?>

Zabıtalara kızdı, sebzelerini yola saçtı

Hakkari’de kaldırımlarda sebze satarak geçimini sağlayan Mustafa Aslan’ın ikinci defa kendisini ikaz eden zabıta ekiplerine tepki gösterek sebzelerini yola saçtı.

Gündem - 9 yıl önce

Atlılar Caddesi üzerinde seyyar satıcılık yaparak geçimini sağlayan evli ve iki çocuk babası 50 yaşındaki Mustafa Aslan, zabıta ekipleri tarafından sebzelerini kaldırılması yönünde uyarıldı. Duruma tepki gösteren Aslan, çocuklarının aç olduğunu ve çalışmak istediğini ifade ederek, zabıta ekipleri ile tartıştı. “İsyan ediyorum, yeter artık” diye tepki gösteren Aslan, sebze dolu kasaları caddeye döktü. Bir süre sonrada yere yığılarak baygınlık geçiren Aslan’a çevrede yetişenler sahip çıktı. Yaşananları ise çevrede bulunanlar cep telefonuyla saniye saniye kaydetti.

“Bu defa artık bende dayanamadım”

Olayın ardından İHA muhabirine konuşan Mustafa Aslan, kalp ve astım hastası olduğunu, iş bulamadığı için çocuklarına ekmek götürmek amacıyla seyyar tezgahta sebze sattığını söyledi. Aslan, “Yaklaşık iki ay önce zabıtalar aynı bu hareketi yaparak beni 2 bin 500 TL zarara soktular. Bu defa artık bende dayanamadım, isyan ettim ve sebzelerimi yere döktüm. Ben kalp ve astım hastasıyım. Kalbimde pil var. Raporlarım mevcuttur. Bu zabıtalar neden benimle uğraşıyor? Bunu bilemedim” dedi.

“150 lira bulamadığım için çocuğumu üniversiteye kaydedemedim”

İki kız çocuğu olduğunu ifade eden Aslan, “Onları okutmak zorundayım. 150 lira bulamadığım için kızımın üniversite kaydını dondurdum. Ben seyyar satıcılık yapmazsam akşamları çocuklarıma ne götüreceğim? Bu işi yapmazsam aç kalacağım. İşim bu, başka da işim yoktur. Yeter artık diyorum, bizde insanız. Bu yaştan sonra gidip hırsızlık mı yapayım, adam mı öldüreyim? Bu gidişle artık çocuklarımı okutamayacağım. Neyle okutayım? Bu işi yapıyorum, yine engel oluyorlar. Ben kalp hastasıyım, bu soğukta beklemem bile risklidir. Ama ne yapayım, mecburum işte. Raporlarım var, bana inanmıyorsalar araştırsınlar. Zabıtaların maaşı var, toklar, benim neyim var?” diye konuştu.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Demokrasiye sahip çıkınız'

2016-11-05 17:22 - Siyaset

Deniz üstünde Havaalanı!.. Rakam 1 milyona dayandı!

2016-11-07 18:12 - Gündem

'Yüzen oteller' esnafın yüzünü güldürdü

2016-11-03 14:09 - Ekonomi

'Yarını kodlayan' çocuklar İzmir’den başarı ile döndü

2016-11-02 19:38 - Teknoloji

'Kalandar Soğuğu' ABD'den ödülle döndü

2016-11-02 22:17 - Kültür Sanat

HDP eş başkanlarını hakim karşısına çıkaran suçlamalar

2016-11-04 19:37 - Gündem

FED faiz oranlarını değiştirmedi

2016-11-03 02:17 - Ekonomi

Tolunay Kafkas: Fenerbahçe'yi yenmek istiyoruz

2016-11-03 14:38 - Spor

Kemal Sunal'a 'Mavi Boncuk'lu yaş günü

2016-11-03 13:52 - Magazin

Sultan 2. Abdülhamid'in mal varlığı tapuda saklanıyor

2016-11-07 13:37 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde 5,2 büyüklüğünde deprem

03:53 - Gündem

Valiler Kararnamesi Resmi Gazete'de, 19 ile yeni vali atandı

01:23 - Gündem

Bakan Güler: Hiçbir terör örgütünün bölgede kök salmasına müsaade etmeyeceğiz

00:42 - Gündem

Ünlü yazar Akif Manaf'a 2025 yılı International Peace Prize Ödülü

14:12 - Gündem

Bakan Güler, Malezya Başbakanı Enver İbrahim'i karşıladı

21:33 - Gündem

Günün Manşetleri

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde 5,2 büyüklüğünde deprem

03:53 - Gündem

Trump, Venezuela'daki geçici yönetimin ABD'ye 30 ila 50 milyon varil petrol vereceğini duy

03:22 - Dünya

Valiler Kararnamesi Resmi Gazete'de, 19 ile yeni vali atandı

01:23 - Gündem

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı 2025 yılını rekorla kapattı

00:52 - Ekonomi

Gönüllüler Koalisyonu'ndan Ukrayna'ya ilişkin ortak bildiri

00:48 - Dünya