madalyayla genel sıralamada 41'inci oldu

2016-08-22 11:30 - Spor

Güpegündüz tekeli soydu polis peşine düştü

2016-08-24 15:17 - Genel

Somali'de bombalı saldırı: 11 ölü

2016-08-21 18:55 - Genel

Sevda Kuşun Kanadında dizisinde Tümay karakterini Sevtap Özaltun canlandıracak

2016-08-20 12:22 - Magazin

ABD Türk hükümetini güçlü şekilde desteklemeyi sürdürüyor

2016-08-23 02:17 - Dünya

'Tipik Müslüman karşıtlığı!' Almanya'da burka yasağı tartışmaları 'Hristiyanların Anlaşması'na karşı sürüyor!

2016-08-19 18:47 - Dünya

Katip Çelebi Üniversitesinde 29 personel tutuklandı

2016-08-23 11:02 - Gündem

Şehit Kantarcı'nın hayali yetimhanenin temeli bayramda atılacak

2016-08-20 14:52 - Gündem

İlgili Haberler

Depremden etkilenen illerde üretim ve ihracata güçlü destek sürüyor

11:57 - Ekonomi

Deprem bölgesinde ulaştırma yatırımları hız kesmeden devam ediyor

11:53 - Ekonomi

Deprem bölgesindeki kırsal kalkınma yatırımlarına 1,6 milyar lira harcandı

11:51 - Ekonomi

Deprem bölgesinde enerji alt yapısı için 51,1 milyar liralık yatırım yapıldı

11:51 - Ekonomi

Otomotiv endüstrisi ocakta yaklaşık 3,1 milyar dolarlık ihracat yaptı

11:28 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Türkiye'nin ilk "kırsal uydu kenti" depremzedeleri güvenli konutlarla buluşturdu

12:09 - Gündem

Adana, Hatay ve Osmaniye'de yıkılan binalarda kusuru olanlar yargılanıyor

11:56 - Gündem

İsrail'in ateşkese rağmen Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 1 Filistinli öldü

11:54 - Dünya

Deprem bölgesinde ulaştırma yatırımları hız kesmeden devam ediyor

11:53 - Ekonomi

Deprem bölgesindeki kırsal kalkınma yatırımlarına 1,6 milyar lira harcandı

11:51 - Ekonomi