?>

Zonguldak'ta ev hanımları el emeği ürünleriyle aile bütçesine katkı sağlıyor

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde ev hanımları açtıkları stantlarda el emeği ürünlerinden elde ettikleri gelirle aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Çevre-Hayat - 4 ay önce

Çaycuma Kent Konseyi, yerel kadın girişimcilerin el emeği ürünlerini değerlendirebileceği bir alan oluşturmak amacıyla "El Emeği Sokağı" projesini hayata geçirdi. Kadın girişimcilerin üretim gücünü destekleyen proje kapsamında 14 kadın girişimci, yöreye özgü el işi takılar, doğal sabunlar, örgü ürünler ve el yapımı çantalarını sergileyip satışa sunuyor.

Çaycuma Kent Konseyi Kadın Çalışma Grubu Başkanı Ayla Kalaycı, AA muhabirine, evde el işi yapan hanımlara iş imkanı yaratmak amacıyla yola çıktıklarını söyledi.

Kapalı alan talepleri üzerine bulundukları alanın kendilerine önerildiğini anlatan Kalaycı, "Burada 14 kulübe var ve her biri farklı el emeği ürünlerine göre stant açtı. Ben süs kabağı yapıyorum. El işi, takı, mum, çanta, sepet, dikiş sepeti ve çanta yapan arkadaşlarımız da var. Burada farklı işler üzerine üretim yapıyoruz." diye konuştu.

Çanta üreticisi Elif Çolakoğlu, asıl mesleğinin farklı olduğunu, evde küçük çantalar dikip örmeye başlayınca ilerleme kaydettiğini anlatarak, "Bu süreç hem evime ekonomik katkı sağladı hem de sosyal medya ve ilçemizde tanınmamı sağladı. Elime böyle bir fırsat geçince burada da birçok kadına çanta tasarlayarak kendimi iyi hissetmeye başladım. Kadının değdiği her şey bereketlenir, yuva olur. Kadının özgüveni geldiğinde kendini güçlü hisseder." ifadelerini kullandı.

Takı tasarımcısı Gülşen Yeginer, evde hobi olarak başladığını, uğraşını daha sonra satış amaçlı sürdürmeye karar verdiğini belirterek, "Takı işine bir süre ara verip çanta üzerine çalışmaya başladım. Yine de takı tasarımım devam ediyor. Şu anda çanta ağırlıklı çalışıyorum ve satışını burada yapıyorum. Bir kadın girişimci olarak bu işi yürütmek bana ayrı bir gurur veriyor. Hem keyif alıyorum hem de maddi katkı sağladığı için mutluyum." şeklinde konuştu.

Çaycuma Halk Eğitim Merkezi’nde usta öğretici olarak görev yapan Yonca Girgin, buranın ev hanımları için çok güzel bir yer olduğunu, kadınların hobi olarak başladıkları işleri paraya çevirmeye başladığını ifade etti.

Tüm ürünlerin el emeği olduğuna dikkati çeken Girgin, "Kalıpları döküyoruz, ürünleri dönüştürüyor, boyayıp süsleyerek satışa sunuyoruz. Buradaki ürünlerin hepsi kendi emeğimizle yapılmış. Dışarıdan alınmış hiçbir ürün yok." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ankara için gök gürültülü sağanak uyarısı

2025-04-19 13:42 - Gündem

Türkiye Atletizm Vakfının yeni başkanı Neşe Gündoğan oldu

2025-04-21 12:08 - Spor

Online Oynamanın Avantajları ve Riskleri

2025-04-23 18:04 - İnsan&Hayat

İstanbul'da 6,2 büyüklüğünde deprem

2025-04-23 13:13 - Gündem

Rusya'da 15 ülkeden çocukların katılımıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

2025-04-21 09:53 - Çevre-Hayat

ASELSAN CEO'su Akyol: Çelik Kubbe projemiz başarıyla devam ediyor

2025-04-18 17:53 - Teknoloji

Zirai don hasarı sonrası üzüm üreticilerine "asmaları budamayın" uyarısı

2025-04-22 17:58 - Ekonomi

İsrail'in Gazze'nin çeşitli yerlerine düzenlediği saldırılarda 10 Filistinli hayatını kayb

2025-04-20 11:37 - Dünya

Rusya, Norveç, İsveç ve Finlandiya ile Barents Denizi'nde işbirliği anlaşmasını feshetti

2025-04-19 13:28 - Dünya

İtalya'da aşırı yağışlar, sel ve taşkınlara sebep oldu

2025-04-17 14:53 - Dünya

İlgili Haberler

Balıkçılar gece yarısı "vira bismillah" diyecek

20:37 - Çevre-Hayat

Çanakkaleli balıkçılar dualarla mavi sulara uğurlandı

19:53 - Çevre-Hayat

"TEKNOFEST Mavi Vatan"da Halat Salya Etme Yarışması düzenlendi

17:03 - Çevre-Hayat

Motosiklet gönüllüleri, Büyük Taarruz'u "süvarinin izinden" giderek anıyor

16:02 - Çevre-Hayat

"TEKNOFEST Mavi Vatan"da El İncesi Atma Yarışması düzenlendi

13:52 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İstanbul'da okullarda uyum haftası ve haftanın ilk iş gününde trafik yoğunluğu yaşanıyor

09:33 - Gündem

Malatya'da depremzede sanayi esnafı için yapılan 714 dükkanın inşaatı tamamlandı

09:22 - Gündem

Küresel piyasalar haftaya karışık başladı

09:14 - Ekonomi

Çin Devlet Başkanı Şi: ŞİÖ, hegemonyacılığa ve güç siyasetine karşı etkin bir güç haline geldi

08:43 - Dünya

1204 Asia’da Kurulan Bizans Prenslikleri -Ramazan Topraklı yazdı-

08:22 - En Son Yazılar