Zehra Gemi'nin hedefi Profesyonel Dart Birliği bünyesinde mücadele eden ilk Türk olmak

Türkiye'ye ilkleri yaşatan milli dartçı Zehra Gemi, İngiltere'de düzenlenen WDF Kızlar Dünya Şampiyonası'nda elde ettiği birinciliğin ardından Profesyonel Dart Birliği (PDC) bünyesinde mücadele eden ilk Türk sporcu olmayı hedefliyor.

Spor - 4 ay önce

Erzincan
Denizli'de beden eğitimi öğretmeni Murat Barut'un okulda başlattığı dart kursları sayesinde bu sporla 11 yaşında tanışan milli sporcu Zehra Gemi, kısa sürede prestijli uluslararası organizasyonlarda dereceler elde etti.
Çalışmalarını antrenörü gözetiminde aralıksız sürdüren Zehra Gemi, en son geçen aralık ayında İngiltere'de düzenlenen WDF Dünya Şampiyonası'nda genç kızlar kategorisinde altın madalya kazandı.
Türkiye'ye ilkleri yaşatan ve lise eğitimine devam eden 16 yaşındaki milli sporcu Zehra Gemi, başarılarını ailesine ve antrenörlerine borçlu olduğunu söyledi.
Yaşıtlarına kendilerine güvenmelerini ve mutlaka bir spor branşıyla ilgilenmelerini tavsiye eden Zehra Gemi, ortaokuldayken beden eğitimi öğretmeni Murat Barut sayesinde spora başladığını anlatarak, "Dartın nasıl bir spor olduğunu daha önce hiç bilmiyordum. Bir gün hocam yanıma geldi 'Dart atalım.' dedi ve o şekilde başlamış oldum. İyi ki de başlatmış beni." dedi.
Altı yıldır dart oynadığını dile getiren Zehra, "2022'den beri de Avrupa'da katıldığım organizasyonlardan hiç boş dönmedim. Birincilik, ikincilik ve üçüncülük elde ettim. Son olarak 7 Aralık 2025'te İngiltere'deki Lakeside Country Club'da oynanan Dünya Dart Federasyonunun en prestijli organizasyonunda genç kızlar kategorisinde şampiyon oldum." ifadelerini kullandı.

"Bu spor beni dinlendiriyor ve kendimi iyi hissettiriyor"

Dart sporunun derslerini olumlu yönde etkilediğini aktaran Zehra Gemi, şunları kaydetti:
"Oynadığım dart sporu benim derslerimi olumsuz etkilemiyor. Bu spor beni dinlendiriyor ve kendimi iyi hissettiriyor. Gençlere bu spor olmasa da bir spora mutlaka vakit ayırmalarını tavsiye ediyorum. Başarının altında yatan asıl temel yeteneğim. Günde 2 ila 5 saat zamana göre değişen sürelerde antrenman yapıyorum. Genç arkadaşlarıma dart olmasa bile mutlaka bir spor dalıyla uğraşmalarını tavsiye ediyorum. Bu durum hem kendilerini hem çevrelerini hem de derslerini olumlu yönde etkiliyor. Dart sporu özellikle matematik dersimi olumlu yönde etkiledi. Dünya şampiyonu da oldum."

PDC'de oynayan ilk Türk sporcu olmak istiyor

Sporu meslek haline getirmek istediğini belirten Zehra Gemi, "Hedefim dartta büyüklerin oynadığı en prestijli Profesyonel Dart Birliği platformunda yer almak ve orada oynamak. Sporu bir meslek haline getirmek, aynı zamanda da üniversitede antrenörlük okumak istiyorum. Hedefim bu şekilde. Ben bu spor dalında PDC'de oynayan ilk Türk sporcu olmak istiyorum." diye konuştu.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kara yolu taşımacılığında 2024'te nihai enerji tüketimi 1 milyon 103 bin terajul oldu

2026-03-27 10:48 - Ekonomi

ABD'li oyuncu Mark Ruffalo, Batı Şeria'daki Filistin topraklarını gasbeden İsraillileri eleştirdi

2026-03-25 23:48 - Magazin

Melen Çayı'nda rafting sezonu açıldı

2026-03-28 20:14 - Magazin

Japonya, 2030'a kadar ülkede tüm halka yönelik acil durum sığınak tahsisi planını onayladı

2026-03-31 17:43 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 5G'yi iki sene içinde ülkemizin her karışında hizmete sunacağız

2026-03-31 15:22 - Siyaset

İdrar kanalı ve mesanesinden yarım kilogram ağırlığında 6 taş çıkarıldı

2026-03-31 13:13 - Sağlık

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Müslümanların Mescid-i Aksa'da ibadet etme hakkı gasbedilemez

2026-03-26 17:17 - Siyaset

SGK geri ödeme listesine 72 ilaç daha dahil edildi

2026-04-01 10:08 - Sağlık

Sağlık Bakanlığından ilaç raporlarını yenilemeyenlere "MHRS'den başvuru yapın" çağrıs

2026-04-01 11:28 - Sağlık

Trabzonspor, Fatih Tekke ile "ilk büyük" galibiyet peşinde

2026-03-30 11:43 - Spor

İlgili Haberler

Galatasaraylı futbolcu Lucas Torreira'ya göre bu sezon lig yarışı zor olacak

20:07 - Spor

Hentbolda 2026-2027 sezonu Süper Lig fikstürü belli oldu

19:48 - Spor

Şekip Mosturoğlu'ndan takım otobüsüne saldırı dosyasına ilişkin açıklama

17:38 - Spor

Skibbe'nin yardımcısı Serhat Umar, yoluna teknik direktör olarak devam etmek istiyor

13:02 - Spor

Milli para masa tenisçi Kübra Korkut, Tayland'da dünya şampiyonluğu için mücadele edecek

11:32 - Spor

Günün Manşetleri

AK Parti Diyarbakır Gençlik Kollarından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a pankartla teşekkür

19:57 - Gündem

Rusya'nın federal bütçe açığı yaklaşık 79 milyar dolara çıktı

19:53 - Ekonomi

İran: Hürmüz Boğazı'nın açılması, ABD'nin tutumunu değiştirmesine ve şartlarımızı kabul et

19:47 - Dünya

Nijerya'da Lassa ateşi nedeniyle ölenlerin sayısı 237'ye yükseldi

19:42 - Dünya

COP31 Danışma Kurulu, Bakan Kurum başkanlığında toplandı

19:38 - Gündem