?>

Zorlu Derebaşı virajları motosiklet tutkunlarını ağırladı

Bayburt-Trabzon arasındaki 3 bin 500 rakımlı Soğanlı Dağı'nın dik yamaçlarından iki ili birbirine bağlayan Derebaşı virajları, motosiklet tutkunlarına ev sahipliği yaptı.

Çevre-Hayat - 2 ay önce

Bayburt

1914 yılındaki Rus işgali sırasında yöre halkının çalıştırılmasıyla inşa edildiği bilinen yolda, özellikle kış aylarında çığ ve heyelan gibi doğa olayları sıkça yaşanırken, bölgenin karakteristik özelliği olan sis, Soğanlı Dağları zirvesindeki vadi boyunca etkisini sürdürüyor.

Kullanıcılarına dünya genelindeki tehlikeli ve zorlu yolların tanıtımını yapan bir site tarafından, "dünyanın en tehlikeli yolu" seçilen Derebaşı virajları, sarp kayalıklar üzerinde ve araçla tek seferde dönülmesi mümkün olmayan 13 keskin dönüşle sürücüleri zorluyor.

????

Kentin doğal güzelliklerini tanıtmayı amaçlayan Bayburt Motosiklet Kulübü üyesi yaklaşık 50 motosikletli, zorluğuna rağmen doğal güzellikleriyle de son yıllarda doğa ve fotoğraf tutkunları için yeni bir rota haline gelen Derebaşı virajlarını turladı.

Vali Mustafa Eldivan'ın da katıldığı etkinlikte motosiklet tutkunları, zorlu virajlarda heyecan dolu anlar yaşadı.

Sarp kayalıklar arasındaki virajların dünyanın en tehlikeli yolu olarak kabul gördüğünü belirten Vali Eldivan, son yıllarda bölgenin doğa sporları noktasında bir rota haline gelmesi için çalıştıklarını söyledi.

"Adrenalin tutkunlarını buraya bekliyoruz"

Bayburt'un doğası ve kültürüyle bir turizm şehri olduğunu dile getiren Eldivan şunları kaydetti:

"Biz bu şehri biraz daha bu noktada ulaşılabilir hale getirmek için çaba gösteriyoruz. Burası da bunlardan biri. Özellikle komşumuz Trabzonlu hemşerilerimizin hayvancılık noktasında ulaşımı sağladığı bir yer ama tehlikeli bir rota. Buranın en büyük özelliği özellikle adrenalin severler için kıyıdan içi kesime, iç kesimden kıyıya ulaşmak için çok ideal bir rota. O yüzden bizde her yıl bunu sürekli olarak gündeme getiriyoruz. Çünkü Bayburt'un doğal, kültürel ve spor turizminden yeteri kadar pay alması gerektiğine inanıyoruz. Herkesi özellikle adrenalin tutkunlarını buraya bekliyoruz."

Bayburt Motosiklet Kulubü Başkanı Muharrem Köse de Derebaşı virajlarını hem Türkiye hem de dünyaya tanıtmak için çaba gösterdiklerini vurguladı.

Özellikle motosiklet kullanıcılarının bölgeye ilgi gösterdiğine dikkati çeken Köse, "Dünya'nın en tehlikeli yolu olunca insan inerken de çıkarken de heyecanlanıyor. Buraya gelen kişilerinde biraz tecrübeli olması gerekiyor. Acemi kişilere tavsiye etmeyeceğimiz bir yol ama mutlaka gelip görülmesi gereken bir güzergah." dedi.

Öte yandan motosikletlilerin zorlu virajlardan oluşan güzergahdaki mücadelesi dron ile havadan görüntülendi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Avusturya Parlamentosu'nda, İsrail'in Gazze'deki soykırımına sessiz kalınması protest

2025-07-11 18:23 - Dünya

15 Temmuz'da şehit olan muhtarın eşi hayatını 2 çocuğuna adadı

2025-07-14 11:32 - Çevre-Hayat

FETÖ'ye yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 33 şüpheli tutuklandı

2025-07-14 09:12 - Asayiş

Haziranda en fazla yağışı Rize, en az yağışı İstanbul aldı

2025-07-11 12:32 - Gündem

Suriye İçişleri Bakanlığı: Suveyda'daki çatışmalarda 30 kişi öldü, 100 kişi yaralandı

2025-07-14 11:08 - Dünya

Şartlar değişse de görüntü değişmeyecek

2025-07-14 11:18 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

İtalya'da taksi yapan uçağın motoruna kapılan 1 kişi öldü

2025-07-08 16:08 - Dünya

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'na ilişkin dava 15 Eylül'de görülecek

2025-07-10 19:03 - Gündem

Türkiye doğal gaz ihtiyacının yüzde 8'ini doğal atıklardan karşılayabilir

2025-07-10 12:08 - Ekonomi

Rapor: İngiltere'de bazı çocuklar 'Dickens romanları'nı andıran yoksulluk içinde büyüyor

2025-07-08 13:12 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

İlgili Haberler

"Erdemlerimizle Varız Projesi" ile 16 bin çocuğa ulaşıldı

13:07 - Çevre-Hayat

Balık sezonunun açılmasıyla tezgahlar doldu

12:52 - Çevre-Hayat

Polis özel harekat timleri, zorlu görevler için sıkı eğitimden geçiyor

12:38 - Çevre-Hayat

Göynük Kanyonu, yaz aylarında doğa ve macera tutkunlarının serin rotası oluyor

12:13 - Çevre-Hayat

Ege'de sezonu açan balıkçılar avdan umutla döndü

10:17 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Reklam Kurulundan 'gizemli kutu' adı altında satış yapan sitelere erişim engeli kararı

09:12 - Medya

Kırmızı bültenle ve ulusal seviyede aranan 14 suçlunun Türkiye'ye iadesi yapıldı

08:38 - Gündem

Kutsal Korunun antik gölgeleri: Hetaga Bayramı -Abdullah Ali Güzel yazdı-

08:28 - En Son Yazılar

ABD Hazine Bakanı Bessent, Rusya'ya yönelik yeni yaptırımların değerlendirildiğini belirtti

08:22 - Dünya

Bir medeniyet hareketi: Ahilik edepleri 2 -Hikmet Kara yazdı-

07:59 - En Son Yazılar