?>

Zelenskiy: Rus saldırganlığı 2 Polonya vatandaşının canını aldı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, dün Polonya'ya füze düşmesine ilişkin "Rus saldırganlığı, 2 Polonya vatandaşının canını aldı." ifadesini kullandı.

Dünya - 3 yıl önce

Kiev

Zelenskiy, gece saatlerinde Telegram hesabından paylaştığı görüntülü mesajında, Ukrayna-Rusya savaşına ilişkin hakkında konuştu.

Rusya'nın son dönemlerde ülkesinin enerji altyapılarına yönelik gerçekleştirdiği yoğun hava saldırıları sonucu 18 bölgede milyonlarca insanın elektrik sorunu yaşadığına dikkati çeken Zelenskiy, "Bunlar milyonlarca tüketicidir. Hem elektrik üretmek hem de tedarik etmek üzere enerji altyapılarını eski haline getirmek için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

Zelenskiy, Ukrayna'nın Herson bölgesinde Rus ordusunun geçen hafta çekildiği yerleşim yerlerine elektrik, su, telefon bağlantısı gibi hizmetleri tekrar sağlamaya çalıştıklarını ve köylerdeki insanlara emekli maaşlarının verilmeye başlandığını kaydederek "Herson bölgesinde 20'den fazla yerleşim yerine elektrik hizmeti verildi." açıklamasında bulundu.

Rusya-Ukrayna Savaşı'nın devam ettiğini vurgulayan Zelenskiy, şimdilik en sıcak çatışmaların Donetsk cephesinde sürdüğünü işaret etti.

Zelenskiy, "Donetsk bölgesinden gelen raporlar ve bilgiler değişmedi. Daha önce olduğu gibi aynı noktalarda şiddetli çatışmalar devam ediyor. Onlarca saldırıya rağmen mevzilerimizi koruyoruz." diye konuştu.

Dün Polonya'ya füze düşmesine değinen Zelenskiy, bu konunun Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nde de gündemde olduğunun altını çizdi. Zelenskiy şöyle devam etti:

"Ukrayna'nın tutumu çok şeffaf. Tüm detayları, gerçekleri ortaya koymaya çalışıyoruz. Bundan dolayı uzmanlarımızın uluslararası soruşturma çalışmalarına katılmasına, diğer ortaklarımız gibi patlamanın yaşandığı alanda mevcut olan tüm verilere erişmesine ihtiyacımız var."

Zelenskiy, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile telefon görüşmesini yaptığını aktardı. Füze düşmesi sonucu 2 kişinin yaşamını yitirmesi nedeniyle Duda'ya başsağlığı dilediğini aktaran Zelenskiy, "Rus saldırganlığı, 2 Polonya vatandaşının canını aldı." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ankara Valiliğinden kuvvetli rüzgar uyarısı

2022-11-16 23:13 - Asayiş

İsveç'te terör örgütü PKK/YPG yandaşları gösteri yaptı

2022-11-12 16:51 - Dünya

Malatya'nın yüksek kesimlerine kar yağdı

2022-11-10 13:06 - Asayiş

Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı sonuçları açıklandı

2022-11-10 16:51 - Gündem

Ücretli çalışan sayısı eylülde yıllık bazda yüzde 7,4 arttı

2022-11-15 10:29 - Ekonomi

Ticaret Bakanlığı 2 bin 500 sözleşmeli personel alacak

2022-11-16 08:39 - Ekonomi

Dünya Kupası tarihi: 1962

2022-11-10 11:22 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan G20 Liderler Zirvesi'nde yoğun diplomasi trafiği

2022-11-16 11:32 - Gündem

Zelenskiy: Rus saldırganlığı 2 Polonya vatandaşının canını aldı

2022-11-17 00:09 - Dünya

Nepal'de 5,4 büyüklüğünde deprem

2022-11-12 21:21 - Dünya

İlgili Haberler

Kolombiya'da 6,3 büyüklüğünde deprem

16:57 - Dünya

Türk Kızılay, Pakistan’da ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıttı

16:43 - Dünya

ABD'de Musk'ın devletle sözleşmelerini ihlali halinde uygulanacak güvenlik planları soruşturuluyor

16:18 - Dünya

İspanya'da merkez sağcı ana muhalefet "erken seçim" talebiyle Madrid'de gösteri

16:08 - Dünya

İsrail Gazze'ye yardım götürmek üzere yola çıkan Özgürlük Filosu'nu tehdit etti

15:33 - Dünya

Günün Manşetleri

İzmir'de ev ve iş yerlerine sıçrayan yangın kontrol altına alındı

20:33 - Gündem

Antalya'da iki motosiklet ile otomobilin çarpışması sonucu 2 kişi öldü, 4 kişi yaralandı

19:32 - Asayiş

İzmir'de metruk binanın bahçesinde başlayan yangın ev ve iş yerlerine sıçradı

19:27 - Asayiş

Türk Kızılay, Pakistan ve Kırgızistan'da ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıttı

19:02 - İslam-Hayat - Zilhicce 1446

Yollarda bayram tatilinden dönüş yoğunluğu başladı

18:53 - Çevre & Seyahat