?>

Zelenskiy: Avrupa halkına şunu söylemek istiyorum, sessiz kalmayın

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Tiflis, Paris, Lyon, Bratislava, Frankfurt, Vilnius ve Prag kentlerinde yapılan Ukrayna’ya destek mitinglerine video konferans yöntemiyle hitap etti.

Dünya - 4 yıl önce

Tiflis

7 kentte meydanlarda Ukrayna'yı desteklemek için toplanan göstericilere dev ekranlardan seslenen Ukrayna Devlet Başkanı, Rusya-Ukrayna savaşında ülkesinden hayatını kaybedenlerini rahmet ve saygıyla andıklarını söyledi.

Avrupa toplumuna Ukrayna'ya destek vermeye çağrısında bulunan Zelenskiy, "Avrupa halkına şunu söylemek istiyorum; sessiz kalmayın. Sokaklara çıkıp Ukrayna'yı desteklemenizi, çabalarımızı ve mücadelemizi desteklemenizi istiyorum." ifadesini kullandı.

Bugün Ukrayna'nın "ayakta" durabilmesinin Avrupa için son derece büyük önem taşıdığını vurgulayan Zelenskiy, şöyle devam etti:

"Çünkü Ukrayna, kendi ayakları üzerinde durmazsa Avrupa da ayakta duramaz. Biz düşersek, siz de düşersiniz. Bu yüzden lütfen sessiz kalmayın, buna göz yummayın. Ukrayna'yı desteklemek için dışarıya çıkın ve eğer kazanırsak, eminim ki kazanacağız, bu tüm demokratik dünyanın zaferi olacak, özgürlüğümüzün zaferi olacak, ışığın karanlığa, özgürlüğün köleliğe karşı zaferi olacak. Ve eğer kazanırsak, biz de Avrupa kadar müreffeh olacağız ve Avrupa, bu şanlı zaferle daha da huzurlu olacak."

"Dost ülkemizin yanında durmak Gürcü ulusunun onurudur"

Zelenskiy'nin ardından Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili de Tiflis'te Ukrayna'yı desteklemek için toplananlara video konferans yoluyla konuştu.

Bugün Gürcü halkın, dost ve kardeş Ukrayna halkının yanında olduğunu belirten Zurabişvili, "Dost ülkemizin yanında, özgürlük, bağımsızlık ve bir Avrupa geleceği için savaştığı anda durmak kültürümüzün, geleneğimizin ve Gürcü ulusunun onurudur. Başkan Zelenskiy'e desteğimi, desteğinizi buradan iletmek istiyorum. Sizler, bugün Gürcistan'ın itibarını temsil eden insanlarsınız." ifadesini kullandı.

Tiflis'teki gösteriye binlerce kişi katıldı

Tiflis'te gece saatlerde Parlamento binasının önünde toplanan binlerce gösterici "Yaşasın Ukrayna", "Yaşasın Ukrayna Kahramanları" sloganlar atarak Rusya'ya tepki gösterdi.

Gürcistan ile Ukrayna bayrakları, Ukrayna bayrağının renklerinden oluşan çeşitli sembolleri ve pankartları taşıyan göstericiler dakikalarca Zelenskiy ve Zurabişvili'yi alkışladı.

Göstericiler, Zelenskiy'nin konuşmasını soğuk havada yaklaşık 2 saat bekledi.

Başkent Tiflis ve Gürcistan'ın diğer kentlerinde Ukrayna'ya destek gösterileri 9 gündür sürüyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kızılırmak'ta sazan üreten girişimci yurt dışına açılmayı hedefliyor

2022-03-04 14:15 - Ekonomi

Refahyol iktidarının Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Yülek 28 Şubat sürecini anlattı

2022-02-26 11:35 - Gündem

Cam kemik hastası İlknur'un yüzü gönüllü öğretmenin masallarıyla gülüyor

2022-02-28 12:57 - Çevre-Hayat

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sunal son yolculuğuna uğurlandı

2022-03-01 14:57 - Gündem

Tokat'ta servis aracı devrildi, bir asker şehit oldu, 3 asker yaralandı

2022-03-04 09:32 - Asayiş

Ukrayna'dan tahliye edilen Türk vatandaşları Romanya'dan uçakla İstanbul'a getirildi

2022-03-01 03:10 - Gündem

Brent petrolün varil fiyatı bir haftada yüzde 22 arttı

2022-03-03 12:31 - Ekonomi

Zulüm gören anneler 28 Şubat'ı anlattı

2022-02-28 13:33 - Gündem

Anadolu Efes-Fenerbahçe Beko maçında seyirci rekoru kırıldı

2022-03-04 22:14 - Spor

Fiyat İstikrarı Komitesi bugün toplanacak

2022-03-01 11:10 - Ekonomi

İlgili Haberler

Afrika ülkeleri güvenlik sorunlarına karşı ortak hareket edilmesi kararı aldı

10:17 - Dünya

Trump, Çinli mevkidaşı Şi'nin Putin üzerinde "büyük etkisinin olabileceğini" söyledi

09:57 - Dünya

Batı Şeria'daki yasa dışı yerleşimlerin ilhakını öngören tasarı İsrail Meclisinde ön oylamada kabul edildi

23:18 - Dünya

IBM'in geliri üçüncü çeyrekte arttı

01:38 - Dünya

Trump: Devlet Başkanı Putin ile olan görüşmeyi iptal ettim çünkü bana doğru gelmedi

01:18 - Dünya

Günün Manşetleri

Tüketici güven endeksi ekimde aylık yüzde 0,3 azaldı

10:23 - Ekonomi

Afrika ülkeleri güvenlik sorunlarına karşı ortak hareket edilmesi kararı aldı

10:17 - Dünya

Trump, Çinli mevkidaşı Şi'nin Putin üzerinde "büyük etkisinin olabileceğini" söyledi

09:57 - Dünya

İstanbul'da sabah saatlerine trafik yoğunluğu yaşanıyor

09:33 - Gündem

Süper Lig'de 10. haftanın perdesi yarın açılacak

09:28 - Spor