?>

Zelenskiy, Rusya'ya yaptırımların sertleştirilmesini istedi

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'ya karşı uygulanan yaptırımların sertleştirilmesi ve amacına uygun işlemesi gerektiğini belirtti.

Dünya - 4 yıl önce

Kiev

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'ya karşı uygulanan yaptırımların sertleştirilmesi ve amacına uygun işlemesi gerektiğini belirterek, "Yaptırımlar zayıf kalırsa veya yetersiz olursa Rusya yönetimi şu anda yaptıklarının daha fazlasını yapabilecekleri konusunda tehlikeli bir yanılsamaya düşer ve bunu binlerce Ukraynalı canlarıyla öder" dedi.

Zelenskiy ulusa sesleniş konuşmasında, İrpin şehrinin işgalcilerden kurtarıldığını hatırlatarak, şehrin kurtarılmasında yer alanlara teşekkür etti.

Rus ordusunun Kiev bölgesinden geri püskürtülmeye devam edildiğini belirten Zelenskiy, "Kurtarılan bölgeler henüz güvenlikli değil. Çatışmalar sürüyor. Rus ordusu hala eyaletin kuzeyini elinde tutuyor ve bunun için kaynaklara ve insan gücüne sahipler. Ayrıca kayıplara uğrayan birliklerin savaş kabiliyetini geri kazanmaya çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.

Zelenskiy, bu hafta Ukraynalı ve uluslararası uzmanlardan oluşan bir grubun Rusya'ya uygulanan yaptırımların gerçekte neleri etkilediğini analiz etmek için Cumhurbaşkanlığı Ofisinde çalışmaya başlayacağını belirterek, "Yaptırımlar, amacına uygun işlemelidir. Bunları atlatmak için (Rusya'ya) hiçbir yol bırakılmamalıdır. Tüm demokratik dünyanın hedefi bu olmalıdır." diye konuştu.

Rusya'ya yönelik pasif yaptırımları kabul etmeyeceklerini vurgulayan Zelenskiy, şunları söyledi:

"Önleyici yaptırım paketi uygulanmadı ve tam ölçekli savaş başladı. Şimdi kimyasal silah kullanacağı takdirde Rusya'ya yaptırımların sıkılaştırılacağı, örneğin Rus petrolünün Avrupa'ya arzına ambargo uygulanacağı konusunda bazı çevrelerden imalar yapılıyor. Söylenecek kelime bulamıyorum. Durum ne hale geldi. Biz canlı insanlar Rusya'nın kimyasal silah kullanmasını beklemeliyiz, öyle mi?

Rus ordusunun daha önce yaptıkları, beyaz fosfor bombası kullanmaları, kimyasal üretim tesislerini ve nükleer santralleri vurmaları petrol ambargosunu hak etmiyor mu? Yaptırım paketlerinin yeterince etkili ve ciddi olması bizim için önemli. Yaptırımlar zayıf kalırsa veya yetersiz olursa Rusya yönetimi şu anda yaptıklarının daha fazlasını yapabilecekleri konusunda tehlikeli bir yanılsamaya düşer ve bunu binlerce Ukraynalı canlarıyla öder."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da sanayi sitesindeki bir iş yerinde patlamada 5'i ağır 10 kişi yaralandı

2022-03-24 10:54 - Gündem

Kaçkar Dağları bu yıl 370 'heliski' sporcusunu ağırladı

2022-03-26 12:06 - Gündem

Belarus-Polonya sınırındaki göçmen kampı kapandı

2022-03-22 14:55 - Dünya

Elazığ'da tarım arazileri dron ile ilaçlanabilecek

2022-03-23 19:21 - Gündem

Tekirdağ'da 1600 çocuk 'gezen sinema tırı'nda film izledi

2022-03-24 15:58 - Çevre-Hayat

TİKA'dan Cezayirli turizm uzmanlarına mesleki eğitim

2022-03-27 18:05 - Dünya

Milli savaş uçağının motoru yerli olacak

2022-03-26 16:29 - Teknoloji

A Milli Futbol Takımı, Konya'da

2022-03-25 23:16 - Spor

Zelenskiy, Rusya'ya yaptırımların sertleştirilmesini istedi

2022-03-29 02:28 - Dünya

Yavuz Sondaj Gemisi 4 Nisan'da Karadeniz'de yeni görev için demir alacak

2022-03-22 09:44 - Ekonomi

İlgili Haberler

Boeing, uçak kazasında ölen BM çalışanının ailesine 28 milyon dolar tazminat ödeyecek

15:28 - Dünya

NATO Özel Harekat Kuvvetleri Komutanlığı: Yunanistan ve GKRY ortak tatbikatına dahil olmadık

15:12 - Dünya

Suriye bayrağı, Londra'da göndere çekildi

14:52 - Dünya

BM: İsrail'in Lübnan'daki ateşkes ihlalleri sonucu 114 sivil öldürüldü

14:07 - Dünya

Rusya: Ukrayna müzakere kapısını kapattığı için operasyon sürecek

13:57 - Dünya

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Asya Kalkınma Bankası Başkanı Masato Kanda'yı kabul etti

16:12 - Siyaset

Türkiye-Bulgaristan maçını İskoç hakem Nicolas Walsh yönetecek

16:07 - Spor

Galatasaray, CW Enerji ile sponsorluk anlaşması imzaladı

15:38 - Spor

İtalyan teknik direktör Roberto Mancini, Katar ekibi Al Sadd ile anlaştı

15:32 - Spor

Boeing, uçak kazasında ölen BM çalışanının ailesine 28 milyon dolar tazminat ödeyecek

15:28 - Dünya