?>

Zelenskiy: Donbas çatışmalarında birliklerimizi güçlendirmek için uygun adımları atıyoruz

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ülkesinde Rus ordusuna karşı en sıcak çatışmaların yaşandığı Donbas bölgesinde Ukrayna ordusunun güçlendirilmesine yönelik çalıştıklarını belirtti.

Dünya - 3 yıl önce

Kiev

Zelenskiy, Telegram hesabından paylaştığı günlük görüntülü mesajında, Rusya-Ukrayna savaşı kapsamında ülkesinin ordusunu güçlendirecek faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Ülkesinde Rusya'ya karşı devam eden savaşta en yoğun çatışmaların Donetsk bölgesinde sürdüğüne dikkati çeken Zelenskiy, "Donbas çatışmalarında birliklerimizi güçlendirmek için uygun adımları atıyoruz." dedi.

Cephede Rus ordusuna karşı daha etkili bir şekilde mücadelenin verilmesi için Ukrayna ordusunun modern tanklara ihtiyaç duyduğunu kaydeden Zelenskiy, konu ile ilgili Avrupa Birliği (AB) ülkeleriyle yoğun görüşmeleri sürdürdüklerini aktardı.

Kiev'de bulunan AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile de bir araya geldiğini hatırlatan Zelenskiy, görüşmede Ukrayna'nın AB ile entegrasyonu sürecini de ele aldıklarını kaydetti.

Şubat başında Ukrayna-AB Zirvesi'nin düzenleneceğini ifade eden Zelenskiy, zirvede ülkesinin AB üyelik sürecini hızlandırabilecek konuların da görüşüleceğini dile getirdi.

Zelenskiy, "Ayrıca Ukrayna'nın Avrupa Birliği üyeliğine ilişkin müzakerelerin başlaması için hazırlanıyoruz. Müzakerelerin bu yıl başlaması için tüm ön koşullar mevcut." dedi.

"UAEA ekipleri nükleer santrallerimize gönderilecek"

Zelenskiy konuşmasında, Michel ile görüşmenin ardından Kiev'de Uluslararası Atom Enerji Ajansı (UAEA) Direktörü Rafael Mariano Grossi ile de bir araya geldiğini belirtti.

UAEA yetkililerinin Ukrayna'daki nükleer santrallerine gönderileceği bilgisini paylaşan Zelenskiy, "Bu, nükleer üretimimizin güvenliğini önemli ölçüde artıracaktır." ifadelerini kullandı.

Zelenskiy, Grossi ile görüşmesinde, Rus güçlerin kontrolünde ki Zaporijya Nükleer Santrali ile ilgili durumu da ele aldıklarını aktardı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Dünyada son 8 yılda kaydedilen en sıcak yıllar yaşandı

2023-01-14 11:22 - Dünya

MASAK'tan "parasal sınır" düzenlemesi

2023-01-14 13:52 - Ekonomi

Bulgaristan'da nüfus krizi büyüyor

2023-01-13 17:19 - Dünya

Iğdır'ın çorak arazilerinde geçen yıl 200 bin fidan ve tohum toprakla buluşturuldu

2023-01-19 15:33 - Gündem

Doğu Anadolu'da dondurucu soğuk etkili oluyor

2023-01-19 11:39 - Gündem

Trabzonsporlu Yusuf Erdoğan, Adana Demirspor'a transfer oldu

2023-01-16 20:23 - Spor

Tarım ve Orman Bakanlığının 'dijital kütüphane'si 25 bin üyeye ulaştı

2023-01-17 15:09 - Kültür Sanat

Davos, WEF'in açılışından önce iklim krizi protestosuna sahne oldu

2023-01-15 21:10 - Dünya

Ziraat Türkiye Kupası'nda Yukatel Kayserispor çeyrek finale yükseldi

2023-01-17 20:48 - Spor

Doğal gaz yatırımları sayesinde 2023'ün en yatırımcı KİT'i TPAO olacak

2023-01-16 13:43 - Ekonomi

İlgili Haberler

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: İsrail'in duyurduğu "insani ara" hiçbir şey ifade e

15:07 - Dünya

Papa 14. Leo: Gazze'deki çok ciddi insani durumu büyük bir endişeyle takip ediyorum

14:22 - Dünya

Yüksek sıcaklıkların etkili olduğu Yunanistan'daki yangınlardan ikisi devam ediyor

12:58 - Dünya

İsrail ablukası altındaki Gazze'de son 24 saatte 2’si çocuk 6 kişi daha açlıktan yaşamını yitir

12:53 - Dünya

İsrail'in uluslararası sularda alıkoyduğu Hanzala gemisindeki aktivistler, Aşdod Limanı'na

12:48 - Dünya

Günün Manşetleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, IDEF 2025'i ziyaret etti

18:33 - Gündem

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar, TercihFest 2025'te üniversite adaylarıyla buluştu

17:58 - Gündem

Beşiktaş'ın Shakhtar Donetsk maçı bilet fiyatları belli oldu

17:12 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan şehit ailelerine başsağlığı diledi

16:53 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Vakıf Mağaza'yı ziyaret etti

16:38 - Gündem