?>

'Zengin sporu' algısının değiştiği tenise ilgi büyüyor

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Durmuş, "zengin sporu" algısını değiştirdikleri tenis branşına ilginin artmaya devam ettiğini bildirdi.

Spor - 5 yıl önce

ANTALYA(AA) - Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Cengiz Durmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tabana yayılması için yürüttükleri çalışmalarla tenisin sadece illerde değil birçok ilçede oynandığını belirtti.

Herkesin tenis oynamasını istediklerini vurgulayan Durmuş, tenisin zengin sporu olmadığını, bunu anlatmaya çalıştıklarını, başarılı da olduklarını dile getirdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile güzel projeler yaptıklarını, yapmaya da devam ettiklerini aktaran Durmuş, "Çok sayıda sporcumuzla temsil edilebilme hakkını dünyanın her yerinde elimizde bulundurmak istiyoruz. Çok genç bir jenerasyonumuz var. İnşallah bunların hepsini başaracağız." dedi.

2020'de 100 bin lisanslı sporcu hedefi

Türkiye'de lisanslı tenisçi sayısının her geçen gün arttığını anlatan Durmuş, bu sayının 61 bine yaklaştığı bildirdi.

Durmuş, sporcu sayısındaki artışın gelecek için umut verici olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Lisanslı sporcu sayısı 3-5 yıl önce 10-15 binken bugün 60 binlere geldik. Hedefimiz, bu yılın sonunda 100 bin sayısına ulaşmak. İnşallah 100 binleri aşar, milyonları bulur. 82 milyonluk nüfusa sahip ülkemizde sporun algısı değişiyor, gelişiyor ve ilgi artarak devam ediyor. Türkiye'yi tenis ülkeleri arasında çok iyi bir yere oturtmak istiyoruz. Bütün lobilerimizde, toplantılarımızda Türkiye'nin tenis ülkesi olduğunu çok net görebiliyoruz. Onun mutluluğunu yaşarken, başarılı sporcularımızın her gün daha çok desteklenerek, adım adım yukarıya çıktığını gözlemleyebiliyoruz. Hedeflerimize ulaşmamız noktasında çok daha kısa zamanda önemli mesafeler alacağımıza inancım tam."

Spor turizmi için uygun iklim, altyapı, tesislere sahip Antalya'ya tenis oynamaya yılda yaklaşık 100 bin kişinin geldiğini aktaran Durmuş, bunun da çok büyük değer oluşturduğunu kaydetti.

Haftanın Öne Çıkanları

Liverpool geriden gelerek kazandı

2020-03-08 00:07 - Spor

Sporu yöneten kadınlar

2020-03-08 16:12 - Spor

Altının kilogramı 329 bin liraya yükseldi

2020-03-06 20:00 - Ekonomi

Türkiye'nin 'elektrikli itki' sistemli uydularının ömürleri 30 yıl olacak

2020-03-05 14:22 - Ekonomi

Rize'de beraberlik

2020-03-08 23:10 - Spor

Aksaraylı üretici maskeli ördek talebine yetişemiyor

2020-03-09 14:22 - Gündem

Sivassporlu Yasin Öztekin şampiyonluğa inanıyor

2020-03-05 17:13 - Spor

Dicle Elektrik, 7 bin çalışanına iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verdi

2020-03-10 18:47 - Ekonomi

“Kadın İstihdamı“ temalı konferans

2020-03-05 19:58 - Genel

İhracatta 8 sektörün en büyük talibi Almanya

2020-03-10 14:32 - Ekonomi

İlgili Haberler

Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda çeyrek final heyecanı başlıyor

09:42 - Spor

A Milli Kadın Basketbol Takımı, çeyrek finalde İtalya ile karşılaşacak

09:37 - Spor

Basketbol Süper Ligi play-off final serisi dördüncü maçı yapılacak

08:23 - Spor

Arda Güler'in gol attığı maçta Real Madrid, Kulüpler Dünya Kupası'nda Pachuca'yı 3-1 yendi

00:27 - Spor

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Brezilya'ya yenildi

21:58 - Spor

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şam'daki kilise saldırısını kınadı

09:36 - Gündem

Reklam Kurulundan, tüketiciyi yanıltan elektrikli otomobil reklamlarına 15,8 milyon lira ceza

09:33 - Ekonomi

Bakan Şimşek, jeopolitik gerginliklerin ekonomiye etkilerini analiz ettiklerini bildirdi

09:27 - Ekonomi

İsrail: ABD, İran'a saldırısıyla en büyük varoluşsal tehdidi ortadan kaldırdı

09:22 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (Şam’daki kilise saldırısı) Menfur terör saldırısını lanetliyorum

09:13 - Siyaset